Körbergs Möbler – ett möbelföretag med anor

Körbergs Möbler i Frövi är ett välkänt butiksnamn i hela norra länet. Här har man med service och kvalitet sålt möbler sedan 1918. Och för att blir ännu bättre utökar man i höst sin butiksyta med cirka 300 kvadratmeter.

Hans-Olof Körberg har sedan 1983 drivit möbelbutik i Frövi, det var då han övertog butiken som hans morfar startade redan 1918. Efter en brand på 60-talet byggdes möbelbutiken upp på nytt, på den plats där den fortfarande ligger.

Idag är man bara tre anställda, det är makarna Körberg, Hans-Olof och Ulla som arbetar i butiken. Sedan är också Robin anställd, han jobbar mest i lagret och med utkörning av varor.

– Tidigare var vi fler men vi har valt att jobba i den mindre skalan, säger Hans-Olof Körberg.

Butikens marknad är i första hand norra delen av Örebro län men man har också marknadsandelar österut, mot Arboga och Köping. Inom sitt område är Körbergs Möbler ett välkänt varumärke, upparbetat under lång tid. Och enlig Hans-Olof är det den höga servicenivån och bra rådgivning i samband med köptillfället, som byggt värdet i varumärket.

– Det är inget hokus-pokus, vi har hela tiden arbetat med traditionell marknadsföring och vårt varumärke har nötts in under lång tid, säger Körberg.

Som ett exempel på butikens servicenivå nämner Hans-Olof att det är fullt möjligt att få inköpen hopsatta och levererade ända in i kundens bostad. En ofta utnyttjad service när köpet gäller en dubbelsäng och en soffgrupp.

Mycket har hänt

Stora förändringar har skett under alla år som paret Körberg drivit sin butik. Inte minst gäller det inköpen. Tidigare var det inte ovanligt att man köpte enskilda varor från en mindre fabrik som specialiserat sig på en eller kanske ett par artiklar. Idag köper man hela kollektioner från samma leverantör. En strukturomvandling som inneburit färre inköpsställen, vilket inte minst drabbat Sverige där det idag inte finns många möbeltillverkare kvar. Antalet butiker har också minskat.

– Visst har det blivit enklare med inköp men det har också inneburit att utbudet blivit mer slätstruket. Du hittar likartade varor överallt, säger Hans-Olof.
Trots detta så försöker makarna Körberg hålla en egen stil i butiken. Tillsammans har de lång erfarenhet som får lov att styra inköpen, och genom alla år har man lärt sig vad kunderna vill ha.
– Håller man sig till det man själv vill ha brukar det fungera. Då får man också en egen prägel på butiksutbudet, menar Hans-Olof.

Kundernas medvetenhet har också utvecklats de senare åren berättar Körberg. Idag är kunden mer förberedd när han eller hon kommer till butiken. Istället för att åka runt till flera butiker hämtar man idag information om det som är intressant via internet.

Större butiksyta nästa steg
Butiken är i två våningsplan där övervåningen till stor del upptas av sängavdelningen. Och sängar har länge varit en av Körbergs specialiteter. Idag finns det möjlighet att provligga fyrtio olika sängvarianter. En senare succé är Stressless vilstolar, en luxuös TV-fåtölj i skinn, som i och för sig kostar några kronor extra men som har en kvalitet som är något utöver det vanliga.

– Hade en kund inne för en tid sedan och som köpte sin andra Stressless-fåtölj. Den första var trettio år gammal, berättar Hans-Olof.

Trots att man gjort ett medvetet val att minska antalet medarbetare så ökar man ändå butiksytan. I stället för att hålla lager på en massa varor så väljer man att bygga ut en del av lagerytan till butiksyta. När utbyggnaden är helt klar kommer Körbergs ha en yta på ungefär 1400 kvadratmeter.

– Sedan sommaren har vi ökat butiksytan med cirka 200 kvadratmeter. I nästa etapp under hösten utökar vi med ytterligare 100 kvadratmeter, avslutar Hans-Olof Körberg.

