Engelholm kan spela bort Linde på söndag, men Martina Koncecna ger inte upp. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Jobbigt för Linde – chanslöst hemma: ”Vi dödade inte bollarna tillräckligt”

Uppförsbacken är nu brant för Lindesberg Volley – förlust även i det andra semifinalmötet hemma i Arenan. Laget lyckades inte stoppa ett urstarkt Engelholm och föll med 0-3. Nu krävs tre raka segrar om Linde ska nå en SM-final.

Efter en knapp men sur förlust i söndags var Lindesberg Volley halvt pressat att vinna hemma i Arenan. Motståndet Engelholm hade chansen att gå upp till 2-0 i matcher, något Linde tänkte förhindra. Men matchstarten i det andra semifinalmötet var slarvigt från båda sidor. Bollduellerna var korta och det blandades rejält, med många tekniska misstag som bjöd på poäng.

Engelholm ryckte efterhand ifrån till 7-11, ett underläge som Linde nästan hämtade ikapp. Men när bara en poäng skiljde lagen åt trampade skåningarna på gaspedalen och med åtta av nio bollvinster stängde Engelholm setet. Gästerna dominerade framförallt framme vid nätet och gick ifrån till 17-25. Set två började desto bättre från Lindesberg, som kopplade en tidig ledning och fick fart på offensiven.

Men ganska snabbt skulle Engelholm hitta in i setet. Linde återtog övertaget, innan laget körde fast framåt och ledningen förvandlades till underläge med 10-16. Nette Peit och Martina Konecna hotade visserligen från sina kantpositioner, men alltför ofta blockades Lindes attacker ner. Det blev också förlust i setet som Engelholm tog hem i säker stil.

Uppförsbacken för Linde fortsatte i tredje set, där laget tidigt halkade efter med 4-8. Bergslagstjejerna bet ändå starkt tillbaka och fick extra kraft av en dramatisk bollvinst till 9-11. Vid två tillfällen var Lindesberg också bara en poäng bakom Engelholm. Men båda gångerna var Skånelaget kvicka med att på nytt rycka sig loss till 19-25 och det gav matchvinst i tre raka set – tungt för Linde.

– Ja, den här förlusten var skit. Jag känner att vi inte dödade bollarna tillräckligt mycket. Vi hade våra chanser, men vi måste utnyttja lägena i mitten mer. Det är svårt när bollen hela tiden går från utsida till utsida, analyserar Martina Konecna.

Har inte gett upp: ”Vi måste ta större risker”

Framförallt var det vid nätet som Lindesberg hade stora problem den här kvällen. Laget fick bara in enstaka block under matchen, samtidigt som Engelholm nådde högst på boll efter boll. Spelmässigt var det flera bitar som inte stämde för Bergslagstjejerna, men i vissa stunder matchar man ändå storfavoriten ordentligt.

– När vi har en bra serve pressar vi dem rejält, men det går för mycket upp och ner. Vi måste hålla serven bra, för Engelholm hade en bra defensiv idag. De var överallt och det var väldigt svårt, förklarar Martina och utvecklar.

– Vi måste ta större risker. Mot Engelholm måste vi gå med full kraft, även om lägena vi får kanske inte är perfekta. Som idag slog jag några bollar som var åt helvete, men vi måste försöka.

Nederlaget hemma i Arenan skrevs alltså till 0-3 i set. Det betyder underläge 0-2 i matcher för Linde, som har en jobbig sits att ta sig ur. Nästa semifinal spelas på söndag på skånsk mark, där alltså Engelholm har chansen att avgöra serien och nå final. För Lindesbergs del ställde laget om för nästa fight direkt efter slutsignalen.

– Vi kör för fullt på söndag, jag hoppas att vi tar en seger. Det blir så klart svårt, för det är deras hemmaplan då. Idag hade vi hemmaplan och utnyttjade inte det, konstaterar Martina Konecna som inte har gett upp.

– Absolut inte! Det är fortfarande öppet, vi kan fortfarande vinna med 3-2.

Matchfakta Lindesberg Volley-Engelholm:
Resultat: 0-3 (17-25, 18-25, 19-25)
Publik: 242

Ställning i semifinalen:
2-0 i matcher till Engelholm

Publicerad 5 april 2017 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-06 16:34