Oskar Erixon noterades för fyra mål i förlustmötet i Bombardier Arena. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF föll i ny toppmatch

LIF Lindesberg gick på lördagen sitt andra raka nederlag till mötes. I bortamötet med VästeråsIrsta föll brandgult med siffrorna 34-28, efter att ha varit i underläge med fyra bollar i halvtid. Målmässigt var Faltum Ahmeti bäst i LIF med sju fullträffar.

– Jag tycker inte att vi gör någon bra match. Och borta mot Västerås vinner man inte om man inte gör en bra match. Du måste spela riktigt bra för att slå dem här, summerar en rättfram Herman Arenvang.

Tränaren fick se sitt LIF Lindesberg hamna efter direkt i det på förhand tuffa bortamötet med VästeråsIrsta. Motståndet drev upp tempot i matchupptakten och fick god utdelning via sina anfall. Hemmalaget tog ledningen med fem mål och det avståndet stod sig genom den första halvleken. Först i slutskedet kunde LIF äta sig närmare, men i halvtid var VästeråsIrsta i ledning med 14-10.

Den andra halvleken började sedan tungt för LIF, som omedelbart släppte in två mål. Raset fortsatte sedan och när halvleken närmade sig sin mitt var underläget uppe i nio mål. Arenvang förklarar vad som gick snett.

– Vi släpper ju in för mycket mål. 14 i första är något för mycket, men sen i början på andra rinner det iväg. Då är det svårt att stå emot.

LIF kunde sedan polera siffrorna via en stark avslutning. Man vann de sista tio minuterna, men uppryckningen var för sen och för liten. VästeråsIrsta kunde hålla undan och vinna med 34-28.

Spelar hemmamatch på onsdag

I LIF-lägret kom Joakim Bååk till spel, efter att hans status varit osäker in i det sista. Vänsternian gjorde dock bara några få minuter och axeln fortsätter att spöka. En roligare nyhet var Fatlum Ahmetis sju mål, ytterligare ett tecken på att mittsexan kommit tillbaka väl från sin knäskada.

– Ja, visst är det så att han producerar en del mål framåt även idag. Det är starkt gjort med tanke på att han varit borta så pass länge. Givetvis är det ett positivt besked, konstaterar Arenvang.

Sett till resultatet är dock tränaren mer sammanbiten. Förlusten var LIF:s andra i rad och man har efter den lovande starten tappat lite fart. Förlusterna har dessutom kommit mot Önnered och VästeråsIrsta, två lag som förmodas tillhöra toppskiktet framåt vårkanten.

Nu väntar fyra dagars vila, innan LIF får chansen att hitta vinnarspåret igen. På onsdag tar man emot Tyresö hemma i Arenan och Arenvang förklarar vad som krävs för två poäng.

– Vi måste tillbaka dit vi var bitvis mot Önnered, men framförallt där vi var i de tre första matcherna. Den nivån måste vi tillbaka till.

Matchfakta VästeråsIrsta-LIF Lindesberg:
Resultat: 34-28 (14-10)
Publik: 298
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 7, Bashkim Gashi 6, Oskar Erixon 4, Sebastian Hammar 3, Albin Järlstam 2, Jacob Nelson 2, Jesper Jakobsson 2, Jesper Nilsson, Gustaf Ekström

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Ystad-IFK Tumba 33-30
Warta-OV Helsingborg 18-27
Country-Önnered 21-29
Tyresö-Alstermo 34-36

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 17 oktober 2015 klockan 19:26


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-05-28 23:07