IFK Lindesberg summerar säsongen

I säsongens sista match kunde IFK Lindesberg säkra fortsatt spel i division 6. Den turbulenta våren och de många förändringarna gör att Rebin Mustafa tycker att laget lämnar ett godkänt år bakom sig. Inför 2014 berättar han om en tuff försäsong, nya tränarförhandlingar och klubbens största ambitioner.

Den gångna säsongen var en kamp mot nedflyttning för IFK Lindesberg. Så sent som under säsongens sista dag säkrades kontraktet, när man spelade 1-1 hemma mot Nyckelby samtidigt som Bobby BK förlorade. Med endast en poäng till godo lyckades Lindesberg undvika kval.

Att säsongen utvecklade sig i denna negativa riktning hade sina förklaringar. Våren var intensiv och bjöd på flera förändringar, både planerade och oväntade. En av de mer planerade var att man valde att slå ihop sig med Lindesberg Fotbollsklubb.

– Det gjorde att vi fick två spelartrupper som skulle smälta ihop och bli en enad trupp. Utöver det så avgick dessutom vårat tränarpar knappa 2-3 veckor före premiären, berättar herrarnas lagledare Rebin Mustafa.

Med endast ett par veckor kvar till säsongsstarten stod därför klubben utan tränare, vilket tvingade fram en nödslösning. Lösningen hette Ronny Sterzenbach och Mats Lidestig, båda två med erfarenhet från klubben, som gick med på att ta över som nytt tränarpar. Mats var tänkt som målvaktstränare på förhand medan Ronny egentligen bara skulle hjälpa till inom klubben. Men de båda valde att ta hand om herrlaget, ett uppdrag de höll fast vid säsongen ut trots turbulensen.

– Med tanke på omständigheterna får säsongen fulld godkänt. Hela våren gick åt till att få lugn och ro efter försäsongen. Mats och Ronny gjorde ett kanonjobb, de fick det att rulla på ju längre säsongen led och ska ha en jätteeloge, menar Rebin.

Med det räddade kontraktet klart valde Mats och Ronny att kliva av uppdraget, vilket gjort att IFK Lindesberg blickat på nya tränarnamn. När 2013 nu går mot sitt slut arbetar klubben intensivt på att kunna presentera en ersättare avslöjar Rebin.

– Vi har ett namn på gång. Det är inte klart till hundra procent, men arbetet är långt gånget.

Den nya tränaren kommer att innebära en nystart på vissa sätt, men långtifrån på alla. Framförallt kommer Lindesberg alltjämt hålla fast vid sin lokala satsning. Rebin berättar att klubbens största ambition är att från varje årskull få upp minst tre ungdomsspelare till herrlaget. Att hålla a-lagstruppen nära ungdomslagen är viktigt, det gör att man kan växa sakta och metodiskt.

– Den här föreningen ska bygga på lokala förmågor. Vi vill bygga på folk i vår närhet och folk i Lindesberg. Både ledare och spelare ska utvecklas långsiktigt genom klubben, vi har inget intresse i att hämta spelare från Örebro, berättar Rebin om hur klubbens framtidsplan ser ut.

Gällande herrlagets målsättningar för nästa säsong har man inte satt någon tabellplacering som prioritet. Ambitionerna är istället att skapa en träningsmotiverad trupp, som strävar efter att spela i något mer än division 6. Hur själva truppen kommer att se ut är osäkert, men det blir troligen knappt en handfull spelarförändringar. Men den största utmaningen för 2014 blir att skapa en trygg grund att stå på.

– Nästa år är till för att bygga grunden. Därifrån ska utvecklingen kunna accelerera och vi har nya bra årskullar på gång, avslutar Rebin Mustafa.

Publicerad 21 oktober 2013 klockan 15:56

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Timmy Lundegård

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna bjöd på hela nio mål per match, efter en enkel seger mot Teg under lördagen blev det betydligt mycket tuffare under söndagen där Piteå utmanade om tre tabellpoäng.

26 januari 2020 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Braedyn Tutton agerade poänggörare mot Hylte/Halmstad Foto: Timmy Lundegård

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i laget som ledare inför lördagens hemmamatch, Hylte/Halmstad gästade Arenan och med en tung inledning för hemmalaget så såg det tidigt svårt ut för Linde Volley att gå hem med seger.

25 januari 2020 klockan 19:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två ...

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

Foto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF
Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK v...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust efter en seg inledning
Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att f...
16 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de gästar Lindehov under onsdagskvällen, trots att det tidigare mötet mot Hudiksvall inte blev som planerat så slutade matchen med Lindeseger vilket innebär att revanschsuget hos gästerna lär vara högt.

14 januari 2020 klockan 00:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma ...

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots problem under matchens gång för Lindes del så slutade det med en överlägsen seger.

28 december 2019 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snart kan judofesten börja
På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de ...
5 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2020-01-28 16:38