Med en sjätteplats i Allsvenskan bakom sig analyserar Herman Arenvang LIF:s säsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Herman summerar LIF-året

LIF Lindesbergs äventyr i Allsvenskan är sedan i söndags slut för den här gången. Innan laget går på sommarvila får Herman Arenvang chansen att summera säsongen. Tränaren blickar då tillbaka på ett år med vinster, förluster, varierande spel och en tung skada.

Hur skulle du kortfattat summera den säsong som precis avslutats?
– Kortfattat skulle jag säga att för att hamna i kvalserien så tar vi för lite poäng mot topplagen. Det är den enskilt största anledningen till varför vi inte hamnar i kvalserien tycker jag. Sen hur man vill bedöma säsongen som bra eller dålig beror på vad man hade för ingångsvärde och för värderingar på förhand.

Ni var som du var inne på länge med och slogs om kvalspel, men det slutade med en sjätteplats och 25 poäng. Hur ser du på det rent resultatmässiga?
– Det är ju det här att vi inte tagit tillräckligt mycket poäng mot topplagen. Förlust borta mot Ystad och Aranäs med ett respektive två mål och förlust mot Ystad hemma med två mål. Vi är med och vi är nära. De andra lagen gör det bättre, men vi har en nivå som matchar dem och vi ska bygga vidare på det här. För vi har någonting bra till framtiden tycker jag.

Om vi ser till det spelmässiga, vad tycker du om det spel som ni visat upp?
– Det tycker jag har varit lite fallande. Vi hittade ingen riktig rytm i spelet och lyckades aldrig få ut det bästa av laget. Vi kände inte riktigt tryggheten i försvarsspelet, även om det på våren blev ett stabilare försvar med Jesper Jakobsson och Gustaf Ekström som treor. Men det har väl lite att göra med Fatlums skada, som har varit ett nav i försvaret.

Hur stor påverkan tror du att just Fatlums tidiga skada fick på säsongen?
– Jag vet inte hur det gått om han hade varit med. Men det jag kan säga är att det som vi inte tänkte så mycket på innan var hans sätt att tävla och idrotta och vara att föredöme. Han jobbar alltid hårt på planen och det finns ett stort lugn hos honom. Det blir lätt att det hamnar i att vi tappade hans målskytte, men det var också andra bitar som försvann.

Kan du så här i efterhand gräma dig över hans svåra skada?
– Nej, det kan jag inte göra. Det är jättesynd om honom men det ingår samtidigt i idrotten. Från den dagen då vi visste att det var en så här svår skada kunde vi inte gå och gräma oss och älta det. Man måste alltid titta framåt.

Vad är du mest nöjd med på sett till säsongen?
– Jag tycker att vi har fått in några yngre som har fått spela mycket och utvecklats. Jesper Nilsson har tagit stora kliv. Sen tycker jag också att vi visserligen har varit upp och ner i matcher, men å andra sidan så har vi tagit poängen mot lagen under oss.

Om vi vänder på frågan; vad är du mest missnöjd över?
– Att vi inte knyter ihop säcken i de tighta matcherna mot lagen i toppen. Vi tappar mot Ystad och Aranäs både borta och hemma, hade vi gjort det bättre där hade vi kunnat utmana om kval. Men det säger å andra sidan en del om vart vi slutar i tabellen också.

Sett till truppen; vilken eller vilka spelare har imponerat mest på dig?
– Jesper Nilsson har som sagt tagit stora steg spelmässigt, han kom från att förväntningarna på honom var relativt låga. Jag tycker också att Jacob Nelsons höst och vinter var väldigt bra och Ricky Nordahl hade en jättebra höst där han var med och avgjorde viktiga matcher. De två har dragit ett stort lass.

Nu är den här säsongen slut och arbetet inför nästa tar sin början. Vad är din känsla, blir det en fortsättning som tränare för LIF?
– Ja, det blir det. Det är skönt att ha det klart.

Ni har en del spelare med längre kontrakt och har precis förlängt med Niklas Jansson. Hur mycket av truppen tror du kommer att förändras under sommarens gång?
– Det sker ju ett arbete nu när vi ser över truppen. Det finns några som har längre kontrakt och några som är klara. Vi får se hur vi får ihop helheten. Det är inte bara att samla en grupp, man måste hitta en balans så att vi kan få ut mest av varje enskild spelare.

Vad kan du redan nu känna att du har för mål och ambitioner för nästa säsong?
– Att fortsätta utveckla laget och göra det ännu bättre. Jag ser gärna att de här bitarna där vi inte spelar så bra handboll utvecklas, bland annat de perioder där vi tappar och matcherna glider oss ur händerna. Där skulle jag vilja att vi spelar bättre handboll och det är vad allt går ut på. Att få ihop helheten och tillsammans göra varandra bättre.

Publicerad 3 april 2015 klockan 08:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-05-29 09:57