LIF förlorar med ett mål

Efter en av de bästa matcher som spelats i Lindesberg Arena vinner till slut OV Helsingborg med ett mål över LIF Lindesberg i kvällens handbollskamp i allsvenskan. Slutresultat 30 – 31 efter 17 – 20 i halvlek. Avgörandet kommer under den sista delen av första halvlek. På tio minuter går Helsingborg från underläge 12 – 15 till ledning i halvtidspaus med 20 – 17. Tungan på vågen blir till slut Helsingborgs tunga niometersskytte, där lagets vänsternia Linus Nilsson med sin totalt 12 mål var matchens bästa spelare. 

Matchen börjar annars på bästa sätt för LIF Lindesberg. Efter drygt åtta minuters spel leder laget med 7 – 4, efter snabbt och rappt anfallsspel anfört av giganten Richard ”Solis” Eriksson som redan här hade hunnit med tre av sina totalt åtta mål.
Många har under försäsongen spekulerat i vad som kommer hända med LIFs spel när motståndarna punktar Solis. Svaret kanske kom idag – det händer ingenting! Efter dryga tretton minuter och ledning för LIF med 9 – 6 valde Helsingborgs karismatiska coach Ola Månsson att punkta LIFs nr 14. Efter 15.21, vid ställningen 11 – 7 till LIF väljer Månsson att ta time-out och punkten försvinner. Istället blir Helsingborgs försvar tätare och tuffare och matchen betydligt jämnare.
När sedan anfallsspelet efter tjugo minuters spel låser sig helt för LIF, samtidigt som Helsingsborgs niometersskytte på allvar börjar ge resultat, så går skåningarna ikapp när det återstår två minuter av halvleken. Sedan gör man ytterligare tre mål och går till halvtidsvila med ledning 20 – 17. 
– Vi gör det ändå bra, vi krigar tappert rakt igenom hela matchen. Och det är surt så här direkt efter matchen. Det känns som att det är tillfälligheter som avgör till slut, säger LIFs assisterande coach Ola Anto.
De tappert krigande LIFarna är också efter tio minuter av andra halvlek ikapp men ganska omgående tappar man återigen till ett tvåmålsunderläge. Sedan byter lagen mål fram till det återstår tolv minuter av matchen. Ställningen är då 27 lika på resultattavlan och  matchen står verkligen och väger. 
Här infaller några olyckliga minuter för LIF. Först blir Solis utvisad, en utvisning som LIF ändå lyckas hålla emot på ett bra sätt, men samtidigt hindrar den laget från att få ett övertag. Trots storspel av Sebastien Ehnevid i slutet av matchens slutskede hjälper inte det när efterföljande anfall följs av några olyckliga LIFavslut.
Trots förlust i kvällens match finns det stora skillnader mellan årets upplaga av LIF Lindesberg och med laget från förra säsongen. I årets lag ger ingen spelare upp innan matchen är slut, hela laget kämpar tillsammans – både i med- och motgång. Man hör positiva och uppmuntrande kommentarer mellan spelare, även efter ett misstag. Ingen hänger heller med huvudet som var så vanligt förra året. Denna nya mentala styrkan som finns i årets upplaga av LIF kommer ge utdelning många gånger i vinter.
Bäst på plan var till slut ändå Helsingborgs niometersskytt Linus Nilsson som med sina tolv mål själklart blev bäste målskytt. Linus är tung att möta när han kommer i fart och hans skott är både hårt och välplacerat. Helsingborg som lag blir med sin tyngd och rutin ett lag att räkna med i årets allsvenska. OV Helsingborg kommer med stor sannolikhet vara ett av tre, fyra lag som aspirerar på en plats till elitserien nästa säsong.
Målgörare
LIF Lindesberg: Richard Eriksson 8, Ricky Nordahl 6, Fatlum Ahmeti 5, Jacob Nelson 4, Oskar Erixson 3, Jesper Jacobsson 2, Gustaf Ekström 1 och Sebastian Hammar 1.
OV Helsingborg: Linus Nilsson 12, Simon Stridsberg 6, Oskar Hansson 4, Martin Adolfsson 3, Henrik Hurtig 2, Olof Ask 2, Emil Lindqvist 1 och Christoffer Persson 1.
Publicerad 3 oktober 2013 klockan 20:52

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-06-02 07:22