IFK Lindesberg summerar säsongen

I säsongens sista match kunde IFK Lindesberg säkra fortsatt spel i division 6. Den turbulenta våren och de många förändringarna gör att Rebin Mustafa tycker att laget lämnar ett godkänt år bakom sig. Inför 2014 berättar han om en tuff försäsong, nya tränarförhandlingar och klubbens största ambitioner.

Den gångna säsongen var en kamp mot nedflyttning för IFK Lindesberg. Så sent som under säsongens sista dag säkrades kontraktet, när man spelade 1-1 hemma mot Nyckelby samtidigt som Bobby BK förlorade. Med endast en poäng till godo lyckades Lindesberg undvika kval.

Att säsongen utvecklade sig i denna negativa riktning hade sina förklaringar. Våren var intensiv och bjöd på flera förändringar, både planerade och oväntade. En av de mer planerade var att man valde att slå ihop sig med Lindesberg Fotbollsklubb.

– Det gjorde att vi fick två spelartrupper som skulle smälta ihop och bli en enad trupp. Utöver det så avgick dessutom vårat tränarpar knappa 2-3 veckor före premiären, berättar herrarnas lagledare Rebin Mustafa.

Med endast ett par veckor kvar till säsongsstarten stod därför klubben utan tränare, vilket tvingade fram en nödslösning. Lösningen hette Ronny Sterzenbach och Mats Lidestig, båda två med erfarenhet från klubben, som gick med på att ta över som nytt tränarpar. Mats var tänkt som målvaktstränare på förhand medan Ronny egentligen bara skulle hjälpa till inom klubben. Men de båda valde att ta hand om herrlaget, ett uppdrag de höll fast vid säsongen ut trots turbulensen.

– Med tanke på omständigheterna får säsongen fulld godkänt. Hela våren gick åt till att få lugn och ro efter försäsongen. Mats och Ronny gjorde ett kanonjobb, de fick det att rulla på ju längre säsongen led och ska ha en jätteeloge, menar Rebin.

Med det räddade kontraktet klart valde Mats och Ronny att kliva av uppdraget, vilket gjort att IFK Lindesberg blickat på nya tränarnamn. När 2013 nu går mot sitt slut arbetar klubben intensivt på att kunna presentera en ersättare avslöjar Rebin.

– Vi har ett namn på gång. Det är inte klart till hundra procent, men arbetet är långt gånget.

Den nya tränaren kommer att innebära en nystart på vissa sätt, men långtifrån på alla. Framförallt kommer Lindesberg alltjämt hålla fast vid sin lokala satsning. Rebin berättar att klubbens största ambition är att från varje årskull få upp minst tre ungdomsspelare till herrlaget. Att hålla a-lagstruppen nära ungdomslagen är viktigt, det gör att man kan växa sakta och metodiskt.

– Den här föreningen ska bygga på lokala förmågor. Vi vill bygga på folk i vår närhet och folk i Lindesberg. Både ledare och spelare ska utvecklas långsiktigt genom klubben, vi har inget intresse i att hämta spelare från Örebro, berättar Rebin om hur klubbens framtidsplan ser ut.

Gällande herrlagets målsättningar för nästa säsong har man inte satt någon tabellplacering som prioritet. Ambitionerna är istället att skapa en träningsmotiverad trupp, som strävar efter att spela i något mer än division 6. Hur själva truppen kommer att se ut är osäkert, men det blir troligen knappt en handfull spelarförändringar. Men den största utmaningen för 2014 blir att skapa en trygg grund att stå på.

– Nästa år är till för att bygga grunden. Därifrån ska utvecklingen kunna accelerera och vi har nya bra årskullar på gång, avslutar Rebin Mustafa.

Publicerad 21 oktober 2013 klockan 15:56

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål...

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Arkivbild Foto: Okänd

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista bortamatch där Per-Ols IBF stod för motståndet, trots ett 3-målsunderläge inför den sista perioden så reste sig WSK och såg länge ut att kunna vända resultatet till sin fördel med fick se sig slagna med 35 sekunder kvar.

29 februari 2020 klockan 20:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley är klara för kvartsfinal
Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på plats så bjöd Linde-laget på ...
29 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven segrade Playoff-matchen
Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-04-09 06:15