Publicerad 22 oktober 2013 klockan 17:39

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Kenneth Andersson och Erik Hammarström är mycket nöjda med den nya lokalen. Foto: Camilla Lagerman

Ny lokal och nya idéer för Lindesnickarn

Nästan trettio år har gått sedan Kenneth Andersson startade sitt företag Lindesnickarn i Lindesberg, och numera är hans fönsterspeglar och ramar välkända i trakten. Sedan årsskiftet huserar hans snickeri i en ny lokal, bara ett stenkast ifrån den förra, något han planerar att visa upp under nästa helgs Vinterspår.

24 januari 2020 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Per Eriksson, mer känd som ICA-Per, har genom ett av sina fastighetsbolag köpt den så kallade Strandsfastigheten. Foto: Fredrik Norman / Camilla Lagerman

ICA-Pers bolag har köpt ”Strandsfastigheten”

Den 5500 kvadratmeter stora industrifastigheten på Bandygatan, som huserar tryckeriverksamhet sedan många år, har sålts. Ny ägare är samma bolag som sedan tidigare äger grannfastigheten i vilken Mejk huserar. Bakom fastighetsbolaget står bland andra ICA-profilen Per Eriksson.
– Det är lite för tidigt att prata om vad som kommer att ske nu, kommenterar han.

22 januari 2020 klockan 13:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upplyst fjärrvärmetank blev konstverk i vintermörkret

Sedan den 19:e december framträder Linde energis 46 meter höga ackumulatortank mycket tydligt i ...

bildspel Unga kockar möttes i matduell på Lindeskolan

Det stod mellan "Fetaostlax med pasta" och "Ugnsbakad lax med potatismos och grönsaker" i dagens Kockduell som ...

Laddningar av elbilar ökade med drygt 400 procent

Pressmeddelande: I juni 2018 driftsattes de första publika laddstationerna för elbilar i Lindesbergs kommun...

Maria, Berit, Frida och Victoria öppnar snart Berits på Kristinavägen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nya möjligheter när Berits flyttar till större

På måndag 13 januari nyöppnar Berits damfrisering i sina nya lokaler på Kristinavägen 24 i Lindesberg. Förutom ny lokal, och ny logotype är även namnet delvis nytt, då man nu slopat ”damfrisering” och enbart heter Berits.
– I övrigt är det sig likt, vi är fortfarande samma gäng, säger Berit Nygren glatt.

9 januari 2020 klockan 13:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vårdcentralen i centrala Lindesberg blir bostadshus. Foto: Fredrik Norman

Snart byggs vårdcentral och tandläkarmottagning om till bostäder

Inom kort skall vårdcentralen och Folktandvården i centrala Lindesberg ta flyttlasset till det nya och gemensamma vårdcentrat på Banvägen. Så snart Region Örebro läns två mottagningar lämnat respektive lokaler, kommer dessa att byggas om till bostäder.
– Vi kommer att gå ut med en anbudsförfrågan till entreprenörerna om en vecka ungefär, kommenterar Roger Sixtensson, VD LIBO/FALAB.

8 januari 2020 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

2300 besökare på bion under storhelgerna – ökning med 44 procent
Det var många som ville gå på bio under julledigheten, och i kombination med ett välkomponerat filmutbud gav det bion ett smått fantastiskt ...
7 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fortsatta problem med nedskräpning vid återvinningsstation
I höstas konstaterade Förpacknings- och Tidningsinsamlingens regionchef, Ulla Krohn, att situationen vid återvinningsstationen i området ...
27 december 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Regionen måste behålla Akutmottagningen i Lindesberg!
”Denna kväll var akuten överfylld. Platserna i korridorerna likaså. Väntan på läkare som kunde ge nödvändig smärtlindring alltför lång. ...
23 december 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Den nya padelbanan kommer inom kort stå färdig hos Lindegym. Foto: Camilla Lagerman

Lindegym utökar verksamheten med egen padelbana

Lindegym tar nu steget från att enbart vara ett gym till att bli ett träningscenter. Den tidigare innebandyrinken får nu kliva åt sidan för att ge plats åt den senaste satsningen – en egen padelbana.

