Med bara dagar kvar till slutspelsstarten fortsätter Johan Isacsson och Linde att slipa på formen. FOTO: Hannes Feldin

Johan inför kvarten: ”Det här ska bara vinnas”

Klockan 17.30 på söndag smäller det i Arenan. Då kliver Lindesberg Volley och Örebro Volley ut för att spela den första kvartsfinalen i årets SM-slutspel. Inför den laddade derbykampen och starten på slutspelet ger Johan Isacsson svar på en rad frågor.

Slutspelet närmar sig. Först och främst vilka tankar går du med?
– Att det säkert blir hårt mot Örebro. Men jag bryr mig inte så mycket om vilka motståndare vi har i kvartsfinalen. Det här ska bara vinnas. Sen hur många matcher det blir vet jag inte, men vi har sett bra ut de sista veckorna och har en härlig stämning i gruppen.

Kvartsfinalserien blir ju ett derby mot Örebro och möte med din gamla tränarkollega Oskar Jönsson Vikterlöf. Är det något som kittlar extra mycket?
– Nej, det har gått så pass lång tid sen vi jobbade ihop. Men det är ju derby och det betyder alltid mer än vem som är tränare för lagen.

Kan det ha betydelse just att det är ett derby och att spelarna måste kunna hantera det?
– Jag tror att vi är förberedda. Vi har gjort allt vi kan för att förbereda oss så bra som möjligt för ett derby. Sen om det är kvartsfinal eller semifinal spelar ingen roll, alla är cupmatcher och det är de här månaderna som vi har kämpat för hela säsongen.

Vad är Örebro för typ av motståndare då?
– De har spelat bättre och bättre tycker jag. Under den sista månaden har de fått ihop det allt bättre och det är deras stora stjärna, Melissa Vandery, som scorerar. Det gäller att kunna hantera henne i block och försvar.

Derbyna i grundserien slutade med tre segrar för er och en för Örebro. Hur mycket ska man fokusera på de tidigare mötena och har de betydelse?
– Jo men det tror jag att de har. Jag tycker att vi har varit bra under långa perioder och det hade varit jobbigare om vi förlorat två matcher mot dem, då hade det varit 50-50. Vi har en bra chans att gå vinnande ur kvartsfinalen.

Vad tror du då kommer att bli avgörande för hur matchserien slutar?
– Det är hela teamet. Det räcker inte i fem matcher att ha en eller två spelare som levererar, alla måste vara på tårna och jag tycker att vi har fått till det på slutet i grundserien. Det är fler och fler som går i bräschen och det kommer att vara jäkligt viktigt. Utan ett team så vinner du inte några såna här matcher.

Hur ser er uppladdning ut inför söndagen och den första matchen?
– Vi tränade fyra stycken i morse, sen har vi power nu klockan 5 och efter det som vanligt ett bollpass. Imorgon vill jag ha en träningstid som stämmer med hur vi brukar spela lördagsmatcher. Sen på söndag blir det som vanligt uppvärmning på förmiddagen och sen smäller det!

Vad är förhandskänslan hos dig som tränare?
– Att det ska bli jätteroligt. Det har varit en lång serie och det ska bli jäkligt skönt att köra igång.

En kvartsfinalserie avgörs ju inte över en match, men man vill ju så klart få en bra start. Hur viktigt skulle du säga att det är att ta den första matchen?
– Vi spelar ju hemma, så vi vill visa att vi spelar en bra volleyboll och sätta ribban direkt. Ska de rå på oss så måste de spela jävligt bra. Vi har ju hemmafördel och om vi hamnar i underläge med 1-0 i matcher så har du ju tappat den fördelen.

Publicerad 20 mars 2015 klockan 17:50

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål...

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Arkivbild Foto: Okänd

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista bortamatch där Per-Ols IBF stod för motståndet, trots ett 3-målsunderläge inför den sista perioden så reste sig WSK och såg länge ut att kunna vända resultatet till sin fördel med fick se sig slagna med 35 sekunder kvar.

29 februari 2020 klockan 20:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley är klara för kvartsfinal
Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på plats så bjöd Linde-laget på ...
29 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven segrade Playoff-matchen
Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-04-08 19:32