IFK firade i regnet

IFK Lindesberg samlar poängen på hög just nu. På onsdagskvällen tog laget sin tredje raka seger när bottenlaget FK Örebro kördes över med 5-1. Samtidigt tog Fellingsbro GoIF en väntad seger på planen intill. 

Matcherna duggade tätt på Hedens IP på onsdagskvällen. Först sparkade Fellingsbro GoIF igång sitt bortamöte med Lilla Örebro, laget som IFK Lindesberg dramatikslog förra veckan med 4-3. En halvtimme därefter gick samme IFK ut på planen intill för att möta FK Örebro. Det visade sig bli dubbla triumfer för gästerna.

IFK visade ingen pardon i inledningen mot ett naivt FK Örebro. Bottenlaget straffades rejält för sina misstag, även om man var mycket nära att ta ledningen på lagkaptenen Darun Jafs tunga frispark. Men bättre lycka på sin frispark hade IFK Lindesbergs Flamur Ahmeti. Från kanten slog ytterbacken en lång boll som seglade in över allt och alla till 0-1.

Bara åtta minuter senare dundrade Armend Miftari in 0-2. Målet föranleddes av en rörig hörnsituation, där bollen till slut hamnade hos Miftari. IFK satte hög press på FK Örebro, vars slarviga uppspel bäddade för Ardian Isufis fina inspel till Ayoub Bahzad Mahmouds 0-3.

Målet satte givetvis punkt för matchen. Ett slaget FK Örebro skapade visserligen en del målchanser mot slutet av halvleken och fick även in en reducering i slutsekunden. Men det berodde mer än något annat på att IFK tappade i kvalitet.

– Vi är för nonchalanta efter 3-0. Jag sa till dem i omklädningsrummet att vi måste vara ödmjuka inför uppgiften. Det är vi även först men inte efter 3-0, jag tycker att vi tappar det redan där, kritiserar Aleksander Lazarevic som sen fick se sitt lag höja sig.

– Det blir bättre i andra, de har inte så mycket. Vi vinner rättvist och det är svårt att spela såna här matcher. Man vet att man ska vinna den men det blir ändå en läropoäng. Man kan inte tro att man vinner det här lätt utan att kämpa.

Två fina mål värmde i en annars regnig och grå andra halvlek. Hassan Bahzad Mahmoud sköt in en hörnvariant och hans bror Ayoub fastställe slutresultatet 5-1 med sitt andra mål i matchen. Vinsten var IFK:s tredje raka, dessutom den andra bortasegern för laget.

– Jag vill säga att det är en lagseger idag. Det är skönt att vi vinner igen borta, den andra i rad och vi är starka just nu. Det känner man också i omklädningsrummet att det är en bra stämning, säger Lazarevic.

I och med vinsten klättrade IFK än mera i tabellen. Laget är nu uppe på en fin fjärdeplats, en tabellplacering man går till sommarvila med. Lazarevic kan nöjt konstatera att utvecklingen är positiv.

– Ja det är bra tycker jag. Vi har börjat tagit poäng nu också och det går i rätt riktning.

Ett stenkast bort från IFK:s målfest säkrade Fellingsbro äntligen en seger. Efter två raka kryss vann laget igen, detta efter bland annat ett tidigt drömmål av Fahad Wuzibat. För FGoIF tar man nu sommarvila som fortsatt serietvåa.

Matchfakta FK Örebro-IFK Lindesberg:
Resultat: 1-5 (1-3)
Mål IFK: 0-1 Flamur Ahmeti, 0-2 Armend Miftari, 0-3 Ayoub Bahzad Mahmoud, 1-4 Hassan Bahzad Mahmoud, 1-5 Ayoub Bahzad Mahmoud
Publik: 11

Övriga resultat från division 6:
Närkes Kil-Ervalla 6-3
Hovsta-Garphyttans IF 3-1
Grönbo-Glanshammar 2-4
Lilla Örebro-Fellingsbro GoIF 0-2

Tabellen:
1 Glanshammar          10     37-8     28
2 Fellingsbro GoIF      10     30-8     24

3 Närkes Kil                10     36-16     22
4 IFK Lindesberg        10     28-17     18
5 Hovsta                      10     23-13     18
6 Ervalla                      10     28-25     13
7 Lilla Örebro              10     19-30     13
8 FK Örebro                10     13-34     4
9 Garphyttans IF         10     14-39     3
10 Grönbo                   10     10-48     3

Publicerad 25 juni 2014 klockan 21:22

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF
LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ...
6 april 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över
Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssä...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-06-07 08:58