LIF i brygga i kvalet, föll återigen borta

För andra matchen i rad föll LIF Lindesberg mot IFK Skövde. I Arena Skövde skrevs slutsiffrorna till 29-21 (13-13), sedan Skövde trampat ifrån ordentligt i den andra halvleken. Förlusten innebär att LIF ligger under i kvalspelet och nu måste vinna två matcher i följd för att nå Elitserien.

Onsdagen bjöd på det tredje kvalmötet mot Elitserien mellan IFK Skövde och LIF Lindesberg. Gästerna från Linde fick även en fin start, när Sébastien Ehnevid räddade det inledande skottet och Jacob Nelson kunde sätta 0-1 i nät. Skövde skulle dock snabbt vända till ledning och upptakten blev målrik. LIF fick mestadels kämpa i underläge och Nelson stoppades bland annat i ett friläge av Skövdemålvakten Robert Lechte.

Mer än två bollar släppte brandgult dock inte iväg motståndet till. Efterhand lyckades även LIF stänga till bakåt, något som öppnade för Joakim Bååk och Nelson att vända till ledning 7-8 med kvarten spelad. Vid den tidpunkten började dock laget att köra fast i offensiven. Den uteblivna målskörden ledde till att Skövde återigen kunde kliva upp i en tvåmålsledning.

En storspelande Ehnevid räddade LIF från ytterligare tapp genom två viktiga räddningar. Slutligen kunde även Fatlum Ahmeti bryta måltorkan och Jesper Jakobsson fyllde på med kvittering. Lagen drog sedan jämnt under halvlekens avslutande minuter, där LIF-försvaret höll sig stabilt och halvtidssiffrorna skrevs till 13-13.

– Vi har disciplin, vi skjuter i rätt lägen och vi gör mål. Det är den tredje matchen som vi möts och de har haft gott om tid att lära in oss, ändå kommer vi till de lägen som vi vill. Det är väldigt strongt, säger Jacob Nelson om LIF:s första halvlek.

Tappade i andra: ”Våra chansningar går inte hem”

När andra sedan öppnade tog samme Nelson direkt upp brandgult i ledning. ”Sebban” Ehnevid klev i anfallet därpå fram med en ny parad och LIF fick en härlig start på halvleken. Ganska snabbt gjorde sig dock de offensiva besvären påminda igen.

Skövde pressade ut Joakim Bååk alltmer på sin niometersposition och LIF körde fast i speluppbyggnaden. Samtidigt bjöd laget på misstag, något som öppnade för Skövde att kontra på. Hemmalaget var inte sena att utnyttja chanserna och halvvägs genom halvleken var ställningen 19-15.

Med underläge och en klocka som hastigt tickade på blev LIF tvingade att öppna upp sig mer. Laget förmådde dock inte att skapa någon forcering, utan drog istället på sig ett par utvisningar. Det ledde till att avståndet ökade alltmer, till hela sex bollar med nio minuter kvar att spela.

– De stjäl lite bollar och vi bjuder kontringar. Då måste vi chansa, men våra chansningar går inte hem och då kan de glida ifrån ganska enkelt, förklarar Nelson.

Matchen var där avgjord och Skövde trampade under slutskedet ifrån till resultatet 29-21. Därmed befinner sig LIF i ett pressat läge, med underläge 1-2 i matchserien. Brandgult måste nu vinna såväl hemma på söndag som i en eventuell femte match nästa vecka för att drömmen om Elitserien ska leva.

– Det är surt, men vi vet att Skövde är starka på hemmaplan. Vi gör ändå en bättre match än sist och det ska vi ta med oss. Vi är med länge och pressar dem, summerar Jacob Nelson.

”Vi har ingenting att förlora”

Högernian noterades för fyra fullträffar i förlusten, något som gjorde honom till LIF:s näst främsta målskytt. Laget hade dock allt större problem i offensiven ju längre matchen led. En tydlig strategi från IFK Skövde var att kliva upp och störa spelmotorn ”Jocke” Bååk, som trycktes långt ut från linjen. Det gjorde att LIF hade svårt att hitta flytet i anfallen.

– Skövde är bra på det, att flytta ut våra attacker. Men det är också så att när man börjar missa är det svårt att starta om. Det är lätt att man hamnar i en dålig trend, förklarar Nelson och blickar fram emot söndagens drabbning i Arenan.

– Vi ska så klart analysera det här djupare och komma på faktorer som kan bli avgörande för oss. Sen hemma har vi en fantastisk publik som hjälper oss. Det är fest i Lindesberg!

Med underläge 1-2 i matcher är det nu kniven mot strupen för LIF. Samtidigt är det nu som laget intalar sig att man har allt att vinna i denna kvalserie, där Skövde som bekant krigar för sin Elitserieexistens. Vid seger på söndag pressar LIF fram en direkt avgörande match och det är något som Nelson drömmer om.

– Vi är nöjda om vi kan tvinga fram en femte match, sen ska vi stressa dem som fan i den. Vi har ingenting att förlora, utan har gjort en bra säsong och det är bara det sista kvar. Det är helt fantastiskt att ha chansen på uppflyttning.

Matchfakta IFK Skövde-LIF Lindesberg:
Resultat: 29-21 (13-13)
Publik: 1543
Mål LIF: Joakim Bååk 5, Jacob Nelson 4, Albin Järlstam 3, Jesper Jakobsson 3, Jesper Nilsson 3, Fatlum Ahmeti 2, Oskar Erixon

Publicerad 20 april 2016 klockan 20:38


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-06 16:07