Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

Det var i söndags som motorklubben SHRA hade sitt årliga årsmöte i sin klubblokal i Lindesberg, under mötet skulle klubbens medlemmar rösta fram en ordförande att fylla ordförandestolen som stått tom under en längre tid tillbaka, valet föll på den 25-åriga Kristoffer Schöldström, som trots tveksamheter vid tidiga förfrågningar om ordförandeposten, kände att det var en naturlig väg att gå.

– Jag är som infödd i föreningen och har varit med i stort sätt sedan födseln, min pappa har kört mycket dragrace och har varit med länge i klubben och jag har själv jobbat mycket under tävlingar i Mantorp och Tierp så jag känner att jag har mycket erfarenheter gällande tävlingsbiten, jag kör inte så mycket själv men med alla tidigare funktionärsjobb på de olika tävlingarna så har jag lyckats att skaffa mig många kontakter, berättar SHRAs nya ordförande som även berättar om klubbens tidigare situation utan ordförande:

– För drygt 2 år sedan avgick den dåvarande ordföranden av personliga skäl, vi som är kvar har efter det försökt samarbetat som ett team för att göra allt vi kunnat för att styra upp det hela.

Med en yngre ordförande på plats så hoppas Kristoffer på att fler yngre ska lockas till SHRA då ungdomar inte är lika vanligt bland motorklubbens medlemmar.

– Vi har väldigt dåligt med unga medlemmar i klubben ändå brukar vi få in flera yngre arbetare till de olika eventen som vi arrangerar, samtidigt så hoppas jag att det tilltalar de yngre genom att det sitter fler unga i styrelsen och att de på så sätt ser att klubben inte bara är för äldre medlemmar utan att vi även är öppna för yngre förmågor.

Trots framtidsvisionerna av att få in fler yngre medlemmar till klubben så ligger det stora målet för i år att arrangera en lyckad vårmönstring där planerna redan nu spekuleras:

– Vi får utveckla det som vi kan, inför årets arrangemang har vi bland annat planer på att få hit ett liveband som spelar under vårmönstringen, vi har märkt att för varje lyckat år så kommer det mer folk och där är det bara att försöka behålla de som kommer inför nästa år, menar Kristoffer som trots den hotande omgivningen med sjukdomar hoppas på att få behålla datumet för vårmönstringen som planeras vara den 16:e maj men medger samtidigt att det i värsta fall finns en ”Plan B”:

– Vi försöker att ha lite is i magen just nu då vi gärna vill ha mönstringen den 16:e, skulle det gå åt skogen med datumet på grund av alla smittorisker som finns just nu så har vi en backup-plan där vi flyttar fram mönstringen till slutet av augusti men det är bara i absoluta nödfall då vi helst vill köra i maj.

Den nya ordföranden meddelar samtidigt att det kommer att arrangeras ytterligare en tävling som går av stapeln den 27:e juni där SHRA kommer att finnas med som samarbetspartner:

– Det är ett glatt gäng som tagit kontakt med oss och vill köra igång en enklare version av Linde Open, det kommer då att ske som ett samarbete med oss där vi gemensamt arrangerar en tävling i SHRAs namn, förhoppningarna är att det kommer att komma nya bilar som vi inte har sett förut vilket kan locka fler att komma att kolla.

Det här är Kristoffer Schöldström
Familj: Sambo Felicia som själv kör dragrace med motorcykel och bilintresserade sonen Zackharias (1 ½ år)
Äter helst: Grillad köttbit med en öl i handen.
Lyssnar helst på: Det som är bra, lyssnar på allt från rock till moderna låtar.
Kollar mest på: Kollar inte så mycket på tv men följer just nu en serie på Netflix och Viaplay som heter Blacklist.
Drömresan: Åka till USA och göra en roadtrip.
Drömbilen: Chevrolet Nova, har aldrig kört en Nova men skulle gärna vilja.
Görs på fritiden: Leka med sonen och fixa med bilar i garaget.

Publicerad 20 mars 2020 klockan 07:32

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man misstänks ha blottat sig för tonåringar vid badplats

En man i 60-årsåldern misstänks ha blottat sig för en eller flera tonårstjejer vid en badplats i Lindesberg. Detta skall ha skett vid lunchtid på tisdagen.
– Patrullen fick tag på en man som stämde överens med signalementet, uppger polisens presstalesperson, Christina Hallin.

2 juni 2020 klockan 14:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Svar på Ingemar Engstrands och Peter Jilkes insändare den 25 maj

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs lasarett är en av grundpelarna inom regionens sjukvård. ...

Polisen larmades till bråk i Storå – man i 70-årsåldern misshandlad

Strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen larmades en polispatrull till en ...

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Privatperson hittade granat i ån – polisen spärrade av platsen

På lördagen larmades polisen till centrala Lindesberg med anledning av ett fynd av misstänkt explosivt föremål. Platsen spärrades av i väntan på att föremålet kunde identifierades.
– Det visade sig handla om en rökgranat, som dessutom redan var detonerad, kommenterar Mats Öhman vid polisen.

