Foto: Timmy Lundegård

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF Lindesberg ut till den andra halvleken som det starkare laget och bjöd hemmapubliken på åtta raka mål, något som gjorde det omöjligt för norrlänningarna att ta ikapp.

Över 400 handbollssupportrar skippade vasaloppet på tv och befann sig i Lindesberg Arena där de långväga gästerna från Boden hade rest närmare 95 mil för att spela en viktig match i Allsvenskan.

Med matchen igång tog det över minuten innan målgörandet kunde börja, hemmalagets Jesper Nilsson stod för det inledande målet och trots ett snabbt kvitteringsmål från Boden så spelade LIF Lindesberg in tre raka mål där Fatlum Ahmeti avslutade den första målskörden och ändrade ställningen till 4-1 vilket var linjespelarens 991:a mål i Allsvenskan.

Målen haglade in från båda lagen där hemmalaget gick upp i tvåsiffrigt målantal efter drygt 17 minuter där Filip Ottosson stod som målgörare, i samma skede som målet gjordes tilldelades en av Bodens spelare ett rött kort efter en tackling mot en hemmaspelare där spelaren använt armbågen under sin tackling.

Med en mindre spelare hos bortalaget så fortsatte målregnet där lagen började med ett målbyte fram till halvtidsvilan tog plats.

När den andra halvleken blåstes igång fick LIF en dröminledning där de redan efter 27 sekunder inledde halvleken med ett mål från Jesper Nilsson, målskörden fortsatte där hemmalaget hann med totalt 4 mål innan Boden begärde en tidig time-out.

LIF Lindesbergs målgörande fortsatte efter time-outen och med 4 yterliggare mål gjorda så stod hemmalaget med en stark 10-målsledning som blev ointaglig för det norrländska bortalaget, trots tappra försök där Boden lyckades att ta sig igenom hemmalagets försvarsspel så var LIF lika målglada.

Bland hemmamålen visade Jesper Nilsson upp snabbheten i benen där han tog sats från hemmamålet för att, genom en snabb spurt, spela in hemmalagets 30:e mål i matchen.

– Vi släppte in för många mål idag, det var ett svårt lag att möta men jag tycker att vi löser det bra i anfallen medan vi löser det mindre bra bakåt, samtidigt leder det ena till det andra och det är en tid under anfallet som vi slarvar en del och då kontrar de med fler mål, menar Joel Karlström direkt efter matchen.

– Att vi går undan i den andra halvleken tror jag mestadels är en inställningsfråga, sedan är det så att när vi kommer upp i flytet så är det svårt att spela mot oss, fortsätter Joel med sin summering där han hoppas på ett stabilare spel under de nästkommande matcherna:

– Vi lär steppa upp lite inför kommande matcher, trots segern så kommer det knappast att gå lika bra genom att spela så här borta mot Hammarby men med bättre framåtspel kommer vi att lösa det.

Någon timme innan matchen så delade LIF Lindesberg nyheten att den nyblivna 18-åringen Fabian Wallouch Lindholm har skrivit på ett spelarkontrakt med LIF Lindesberg och är därför klar inför nästa säsong.

– Det känns bra och är skönt att ha det klart, menar Fabian som håller med sin lagkamrat Joel Karlström om att det blev för många insläppta mål:

– Vi släpper in för mycket mål, vi slappnar av och det blir ingen jämn match i andra halvlek och då blir det lätt att man fuskar lite i bakåtspelet.

Under matchen höll man även räkningen på skyttekungen Fatlum Ahmetis målgörande under dagen då han innan matchen var 10 mål ifrån 1 000 gjorda mål i Allsvenskan, milstolpen får dock vänta då Fatlum spelade in 7 mål under matchen och ligger just nu på 997 gjorda mål.

Resultat LIF Lindesberg-Bodens BK HF
Slutresultat: 38-31 (16-14)
Publik: 452 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (7), Herman Bosson (6), Filip Ottosson (4), Axel Magnusson (3), Algot Hane (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Joel Karlström (1), Fabian Lindholm (1),

Matchens Lirare: Herman Bosson

Nästa hemmamatch: Onsdagen 11/3 vs HK Aranäs i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 1 mars 2020 klockan 18:44

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Så pratar du med barnen om coronaviruset

I en tid då otroligt mycket fokus ligger på coronavirusets framfart i samhället är det extra viktigt att prata med barnen och bemöta deras oro och rädsla, något som ibland kan vara väldigt svårt. LindeNytt har tagit hjälp av Johanna Högblom, kurator på psykosociala mottagningen i Lindesberg och samordnare för psykisk hälsa-arbetet i norra länsdelen som ger sin syn på hur du som förälder eller annan vuxen kan prata med barn om Coronaviruset.

