Med en stark lagmoral och bra ledarstab har LIF-damerna gjort stora framsteg denna höst. FOTO: LIF Lindesberg

LIF-kaptenen om damernas succéstart: ”Har potential till att kriga i toppen”

LIF Lindesbergs damer gör för tillfället stor succé i handbollstvåan. Med fem vinster på de sex inledande matcherna har man bytt vårens bottenstrid mot serieledning. För brandgults kapten Emma Hultgren leker handbollslivet just nu, och hon ger sin förklaring till framgången.

I våras var LIF Lindesbergs damer länge indragna i kampen om nedflyttning. Brandgult klarade sig till slut undan utan större problem, men niondeplatsen med 14 poäng var inte vad man hade hoppats på. Nu verkar dock laget ha hittat rätt på precis alla punkter.

Med den nya säsongen sex omgångar långt gången toppas tabellen av just LIF. Laget har vunnit fem av sina sex spelade matcher, står på tre raka segrar för tillfället och har redan samlat på sig 10 poäng. För den brandgula lagkaptenen Emma Hultgren måste det vara ovanligt roligt att spela handboll just nu?

– Handboll är alltid kul. Men jag skulle ju ljuga om jag sa att det inte är roligare när det går så pass bra som det faktiskt har gjort hittills. Vi tränar hårt för att hela tiden utvecklas och bli bättre, så det är riktigt kul när det börjar ge resultat.

Varför tror du att det fungerar så bra den här säsongen? Har ni ändrat något i spelet mot föregående säsong?
– Visst har vi väl gjort vissa ändringar, men framförallt är vi ett lag med bra sammanhållning och mycket vilja. Vi har också en väldigt bra ledarstab med Micke Martinsson i täten som kan väldigt mycket handboll och tror på oss som lag.

Du är lagkapten och till åldern rutinerad i ett annars ungt lag. Hur ser du på din roll och vad försöker du att bidra med, både på och vid sidan av planen?
– Som lagkapten är mitt största ansvar att på något sätt ”visa vägen”. Om jag inte lyckas på planen så är det lika viktigt att peppa och stötta från bänken. Det är givetvis allas ansvar, vi är ju ett lag. Men jag har ett extra stort ansvar för just detta, på något sätt ska det väl märkas att man är lite rutinerad i alla fall.

Hur har det känts för din egen del så här långt in på serien?
– Jag tycker det har gått helt okej. Men jag har mer att ge och hoppas att jag kan höja upp mig några snäpp kommande matcher!

”Svårt att hålla glädjetårarna borta”

Framgång är en sak, men att vinna när det tar emot är en helt annan. LIF har hittills i seriespelet lyckats med båda. Inte mindre än tre av lagets fem vinster har varit med uddamålet, med avgörandet till 22-21 i slutsekunderna mot Gustavsberg som höjdpunkt. Emma medger att den typen av vinster stärker lagmoralen.

– Ja, det är ju något extra med uddamålsvinster. Speciellt när det avgörande målet kommer med några sekunder kvar av matchen som mot Gustavsberg. Då har i alla fall jag svårt att hålla glädjetårarna borta.

Kaptenen ser även en utveckling på just den här punkten. Tidigare år har man haft problem att få med sig poäng från jämna matcher. Nu radar LIF upp knappa segrar, med 19-18 borta mot Göksten i söndags som senaste bevis på det.

– Mot Göksten håller vi taktpinnen egentligen hela matchen och gör det lite onödigt spännande i slutet, så vi har pratat lite om hur vi ska knyta ihop säcken lite tidigare i matchen. Men det har ju gått bra hittills och det ska väl vara lite spännande i en handbollsmatch, skrattar Emma.

Nästa match är borta mot nästjumbon Sannadal nästa lördag. Vad tänker du om den och är det bra att få ett vilobreak innan?
– Vilobreak skulle jag nog inte kalla det, vi tränar på för fullt och laddar för att vi ska behålla samma ”goa” känsla som vi hade under matcherna i helgen. Just nu är vi inne i ett bra flow och är riktigt matchsugna.

Hur långt känns det som att ni kan nå den här säsongen?
– Vi tar en match i taget och ska jobba stenhårt för att knipa poängen. Sen får vi se hur långt det räcker. Vi har helt klart potential till att vara med och kriga i toppen!

Tabellen från Svensk Handboll:
LIF tabell

Publicerad 29 oktober 2015 klockan 17:06


Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF
LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ...
6 april 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över
Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssä...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-06-07 04:18