30 maj 2020 klockan 14:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Polisen bekräftar: Det var den försvunna kvinnans kropp som hittades

För lite drygt en veckan sedan anträffades en avliden person i terrängen mellan Vedevåg och Frövi. Polisen misstänkte tidigt att det var kroppen efter den kvinna som varit anmäld försvunnen sedan två månader tillbaka. Nu har polisens misstankar bekräftats. Kroppen har identifierats.
– Det stämmer att det var henne vi hittade. I nuläget misstänker vi inget brott, men inväntar fortfarande obduktionsprotokollet innan vi med säkerhet kan säga att inget brott har begåtts, berättar Susanne Öijen, som är förundersökningsledare i Örebro.

29 maj 2020 klockan 14:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nu ska hela kommunen sommarblomstra igen
Förra sommaren uteblev plantering av sommarblommor på de mindre orterna i kommunen på grund av hårda besparingskrav. Då var det endast i ...
29 maj 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Coronaläget går in i ny fas
Under onsdagen höll kommunledningen sin elfte pressträff med anledning av coronasmittan och arbetet man gör under pandemin. Från socialfö...
28 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polispatrull utsatt för sabotage i centrala Lindesberg: ”Ett brott som kan ge livstids fängelse”
På torsdagsförmiddagen utsattes en polisbil för ett sabotage, då någon eller några på okänt sätt har punkterat ett av däcken. Polisen ser ...
28 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Rev hus – hittade mängder av ammunition och tändhattar

En större mängd gammal ammunition och tändhattar har hittats i ett hus i utkanten av Lindesberg. Fyndet gjordes i samband med att fastigheten skulle rivas, uppger polisen.
– Det är konstaterat att det rör sig om skarp ammunition av olika slag, säger Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

28 maj 2020 klockan 10:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustafsson. Foto: Camilla Lagerman

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen

PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhållsarbeten är en lösning från Lindesbergs kommun. Därmed kan företagen gynnas och få det lättare att klara av att hålla i och hålla ut.

27 maj 2020 klockan 14:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Flytt av förskolebarn får kritik

Enligt ett förslag från barn- och utbildningsförvaltningen föreslås förskolan Haga i Lindesberg slås ihop med Grö...

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar

Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt ...

Patroner och vapendel uppfiskat vid Hinsebergsbron

Polisen har tagit i beslag ett antal patroner och en vapendel, som en privatperson hittat i vattnet vid ...

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Vi i norr behöver vårt akutsjukhus

INSÄNDARE/DEBATT: För att existerande företag ska kunna utveckla sig vidare och för att nya företag ska vilja etablera sig i den norra länsdelen måste området vara i ständig utveckling. Stagnation har en motsatt effekt. Med en neddragning på lasarettet i Lindesberg startar en nedgång.

25 maj 2020 klockan 08:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

Grönt ljus för sommarens populära läger

I måndags kom det efterlängtade beskedet från Folkhälsomyndigheten att sommarlediga barn och ungdomar kommer att ...

Vårdagar blir Våryra

Det efterlängtade och fullspäckade vårjippot Linde Vårdagar kommer tyvärr inte att kunna genomföras i år så som det brukar, detta ...

Nya lösningar för feriejobben

PRESSMEDDELANDE: Nu är det klart med feriejobben i Lindesbergs kommun. Oro har funnits då feriejobben inom vård och omsorg och...

Sommargåva till personalen ger klirr i kassan för den lokala handeln

Kommunens cirka 3000 medarbetare kommer att få en sommargåva lagom till semestern som ...

Den tionde pressträffen från kommunledningen kom med positiva nyheter. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Inga fall av smitta på kommunens boenden

Inga fall av covidsmitta inom socialförvaltningens verksamhet, och de första plexiglasskärmarna har nu levererats till tre av kommunens äldreboenden. Det var några av punkterna på onsdagens pressträff, som blev den tionde i ordningen.

20 maj 2020 klockan 14:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi installerar TURBIN i södra rondellen
PRESSMEDDELANDE: Det är säkert många som undrar vad som händer i den södra rondellen, vid äventyrsgolfen och Circle K, i Lindesberg. Svaret är ...
20 maj 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Joannas försvinnande utreds nu som ett misstänkt brott
Fallet med den 54-åriga Joanna, Vedevåg, som varit anmäld försvunnen sedan 20:e mars, har nu blivit en brottsutredning. I måndags inledde polisen...
19 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Restaurang Krydda lämnar arenan
Efter nästan fem år på Lindesberg arena väljer Restaurang Krydda att tacka för sig och istället satsa fullt ut på det nyöppnade Bergsfiket p...
18 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-05-18

2020-05-18

2020-05-17

2020-05-16

2020-05-15

2020-05-15

2020-05-15

2020-05-14

2020-05-14

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-06-02 20:27