Fatlum Ahmeti svarade för fem nya mål i förlusten mot Önnered. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF föll tungt i slutsekunderna

LIF Lindesberg var mycket nära att ta en poäng i hemmamötet med Önnered. Men med bara sekunder kvar att spela avgjorde gästerna till 29-30, vilket även blev slutsiffrorna. Ett tungt nederlag för LIF som hade kämpat sig tillbaka från underläge.

– Det är riktigt jobbigt faktiskt, jag hade hellre förlorat med tio mål, slår Fatlum Ahmeti fast.

Besvikelsen är i LIF-lägret stor efter lördagens tunga hemmaförlust mot Önnered. Brandgult kom till spel med tre vinster bakom sig i den Allsvenska serieupptakten och ville bygga vidare på den sviten. Men det var Önnered som tog kommandot direkt från start, med en ledning på ett par bollar. LIF höll kontakten genom hela den första halvleken, med ett anfallsspel lett av Fatlum Ahmeti. Mittnian gjorde sin fjärde match efter skadecomebacken och stod för fem mål.

– Det blir bättre och bättre. Jag hittar mer samarbete med spelarna och tajmar bättre, men det är klart att det är lite kvar. När spelet går snabbt får jag vissa problem, säger Fatlum om sin egen form.

I halvtid var ställningen 14-16 till Önnereds fördel och gästerna höll det avståndet länge i andra halvlek. Med kvarten kvar att spela lade dock LIF i en högre växel. Med tre raka mål gick man ikapp och lagen höll sedan jämna kliv in i slutskedet.

Där tog LIF ledningen när bara fyra minuter återstod av matchen. Önnered svarade dock med att vända tillbaka och med mindre än halvminuten kvar kunde LIF skicka in kvitteringen, något man hoppades skulle räcka till en poäng. Men direkt på avkast gick Önnered till en sista attack och i slutsekunderna avgjorde gästerna till 29-30.

Nytt toppmöte nästa helg

Fatlum ser tillbaka på den förlorade matchen med bitterhet. Samtidigt hittar mittnian flera positiva bitar, framförallt det uppställda anfallsspelet där LIF skördade stora framgångar. Problemen låg istället i att få grepp om Önnereds utdragna attacker.

– Det som var mindre bra var att vi inte får någon träff på dem. De får långa anfall och kan bolla runt, då gör de mål. De är duktiga och när vi inte får träff blir det svårt för oss, förklarar Fatlum.

Förlusten var LIF:s första för säsongen, men laget ligger trots det kvar som serieledare. Med sex poäng på fyra matcher har man fått en klart godkänd inledning på säsongen.

– Ska jag vara ärlig så skiter jag i tabellen. Vi tar en match i taget, det är så vi funkar. Det är klart att våra ambitioner är att spela så bra det går och vinna varje match. Det är alltid roligt att ligga däruppe i toppen, men vi lägger ingen tanke på det, berättar Fatlum ärligt och ger sin syn på nästa helgs toppmöte mot VästeråsIrsta.

– Det kommer att bli en riktigt rolig match, jag önskar att matchen spelas imorgon faktiskt. Nu får vi vänta en vecka och göra oss så redo och fokuserade som möjligt.

Matchfakta LIF Lindesberg-Önnered:
Resultat: 29-30 (14-16)
Publik: 1121
Mål LIF: Jesper Nilsson 7, Bashkim Gashi 6, Fatlum Ahmeti 5, Jacob Nelson 4, Oskar Erixon 4, Gustaf Ekström 2, Jesper Jakobsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Vinslöv-Tyresö 30-27
Warta-VästeråsIrsta 24-26
Rimbo-IFK Ystad 25-33
Alstermo-Country 25-25

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 10 oktober 2015 klockan 19:06


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF
LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ...
6 april 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över
Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssä...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-06-07 04:47