Göran Karlsson, Greger Nilsson och Inger Wadström (längst t.h) från Linde Energi, samt Jonas Kleber och Irja Gustavsson framför solelanläggning på kontorstaket. Foto: Ida Lindkvist

Julklapp från Linde Energi

Tomten har uppenbarligen varit på besök hos Linde Energi AB där man idag presenterade sin julklapp. När paketsnören och omslagspapper lossats fanns däri ett solcellserbjudande från Linde Energi, i samarbete med Jämtkraft AB som man har en överenskommelse med.

Intresset för solceller växer sig större, inte minst ur miljösynpunkt. Idag presenterade Linde Energi sin julklapp till solcellsintressenter: ett solcellserbjudande i samarbete med Jämtkraft AB, Linde Energis huvudleverantör av el, en överenskommelse som innebär att man får hjälp att förmedla solcellspaket samt planera solcellsanläggning. De hjälper till med rådgivning, och anläggningen är dessutom anpassad för Nordiskt klimat, såsom snö och de mörkerförhållanden som råder häromkring.

För att skaffa solcellsanläggning är processen lång; kundens förutsättningar ska utredas, det ska anmälas till kommunen, ansökan om investeringsbidrag, befintligt elavtal ska ses över, momsregistrering ska göras, liksom anmälan till nätägare och anmälan om elcertifikat, detta för att nämna några punkter.
– Många går och tänker på att kanske skaffa det, men man orkar inte gå igenom processen. Nu kan man äntligen få den rätta knuffen att göra det här, säger Greger Nilsson, Linde Energis styrelseordförande.

– Det är en stor hjälp att kunna erbjuda kunderna hjälp med den här processen, tycker kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S).

Det är ett specialerbjudande från Linde Energi som gäller: Sol 60. De kunder som köper solcellspaket från Linde Energi tecknar ett avtal på tre år, där Linde Energi köper överskottselen för 60 öre/kWh i 12 månaders tid. Sedan köps överskottet enligt det avtal som alla befintliga mikroproducenter har, spotpris minus 1,5 öre/kWh. Panelerna tar upp 20 kvadratmeter av villataket, och har en bruttokostnad på 60 000 kronor, där det ges möjlighet att få tillbaka 35 procent från investeringsbidraget.
– Vi tjänar egentligen ingenting på det här, däremot lever vi upp till vårt miljömål som företag. Vi vill ha en klar och tydlig miljöprofil. En solelanläggning betalar tillbaka sig på ungefär 10, 15 år ungefär, säger Göran Karlsson, elchef och vice VD.

– Tittar man så ser man ju att det har hänt något i och med det milda klimatet. Vi vill dra vårt strå till stacken för en bättre miljö. Det är ingen jättestor vinstaffär för oss, men för kunder som står i det här valet kan det betyda mycket, tillägger Greger.

Och Irja konstaterar:
– Kommunmedborgarna blir mer och mer miljömedvetna, då är det kul att bolaget ligger i framkant, det är kul att de kommer till oss ägare och inte tvärtom.

Även kommunstyrelsens vice ordförande, Jonas Kleber (C), är helt och hållet positiv till bolagets julklapp.
– Det är kul att man kan göra något sådant här lokalt. Jag ser bara att det är positiva effekter, säger Kleber.

Publicerad 21 december 2015 klockan 16:14

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Herman Bosson är tillbaka i laget efter en krasslig vecka Foto: Hasse Persson

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens elitserielag AIK gästar arenan och söker dessutom revansch på hemmalaget LIF Lindesberg, förutom en intensiv hemmamatch kommer LIF även att lotta ut en helt ny hybridbil med 260 000:- i värde.

29 januari 2020 klockan 13:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Eva Nestell ställer ut sin konst under helgens Vinterspår. Foto: Camilla Lagerman

Eva ställer ut sin digitala konst under helgens Vinterspår

Vinterspårshelgen står för dörren, och så även Lindesbergs kommuns största kulturevenemang. I år är evenemanget större än någonsin, med drygt 140 utställare från norr till söder. I Frövifors pappersbruksmuseum kommer 40 av dem att visa sina verk, däribland Eva Nestell med sin digitala konst.

29 januari 2020 klockan 11:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Robin Hood – The Musical

LindeNytt kunde förra året berätta att Martin Almgren skulle ge sig in i musikalvärlden, med en ...

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans...

