Med fokus på OS 2018 är Jenni Asserholt inställd på många fler matcher i både landslag och klubblag. FOTO: SweHockey

Jenni söker nya utmaningar i HV: ”Blir absolut en nystart”

Tidigare i veckan kunde man läsa om Mattias Karlssons flytt till Ryssland, men redan nu står det klart att Bergslagen får en ny representant i Jönköpings-hockeyn. Efter dubbla SM-guld söker Jenni Asserholt nya utmaningar och byter därför Linköping mot spel i HV71. LindeNytt tog kontakt med landslagskaptenen, som tillbringar sommaren med ett träningsläger i Nya Zeeland.

Du är klar för HV71 sedan några veckor tillbaka. Till att börja med en klassisk fråga; hur känns det?
– Det känns spännande! Det finns några ”lokalbor” i föreningen, så det känns tryggt.

Vad lockar dig till just HV71 och hur har diskussionerna sett ut med klubben?
– HV 71 har gått ut med att de kommer att satsa på damsidan framöver både kort- och långsiktigt. Laget spelar åter i Riksserien och satsar hårdare än någonsin för att bli ett etablerat lag i ligan.

Varför valde du att flytta vidare från Linköping som du tillbringat flera år i?
– Jag känner att jag vill vidare i min karriär, jag vill testa något nytt med kombinerad träning och spel med både herrar och damer. Jag har haft fantastiska år i Linköping med bland annat dubbla guld, varav det senaste i fjol inför en fullsatt arena på hemmaplan i Stångerbrohallen. I LHC har jag även varit med och byggt upp intresset kring damverksamheten till landets största, med cirka 100 aktiva tjejer i föreningen och jag känner att jag kan ta med dessa erfarenheter till Jönköping.

Jag läste i en tidigare intervju att du kände dig nöjd efter SM-gulden i Linköping och att det inte är någon bra känsla. Blir flytten till HV något av en nystart för dig?
– Precis, att känna sig nöjd som elitidrottare är inte ett bra tecken. Jag vill satsa mot ytterligare ett OS, 2018, och då gäller det att hitta en bra vardag och miljö där jag kan ligga på gränsen och pressa mig i träningen varje dag. Det blir absolut en nystart och jag är mycket motiverad att spela för HV 71.

Har du gjort dig hemmastadd i Jönköping och mött upp laget redan nu?
– Nej, i augusti kommer jag att träffa laget. Just nu befinner jag mig på Nya Zeeland (vintersäsong här) och tränar på is med ett herrlag samtidigt som jag tränar försäsongsträning.

Du har två raka SM-guld med Linköping. Hur stora är möjligheterna att det blir ett tredje i HV?
– Jag vet att HV 71 har stora ambitioner och mål både kort- och långsiktigt för damerna inom föreningen. Steget upp i Riksserien är ett steg framåt och jag hoppas att vi kan ta både två och tre steg till i rätt riktning under säsongen. Eftersom vi är ett nytt lag i serien kan den positionen vara något vi kan ta vara på och utmana de mer etablerade lagen i serien.

Du är 27 år nu och är en de mer rutinerade spelarna både i klubblag och i landslag. Hur länge ser du dig själv spela?
– Haha, det är många som undrar och det känns konstigt att vara äldst och en ”gammeltant” som några i laget säger. Jag kommer att spela så länge jag tycker det är roligt, känner mig motiverad och är inspirerad. Nästa OS är om tre år, så jag hoppas att kroppen håller tills dess.

När drar ni igång med försäsongsträningen i HV och hur kommer sommaren att se ut?
– Försäsongsträningen började redan två veckor efter VM i april. Den ser något annorlunda ut i år eftersom jag är på Nya Zeeland och har tillgång till isträning hela året, samtidigt bygger jag grunden för styrka och kondition utanför isen. Jag kommer att träna här fram till augusti, då det är dags att åka tillbaka till Sverige för att träffa nya laget samt ha ett landslagsläger.

Det låter om att du är riktigt laddad för den nya säsongen?
– Ja, jag ser verkligen fram emot kommande säsong. Det ska bli spännande och se vad vi kan göra som lag i HV 71.

Publicerad 14 juni 2015 klockan 09:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-02 16:45