Per Gustavsson träffar på Mobilects kontor i Lindesberg. Foto: Ida Lindkvist

Länsföretag etablerar sig i Lindesberg

Det breda och omfattande företaget Mobilect har nu etablerat sig här i Lindesberg. Det är lindesbergaren Per Gustavsson som huserar i stan och han hjälper till med det allra mesta inom branschen; det är alltifrån att laga mobilskärmen som rasat i backen och krossats, till att installera alkolås och bistå hjälp med fibernätsinstallationer.

Det var för 15 år sedan Tobias Hedström tillsammans med Tommy Sahlqvist tog över Mobilect AB i Karlskoga. Från allra första början var det bara de två, idag har företaget växt och sedan april månad är de 20 stycken som arbetar i företaget.
– Vi inriktade oss både mot privat och företagskunder i början och la fokus där, men vi växte och växte och började jobba mer mot företag medan tiden gick.
När vi började så omsatte bolaget tre miljoner, idag omsätter vi ungefär 35 miljoner berättar Mobilects VD Tobias Hedström.
Första tiden låg fokus på sådant som mobiltelefoni, hemtelefoni, bilstereo, komradio och GPS. Men under årens lopp har man utvecklat filialer, öppnat taxiverkstad och utför olika fordonsmonteringar såsom alkolås (kommersiella och villkorade alkolås), backkameror, larm, säljer och installerar telefonväxlar, täckningsförstärkare (3G- förstärkare) för dålig inomhustäckning. Mobilect rör sig i hela länet och Tobias konstaterar att länet är ett stort upptagningsområde. I dagsläget finns Mobilect stationerat i Karlskoga och Örebro, där man också driver butik. Sedan april i år även i Lindesberg där lindesbergaren Per Gustavsson huserar. Här i Lindesberg kommer man till en början att inrikta sig på företagssäljande och fordonsmontering. Innan Per började jobba för Mobilect och flyttade in i sitt eget kontor ovanpå Stefans Skog & Fritid, drev han i Noras Audio Video- butik i 13 år. Så den här branschen är inte något nytt och okänt för honom.
– Man fastnar i branschen och kommer inte ur, jag kommer fortsätta tills jag är pensionär. Jag har intresset och trivs, säger Per med ett leende.

Ser din mobil ut såhär? Per kan hjälpa dig att fixa det. Foto: Ida Lindkvist
Ser din mobil ut såhär? Per kan hjälpa dig att fixa det. Foto: Ida Lindkvist

Per bistår med hjälp att installera antenner, paraboler, gör nätverksdragningar, fixar med projektorer och 2/3/4G förstärkare för mobiltelefoni. Han utför också fordonsmonteringar såsom alkolås, körjournaler, backkameror, diesellarm och komradio; både fastmonterat och handburet. De säljer mobiltelefoner med tillbehör, surfplattor, GPS, telefonväxlar och har kunskap om installation och reparation av fiber.
– Vi kan hjälpa kunden på så många olika områden. Jag kanske kommer hem till någon för att TV:n är trasig, så kommer det fram att de haft inbrott och då kan jag erbjuda övervakningskameror. Eller så berättar de att de brukar vara ute och plocka svamp, och då berättar jag att vi har GPS:er. Eller så är frun lite krasslig och då har jag ett trygghetslarm, berättar Per och fortsätter:

– Jag kanske hjälper ett företag med bilen och märker att de har dålig täckning, då kan jag hjälpa dem att få den bättre. Det är oändligt, förklarar Per.

Tobias tillägger:
– Vi är väldigt breda inom vårt område och kan hjälpa till med mycket. Tanken är att kunden ska ha en leverantör till allt, med mångsidigheten, bredden, närheten och servicen!

Hos Per i Lindesberg sker just nu en mjukstart men just servicen trycker han extra hårt på.
– Ringer man idag så kan jag ofta komma idag eller imorgon. Det är snabb service, mycket tack vare närheten till kunden och att det är många som känner igen mig. Jag upplever att de känner att de kan lita på en och de vet att man tar ansvar, säger Per.

Publicerad 18 juni 2015 klockan 16:40

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den gamla vårdcentralen byggs om till bostäder. Foto: Fredrik Norman

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar

Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt flerfamiljshus med tolv lägenheter totalt. Sex anbud har inkommit under upphandlingstiden – och det visade sig bli ovanligt stora skillnader i prisbilden bland de som räknat på jobbet.
– Jag har aldrig varit med om att det är sådan spridning på priset, det var väldigt överraskande, säger Roger Sixtensson, VD FALAB/LIBO.

26 maj 2020 klockan 10:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsErika Backteman, ägare av Lizas Parfym och styrelsesekreterare för Linde City. Foto: Jennie Larsson

Vårdagar blir Våryra

Det efterlängtade och fullspäckade vårjippot Linde Vårdagar kommer tyvärr inte att kunna genomföras i år så som det brukar, detta på grund av coronavirusets framfart. Istället har man i företagarföreningen Linde City arbetat fram en enklare variant som går under namnet Våryra. -Vi har helt enkelt fått göra det bästa av situationen som råder, berättar Erika Backteman, styrelsesekreterare för Linde City.

22 maj 2020 klockan 06:26 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Sommargåva till personalen ger klirr i kassan för den lokala handeln

Kommunens cirka 3000 medarbetare kommer att få en sommargåva lagom till semestern som ...