Solidariska elever samlade in till barn

En hel vecka om solidaritet! Det ägnade sig Barn- och fritidsprogrammet på Lindeskolan åt förra veckan. Eleverna fick...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Ungdomsbråket i Lindesberg: ”Omfattande utredningsarbete som kommer ta tid”

Efter helgens bråk mellan två ungdomsgrupperingar står polisen inför ett omfattande utredningsarbete. Detta konstaterar Ola Andersson, som är utredningschef i lokalpolisområde Lindesberg. Samtidigt vill man gärna få kontakt med oberoende vittnen.
– Det vi jobbar med nu, är att få klarhet i vad som egentligen har hänt, hur många som har varit delaktiga i det här och vilka dessa är, säger utredningschefen.

28 januari 2020 klockan 14:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Karin Sundin (S), regionråd och ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden. Foto: Region Örebro län

Du tänker galet regionrådet Karin Sundin!

INSÄNDARE/DEBATT: Tidningen LindeNytt publicerade den 23 februari nyheten att Lindesberg lasarett är sjätte bäst i landet i sin kategori om patienterna får avgöra. I den kategorin finns de sjukhus som har dygnet om öppen akut men inte förlossning. En läsare har kommenterat artikeln och visat att sjukhuset i framtiden inte kommer att vara kvar i sin klass, mindre sjukhus utan BB, eftersom man inte kommer ha kvar akutmottagningen dygnet om.

28 januari 2020 klockan 09:05 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Oroliga föräldrar efter helgens stenkastning: ”Vad händer härnäst?”
LindeNytt kunde under morgonen rapportera om en händelse som ägde rum i helgen, där ett antal ungdomar i A-traktorer blivit utsatta för bland ...
27 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ulf Lundell till Lindesberg i sommar
Den 29 augusti avslutar en av Sveriges mest älskade artister, legendaren Ulf Lundell, sin kommande sommarturné i Bergslagen, med en konsert i ...
27 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stenar och järnrör kastades mot A-traktorer
Vid två tillfällen under lördagskvällen, skall ett antal ungdomar ha kastat stenar mot förbipasserande A-traktorer med rejäla plåtskador som f...
27 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Polisen satte stopp för vinglig färd

Sent i lördags eftermiddag satte en polispatrull stopp för en vinglig färd på riksväg 50. Bakom ratten befann sig en man, som inte hade något där att göra, enligt polisens konstaterande.

27 januari 2020 klockan 10:33 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna bjöd på hela nio mål per match, efter en enkel seger mot Teg under lördagen blev det betydligt mycket tuffare under söndagen där Piteå utmanade om tre tabellpoäng.

26 januari 2020 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

Nu kan Du bli polisvolontär

På fredagen meddelade polisen i Lindesberg, att man nu kommer att rekrytera så kallade polisvolontärer, som skall kunna arbeta ...

Ny lokal och nya idéer för Lindesnickarn

Nästan trettio år har gått sedan Kenneth Andersson startade sitt företag Lindesnickarn i Lindesberg, och numera ä...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under torsdagskvällen, under matchens 60 minuter så hade båda lagen hunnit skaffa sig varsin storslagen ledning men med 10 minuter kvar låg lagen jämsides gällande målen vilket gjorde att matchen fick sitt avgörande i den allra sista sekunden.

23 januari 2020 klockan 23:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

När snöröjningen uteblev prioriterades röjning av sly istället

Snöröjning och halkbekämpning är ordinarie arbetsuppgifter för Samhällsbyggnad ...

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två ...

Lindesbergs lasarett sjätte bästa i landet

När Dagens Medicin under onsdagen tillkännagav sin årliga ranking över landets bästa sjukhus, placerade sig ...

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

ICA-Pers bolag har köpt ”Strandsfastigheten”

Den 5500 kvadratmeter stora industrifastigheten på Bandygatan, som huserar tryckeriverksamhet sedan m...

Misstänkt cannabis togs i beslag

Polisen i Lindesberg beslagtog under tisdagskvällen en mindre mängd cannabis. En man i 25-30-årsåldern misstänks nu för ...

Foto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Upplyst fjärrvärmetank blev konstverk i vintermörkret
Sedan den 19:e december framträder Linde energis 46 meter höga ackumulatortank mycket tydligt i vintermörkret för förbipasserande. Sedan dess har...
21 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Socialdemokraterna kritiserar regionens trafikförslag – önskar återremiss
På onsdag ska Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län besluta hur länets kollektivtrafik ska se ut och fungera de närmsta åren. Region Ö...
20 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bankens verksamheter på Kungsgatan i Lindesberg flyttar temporärt till Nora
I höstas meddelade Bergslagens Sparbank att man ville samla all kraft under ett och samma tak, något som i praktiken innebar att två bankkontor ...
20 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-20

2020-01-20

2020-01-20

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-17

2020-01-17

2020-01-16

2020-01-16

2020-01-16

2020-01-16

2020-01-15

2020-01-15

2020-01-29 14:40