Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher där Hemköp delade ut goda matkassar till ”Matchens Lirare” i samtliga matcher så bjöds det även på livesång, julpyssel, lekhörna och ett besök av självaste jultomten.

Det blev en tidig söndag för LIF Lindesbergs funktionärer som redan vid 10-tiden på förmiddagen befann sig i arenan för att sätta ihop och planera allt inför föreningens årsavslutningsfest som öppnade upp dörrarna vid lunchtid.

Ett lyckat evenemang blev det där många gästande i publiken fick ta del av allt från ett besök från självaste tomten som delade ut chokladtomtar från Mejk till alla barnen, en trevlig pysselhörna och även livesång av de skönsjungande Albin Fagrell & Andreas Palm som redan vid entrén höjde mysfaktorn.

– Det blir inte så många jullåtar, vi har laddat med två jullåtar som nog inte så många känner till men vi kommer främst sjunga lite finare stämningslåtar som passar bättre för välkomnande, sade duon inför dagen.

Förutom en arena fylld av aktiviteter så var det tre seniormatcher som skulle spelas där LIF Blå och LIF Damerna hade varsitt division 2-derby som väntade medan A-laget LIF Lindesberg skulle göra årets sista hemmamatch inom Allsvenskan mot Skånela.

LIF Blå var först ut på planen och visade upp ett överlägset lag där de unga spelarna genast tog en ledning i matchen som Örebrolaget ÖSK aldrig kunde komma ifatt, lagets målvakter Ludvig Mattsson och Isac Listh Forsström var omutliga i målet medan målskyttarna Erik Westlöf och Rasmus Martinsson efter fina passningar från sina lagkamrater gjorde det svårt för ÖSKs försvar.
LIF Blå segrade med 28-22 efter 14-12 i halvlek där Hemköp efter matchen delade ut en god matkasse till ”Matchens Lirare”: Rasmus Martinsson.

Linde-damerna stod på tur för att möta ÖSK där en seger skulle betyda mycket för lagets placering i division 2-tabellen.
När matchen blåstes igång så var det en ren uppvisning av Linde-damerna, redan efter en kvart inne i matchen så hade hemmalaget spelat sig till makalösa 10-1 och damerna hade inga planer på att dra ner på sitt snabbspelande tempo då de fortsatte dra undan med ledningen och vann således enkelt med 35-19 på poängtavlan efter 17-10 i halvtid.

Även i dam-matchen delade Hemköp ut en smaskig matkasse till ”Matchens Lirare” som blev Towe Olsson som tillsammans med lagkamraten Natalie Forslund blev lagets bästa målskyttar efter att spelat in 10 mål vardera under matchen.

Sist ut var LIF Lindesberg som hade ett otroligt revanschsugen mot det aktuella motståndarlaget Skånela efter en snöplig förlust under förra helgen.
Revanschsuget gjorde sig synligt i spelet då LIF redan efter 5 minuter hade en stabil ledning med 3-1 på poängtavlan, Linde fortsatte med sitt snabba anfallsspel där lagarbetet var i topp och målvakten Marcus Mattsson agerade vägg som satte stopp för nästan allt som Skånelas anfall kunde göra, inom halvlekens sista 8 minuter så lyckades LIF dessutom att gå från en ledning med 14-10 till otroliga 19-12.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra vårat försvarsspel och det tycker jag att vi visar under halvleken, att vinna halvleken med 7 bollar är ju absolut godkänt, menar Filip Ottosson om lagets försvar i den första halvleken.

Andra halvleken väntade där Linde under en längre tid lyckades hålla samma trygga ledning som vid halvtidsvilan, trots några snöpliga mål från Skånelas sida så var de aldrig tillräckligt nära för att ses som ett hot, sedan gick matchen in på sin 45:e minut.

Med en utvisning på hemmalagets Fatlum Ahmeti så började Skånela att komma ikapp i högsta hastighet, där de gjorde två snabba mål efter hemmalagets utvisning och trots en time-out från Lindes håll så kunde inte LIF sätta stopp för den snabba upphämtningen som Skånela levererade.

Med 4 minuter kvar av matchen hade Skånela spelat sig tillbaka i matchen där ställningen låg på 30-30 och med nya utvisningar i Linde-laget så gick bortalaget undan ytterligare och avgjorde med minuten kvar.

– Det känns otroligt surt, sade Filip Ottosson direkt efter matchen och utvecklar:

– De första 52 minuterna håller vi ihop allt jättebra, vi får ut spel på kanterna samtidigt som vi får kontringar och räddningar men mot slutet går vi nog ifrån det spelet och spelar mer en mot en istället medan de går upp i ett 5-1 spel som kan störa vårt spel, menar Filip efter matchen och fortsätter:

– Det är i slutändan små detaljer som gör att de glider undan i slutet, vi blev kanske lite stressade mot slutet där vi spelade lite för oss själva och inte höll upp samma spel som i första halvlek där det flöt på.