7 april 2020 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Röda korset fortsätter producera – över 2 600 visir levererade

På Röda korset i Lindesberg har man sedan snart två veckor tillbaka arbetat hårt med ...

Församlingen stämmer upp i sång utanför äldreboenden

Sångandakterna på våra äldreboenden har inte kunnat hållas enligt schemat de senaste veckorna på ...

Faktaresistens hotar Lasarettet i Lindesberg

INSÄNDARE/DEBATT: Tidpunkten för en definitiv neddragning av verksamheten vid akutmottagningen i Lindesberg var ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Föll från hög höjd och skadade ansiktet

I lördags morse inträffade en olycka på pappersbruket i Frövi. Enligt uppgift skall en kvinna i 45-årsåldern ha fallit från hög höjd.
– Hon skadades i ansiktet och fördes med ambulans till Lindesbergs lasarett, uppger Stefan Wickberg, polisen i Bergslagen.

6 april 2020 klockan 10:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Stort pådrag när mat brändes vid

I söndags larmades brandkår, ambulans och polis till en villa i Stråssa med anledning av att bostadens larm hade utlösts på grund av tilltagande rökutveckling.
– De som bor i huset var inte hemma just då, men tack vare larm med kameraövervakning kunde man alltså konstatera rökutveckling i huset, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

6 april 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fler bekräftade fall av corona inom vården – vårdboende och hemtjänsten drabbade
Det vårdboende i Lindesbergs kommun, i vilket man nyligen konstaterat ett fall av coronasmitta, har det nu konstaterats nya fall av sjukdomen bland ...
3 april 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Stadsskogsskolan övergår tillfälligt till undervisning på distans
Från och med måndag nästa vecka går Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt över till distansundervisning, då en stor del av personalen är ...
3 april 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser
PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas upp från gatorna, tussilago blommar i vägkanterna och ...
3 april 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

En stor gran blockerade trafiken i höjd med Fanthyttan på torsdagen. Foto: Jennie Larsson

Riksvägen öppen igen efter att omkullblåst träd blockerat trafiken

De mycket hårda vindbyarna ställde till det i trafiken på torsdagseftermiddagen. Strax före klockan 14 gick larmet om att ett träd hade fallit rakt över riksväg 50.

2 april 2020 klockan 14:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vårdpersonal larmar: Coronadödsfall på vårdboende

Under måndagen inträffade det första dödsfallet i Örebro län till följd av coronaviruset och ...

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet ...

Inbrottstjuv tog sig in i kyrka – tappade toapapper i flykten

Tidigt på onsdagen upptäcktes en obehörig person uppehålla sig i Kristinakyrkans lokaler ...

Annons

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Bekräftat fall av coronasmitta på vårdboende i Lindesberg

Ett bekräftat fall av covid-19 har konstaterats på ett vårdboende i Lindesbergs kommun. Det aktuella boendet kommer nu att vidta åtgärder för att minimera risken för smittspridning.

31 mars 2020 klockan 17:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hoverboard misstänks ha orsakat bostadsbrand

På tisdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår till ett bostadshus i Gusselby. Detta sedan kraftig rökutveckling ...

Stora ekonomiska konsekvenser att vänta i spåren av Coronakrisen

På måndagen kallades media till en pressträff av kommundirektör Henrik Arenvang och ...

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. ...

Trädgårdseldning har redan lett till flera gräsbränder

Det råder fortfarande stor risk för gräsbränder i Lindesbergsområdet med övriga delar av länet...

Blomstrande överraskning till Lindesbergs äldreboenden

Under torsdagen fick de boende på Lindesbergs äldreboenden en ordentlig överraskning när Lindesbergs...

Högtryck på ICAs onlinehandel

Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är...

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson. Foto: Fredrik Norman

Irja lämnar politiken: ”Jag har alltid drömt om att öppna en korvkiosk”

I veckan informerade kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, att hon har bestämt sig för att lämna samtliga politiska uppdrag under hösten. I en intervju med LindeNytt, berättar Irja att beslutet fattats med anledning av att hennes politiska uppdrag har fått allvarliga konsekvenser för henne själv och hennes familj och vänner.
– Som offentlig person får man räkna med att få ta en del skit, men när mina nära och kära blir påhoppade så har det gått för långt, säger Irja med ett markerande tonläge.

27 mars 2020 klockan 09:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Centerpartiet uttalar sig om hanteringen av coronaläget
PRESSMEDDELANDE: Vi förtroendevalda i Centerpartiet Lindesbergskrets vill i dessa tider uttrycka vårt förtroende för Lindesbergs kommuns hantering...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer
Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt med personal, som under ett antal timmar kommer att hjälpa pensionärer frå...
26 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-26

2020-03-26

2020-03-25

2020-03-25

2020-03-25

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-23

2020-03-23

2020-03-21

2020-03-20

2020-04-07 09:37