LIF malde ner bottenlaget, ryckte på fjärdeplatsen

Chanserna till att nå kvalspel mot Elitserien ser fortsatt mycket goda ut för LIF Lindesberg. På lördagskvällen inkasserade laget två nya poäng, via seger med 33-29 hemma mot nedflyttningshotande Country. Samtidigt kryssade Varberg i sin match och LIF har därmed två poängs försprång med två omgångar kvar.

Jakten på kvalspel mot Elitserien gick vidare för LIF Lindesberg på lördagskvällen. Hemma i Arenan tog laget emot bottenkämpande Country, som skulle visa sig bjuda på rejält med motstånd. LIF kopplade dock greppet och skaffade sig ledningen i en fartfylld matchupptakt.

Jesper Nilsson och Jacob Nelson visade tidigt framfötterna och den sistnämnde kontrade in 7-6 efter dryga tio minuter. Men därefter började LIF att tappa fart och ledningen svängde åt båda håll. Med en kvart spelad var ställningen plötsligt 9-11 för Country. LIF hade vid den tidpunkten inte alls hittat rätt i defensiven och Herman Arenvang samlade sitt lag för en timeout.

– De hade ett lite konstigt spel som vi inte var vana vid. De gjorde en massa rörelser och jag tror att det ställde oss lite, förklarar Jesper Nilsson vars LIF hade problem att hantera storvuxne Henrik Dahlberg.

– Han skjuter ju långt utifrån, så vi fick inget grepp på honom. Men en spelare ska inte avgöra en match och vi löste det som ett kollektiv.

”Vi trycker på med vårat spel”

Ja, för efter timeouten hittade LIF strukturerna i försvaret. Matchbilden blev tätare och målen färre, samtidigt som LIF gick ikapp och kvitterade via Oskar Erixon. Men med bara tre sekunder kvar till pausen återtog Country ledningen och ställningen var 15-16 i halvtid.

Nelson klev sedan fram och kvitterade omgående i den andra halvleken. Lagen drog därefter jämnt under de inledande minuterna, innan Nelson via två nya mål tog upp LIF till 22-20. Matchen gick i detta skede upp i tempo, något som fick till effekt att båda lagen slarvade alltmer.

Country utnyttjade det till att gå både ikapp och förbi med två bollar. Underläget blev dock kortvarigt för LIF, som svarade via två snabba mål. Sébastien Ehnevid, som innan haft en tung kväll, klev samtidigt fram med ett par viktiga parader och Nelson tog upp LIF till en tremålsledning med tre minuter kvar att spela. Det matchvinnande rycket ledde fram två sköna poäng och seger med siffrorna 33-29.

– Vi trycker på med vårat spel, som vi har fått att klaffa nu på den här halvan av säsongen. Och när vi kör på konsekvent så blir det så här. Vi är ändå ganska lugna i uppgiften och stressar inte iväg, säger Jacob Nelson om den starka avslutningen.

Kvalplatsen nära: ”Det är upp till oss”

Just den senare delen av matcherna har varit LIF:s paradgren den senaste tiden. Laget har säkrat flera tunga vinster slutminuterna, något som har sin förklaring enligt Jesper Nilsson.

– Jag tror att de andra lagen också vet att det aldrig är kört när vi spelar. Vi har den där känslan i laget att vi tuggar oss in och vi vet att rycket kommer att komma. Det är skönt att ha den känslan, menar sjumålsskytten Jesper.

En annan spelare som producerade framåt denna lördag var Jacob Nelson. Högernian stod för hela nio mål, ett facit som han givetvis var nöjd med.

– Jag hade flyt med skotten idag, det kändes bra. Det var en sån dag när man kände att de sitter och då är det bara att passa på att skjuta, skrattade Nelson.

I och med vinsten över Country drygade LIF ut avståndet i kvalstriden. För på annat håll spelade Varberg oavgjort i sin match, något som innebär att LIF nu är två poäng före med två återstående omgångar. Kvar att möta är Alstermo och Rimbo och Jesper Nilsson vet vad som gäller.

– Det är bara att vi fortsätter så som vi gör. Att vi ger allt och tar det match för match, som vi gjort hela säsongen. Gör vi det vi ska så är vi i kval och det är upp till oss.

Matchfakta LIF Lindesberg-Country:
Resultat: 33-29 (16-17)
Publik: 430
Mål LIF: Jacob Nelson 9, Jesper Nilsson 7, Oskar Erixon 6, Fatlum Ahmeti 3, Bashkim Gashi 3, Jesper Jakobsson 2, Joakim Bååk, Sebastian Hammar, Gustaf Ekström

Övriga resultat från Allsvenskan:
OV Helsingborg-VästeråsIrsta 26-28
Vinslöv-Önnered 32-28
Warta-Varberg 22-22
Rimbo HK-Tyresö 25-24

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 12 mars 2016 klockan 19:28


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna bjöd på hela nio mål per match, efter en enkel seger mot Teg under lördagen blev det betydligt mycket tuffare under söndagen där Piteå utmanade om tre tabellpoäng.

26 januari 2020 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Braedyn Tutton agerade poänggörare mot Hylte/Halmstad Foto: Timmy Lundegård

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i laget som ledare inför lördagens hemmamatch, Hylte/Halmstad gästade Arenan och med en tung inledning för hemmalaget så såg det tidigt svårt ut för Linde Volley att gå hem med seger.

25 januari 2020 klockan 19:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två ...

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

Foto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF
Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK v...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust efter en seg inledning
Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att f...
16 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de gästar Lindehov under onsdagskvällen, trots att det tidigare mötet mot Hudiksvall inte blev som planerat så slutade matchen med Lindeseger vilket innebär att revanschsuget hos gästerna lär vara högt.

14 januari 2020 klockan 00:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma ...

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots problem under matchens gång för Lindes del så slutade det med en överlägsen seger.

28 december 2019 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snart kan judofesten börja
På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de ...
5 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2020-01-28 19:50