Restaurang Krydda lämnar arenan

Efter nästan fem år på Lindesberg arena väljer Restaurang Krydda att tacka för sig och istället satsa fullt ut på det ny...

bildspel Succé när Bergslagen fick sin första Reko-ring

Att suget efter närproducerade råvaror var stort rådde det ingen tvekan om när Reko-ring Bergslagen hade ...

Årets Drömjobbare, här tillsammans med Janis Lancereau från Startcentrum (t.v) Foto: Bergslagens Sparbank

Rekordår för Drömjobbet

Årets Drömjobbare är nu utsedda, och bland de rekordmånga sökande blev det totalt sju drivna ungdomar som får chansen att pröva sina vingar som företagare under sommaren.

12 maj 2020 klockan 13:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stängningen av Café Oscar kommer inte genomföras. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Stängningen av Café Oscar stoppad – drivs nu vidare av restaurangägare

För bara ett par veckor sedan rapporterade LindeNytt att det uppskattade kaféet, Café Oscar, skulle stängas för gott då Lindesbergs Stadshotell hade andra planer för fastigheten. Nu blir det inte så – och samtidigt offentliggörs att Café Oscar tas över av den lokale restaurangägaren, Shavan Zakholi, som skall driva kaféet vidare.
– För mig har Café Oscar alltid varit en dröm, det är den bästa platsen i Lindesberg för den här typen av verksamhet, kommenterar Shavan.

11 maj 2020 klockan 11:05 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

LindeDagen 2020 ställs in
Arbetsgruppen för LindeDagen och styrelsen för Lindesbergs Rotaryklubb har efter diskussioner med Region Örebro län, Lindesbergs kommun samt en ...
5 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bergslagens Sparbank avsätter en extra miljon i föreningsstöd
Många föreningar har drabbats hårt av coronapandemins sviter, något som fått Bergslagens Sparbank att avsätta en miljon extra i föreningsstöd...
5 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slutet för Café Oscar: ”Har planer på annan verksamhet där”
Säsongskaféet Café Oscar, som drivs av Lindesbergs Stadshotell, kommer inte att öppnas sedvanligt i år. Och inte nästa år heller. Det lilla sj...
28 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nu är årets sommarlovsprogram släppt. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen satsar en miljon på gratis sommarlovsaktiviteter

Under de senaste fyra åren har Lindesberg kommun kunnat erbjuda gratis sommarlovsaktiviteter till traktens lediga barn och ungdomar, tack vare ett tillskott av statliga pengar. I år uteblev bidraget vilket fick kommunen att ta saken i egna händer och avsätta en miljon kronor för ändamålet.

24 april 2020 klockan 13:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Näringslivschef Wilhelm Magnusson informerade om vilka insatser man gör för näringslivet. Foto: Camilla Lagerman

Gemensamt ansvar att hålla handeln levande

Näringslivet genomgår just nu en tuff prövning till följd av coronaviruset, och för företagen i Lindesbergs kommun är det inget undantag.
– Det är svårt, komplext och ledsamt, berättade näringslivschef Wilhelm Magnusson under torsdagens pressträff.

24 april 2020 klockan 07:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Företagarna ger Samhällsbyggnad ris och ros

PRESSMEDDELANDE: Nöjd-Kund-Index (NKI) är ett mått som Sveriges kommuner och regioner använder för att mäta ...

Coronakrisen: Lindeföretag kan få fram stora mängder skyddsvisir till vården

Lindesbergsföretaget Bildmakarna - som numera även har säte i Västerås - ...

AnnonsVD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Sparbanksbonus tidigareläggs för att stötta den lokala handeln

PRESSMEDDELANDE: Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas ut redan nu – ett initiativ för att stötta den lokala handeln i tuffa tider. Värdechecken gäller ända fram till den 30 september, vilket betyder att personer som är sjuka eller tillhör en riskgrupp kan vänta med att handla tills de frisknat till eller tills smittorisken minskat.

15 april 2020 klockan 11:23 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Viktigt att bevara näringslivet även i coronatider

Under skärtorsdagens pressträff i kommunhuset låg allt fokus på coronaviruset och på vilka sätt det ...

bildspel Läsarnas påskhälsningar där alla är vinnare

I LindeNytts påsktävling är alla vinnare - i dubbel bemärkelse. Samtliga bidrag var minst lika bra, därför...

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser

PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas ...

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet ...

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. ...

Högtryck på ICAs onlinehandel

Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är...

I helgen får 65-plussare hjälp att tvätta bilen, helt utan kostnad. Foto: NiceCar

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer

Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt med personal, som under ett antal timmar kommer att hjälpa pensionärer från 65 år och uppåt, samt de människor som riskerar att drabbas svårt vid smitta av coronaviruset att tvätta bilen – helt gratis.

26 mars 2020 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Grillköket skänker 250 portioner mat till Lindesbergare i nöd
En växande oro för de ortsbor som befinner sig i riskgrupper eller som sitter i karantän fick Walat Dino och hans kollegor på Grillköket i ...
25 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Så skall företagen stöttas i krisen
PRESSMEDDELANDE: Kommunerna i den norra länsdelen gör tillsammans med Samhällsbyggnadsförbundet och Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen en ...
25 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Personalen skickas hem: ”Mycket allvarlig situation”
Linde Maskiner har drabbats extremt hårt av att fordonsindustrin ligger nere. VD Dan Johansson är djupt oroad. - Vi har ingen produktion alls just...
24 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-24

2020-03-21

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-17

2020-03-16

2020-03-16

2020-05-26 22:28