18 december 2019 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tomten finns, och han håller till utanför Salong Diem den här veckan. Foto: Camilla Lagerman

Tomte och klappar när Salong Diem firar in julen

För Wajih Daoud på Salong Diem i Lindesberg är julen glädjens högtid, något han mer än gärna förmedlar till sina kunder. Varje eftermiddag under den här veckan kommer man dessutom att ha besök av självaste Tomten som delar ut klappar och fika till förbipasserande.

17 december 2019 klockan 15:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det nalkas julfest i dagarna två

För tredje året i ordningen får Lindesbergarna chansen att fira in julen tillsammans med Martin Almgren, Jesper Hugosson och...

bildspel Välmående i centrum hos Ryggakuten

Markus Westberg med rötterna i norrländska Nordmaling flyttade till Lindesberg så sent som i september i år, och redan ...

bildspel Titta in i nya äventyrsbadet: Öppet igen efter omfattande renovering

Efter en omfattande renovering, har man nu öppnat hela äventyrsbadet i badhuset Energik...

Annons

Hotelldirektör Robert Troëng Johansson. Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Hotelldirektören slutar och blir hotellägare på annan ort

Hotelldirektör Robert Troëng Johansson på Lindesbergs Stadshotell, meddelar att han nu avslutar sitt arbete i Lindesberg för att istället driva hotellverksamhet på annan ort.
– Jag och min fru har köpt Fagersta brukshotell och vi kommer att driva det från den första januari 2020, berättar han i ett pressmeddelande.

5 december 2019 klockan 10:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bankhus får ny ägare: ”Vi är jätteglada”

För en tid sedan kungjordes av Bergslagens Sparbank, att man hade för avsikt att sälja det egna ...

”Globen” nästa för Bergslagens Spektakelteater

Efter publiksuccéer som "Smidda planer", "Siggebohyttans Spektakler" och nu senast "Pappersvalsen" ...

bildspel Morgonpigga tog chansen att göra klipp på Black Friday

Flera av de Linde City-anslutna butikerna, öppnade två timmar tidigare på fredagen - och kommer att h...

Personalen tar över restaurang och ger den en brittisk touch

Från och med 1 december drivs centrumrestaurangen Salute av nya ägare. Då tar Azhi Karaman och ...

Ung entreprenörstrio öppnar butik där kläder får ny chans

Kompisarna Fanny Andersson, Tindra Norgren och Anna Jäderqvist går andra året på ...

Björn Persson utnämnd till Activaambassadör

Stiftelsen Activa arbetar för att arbetslösa personer med långvarig ohälsa eller funktionsnedsättning ska n...

John Jäderqvist släpper sin tredje kriminalroman. Foto: Fredrik Norman

Nu släpper han sin tredje kriminalroman

Efter 40 år som polis, började John Jäderqvist skriva kriminalromaner. Sedan första boken ”Polisbil 60313” släpptes 2011 har det nu blivit tre stycken sammanlagt. Den tredje är rykande färsk och släpps idag, torsdag 21 november, på Blombergska Bokhandeln i Lindesberg.
– Skrivandet har blivit ett sätt för mig att hantera min sjukdomsbild och all tid jag tvingas ägna på sjukhus på grund av sjukdomen, berättar John Jäderqvist.

21 november 2019 klockan 11:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Audio Video plockar ned skylten och hänger upp en ny
Efter 56 år som Audio Video byter hemelektronikkedjan nu namn och blir istället Elon Ljud & Bild. Detta sker med anledning av ett initierat ...
19 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris
I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en moderat trio bestående av Lotta Olsson, Riksdagsledamot Ö...
11 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till
Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara några få dagar. - Just nu ser det ut som ...
1 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-01

2019-10-30

2019-10-25

2019-10-24

2019-10-18

2019-10-15

2019-10-10

2019-10-04

2019-10-03

2019-09-30

2019-09-27

2019-09-27

2019-09-27

2019-09-25

2020-01-29 21:49