Noterbart är att under matchens halvtidsvila så visade division 4-killarna upp sig där de bjöd på en linedance, bakgrunden till detta är att de under november haft en insamling till Prostatacancerförbuntet under november där killarna lyckades samla in hela 60 600:-.
Trots de otroliga siffrorna öppnade laget upp för en högre insamling till nästa år:

– Vi vill inte sluta när vi är på topp, vi vill nå högre, menar LIFs division 4-lag som bemöttes av stående ovationer från publiken under sin uppvisning.

Resultat LIF Lindesberg-Skånela
Slutresultat: 30-33 (19-12)
Publik: 642 personer

Målgörare: Filip Ottosson (7), Fatlum Ahmeti (7), Jesper Nilsson (6), Albin Järlstam (5), Herman Bosson (4), Karl Zetterlund (1)

Matchens Lirare: Marcus Mattsson

Nästa hemmamatch: Fredagen 3/1 vs Kungälv med matchstart kl. 19.00
OBS!!! Nytt datum då matchen ursprungligen var schemalagd under söndagen 5/1

Publicerad 15 december 2019 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vårdpersonal larmar: Coronadödsfall på vårdboende

Under måndagen inträffade det första dödsfallet i Örebro län till följd av coronaviruset och sjukdomen covid-19 som viruset orsakar. En källa med god insyn i vården uppger för LindeNytt att det handlar om en äldre person som avlidit på ett vårdboende i Lindesberg. Verksamhetsansvarig för boendet samt socialförvaltningschefen har dock avböjt att kommentera uppgiften.

1 april 2020 klockan 19:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet genom att vara ett stöd i matchningsarbetet under pågående pandemiperiod. Vår tanke är att arbetsgivare som tillfälligt behöver minska eller permittera sin personalstyrka får stöd att hitta tillfälliga arbeten hos mer behövande branscher, för att sedan kunna återfå sin personal när situationen har stabiliserats.

1 april 2020 klockan 12:25 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Inbrottstjuv tog sig in i kyrka – tappade toapapper i flykten

Tidigt på onsdagen upptäcktes en obehörig person uppehålla sig i Kristinakyrkans lokaler ...

Bekräftat fall av coronasmitta på vårdboende i Lindesberg

Ett bekräftat fall av covid-19 har konstaterats på ett vårdboende i Lindesbergs kommun. Det ...

Hoverboard misstänks ha orsakat bostadsbrand

På tisdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår till ett bostadshus i Gusselby. Detta sedan kraftig rökutveckling ...

Henrik Arenvang och Irja Gustavsson. Foto: Jennie Larsson

Stora ekonomiska konsekvenser att vänta i spåren av Coronakrisen

På måndagen kallades media till en pressträff av kommundirektör Henrik Arenvang och kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson. Detta med anledning av coronaläget och för att delge allmänheten hur man arbetar för att hantera situationen som råder.
– Prioritering just nu, är att se till att förskola och fritids hålls öppna. Sedan måste vi säkerställa att vi har personal till äldre och inom hemtjänsten, berättar Irja Gustavsson.

30 mars 2020 klockan 20:25 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Smygkika redan nu i Bergsfiket. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. LindeNytt kan dock redan nu bjuda på en rundtur i Lindesbergs nyaste restaurang, häng med!

30 mars 2020 klockan 16:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trädgårdseldning har redan lett till flera gräsbränder
Det råder fortfarande stor risk för gräsbränder i Lindesbergsområdet med övriga delar av länet. Hittills har man konstaterat två fall av brä...
30 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Blomstrande överraskning till Lindesbergs äldreboenden
Under torsdagen fick de boende på Lindesbergs äldreboenden en ordentlig överraskning när Lindesbergs Handelsträdgård kom för att leverera ett f...
27 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Högtryck på ICAs onlinehandel
Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är ett kvitto på att ...
27 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson. Foto: Fredrik Norman

Irja lämnar politiken: ”Jag har alltid drömt om att öppna en korvkiosk”

I veckan informerade kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, att hon har bestämt sig för att lämna samtliga politiska uppdrag under hösten. I en intervju med LindeNytt, berättar Irja att beslutet fattats med anledning av att hennes politiska uppdrag har fått allvarliga konsekvenser för henne själv och hennes familj och vänner.
– Som offentlig person får man räkna med att få ta en del skit, men när mina nära och kära blir påhoppade så har det gått för långt, säger Irja med ett markerande tonläge.

27 mars 2020 klockan 09:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Centerpartiet uttalar sig om hanteringen av coronaläget

PRESSMEDDELANDE: Vi förtroendevalda i Centerpartiet Lindesbergskrets vill i dessa tider uttrycka vårt ...

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer

Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt ...

Nu drar vårstädningen igång

Med start idag, torsdag, inleds vårstädningen då gruset efter vinterns halkbekämpning skall sopas upp. Under torsdagen och ...

Annons

Linde energi besiktigar elnätet med helikopter. Foto: Linde energi

Dags för årets helikopterbesiktning av elnätet

Med start måndag 30 mars kommer Linde energi att besiktiga elnätet med hjälp av helikopter. Vi flyger över stora delar av Lindesbergs kommun samt Närkes Kil med omnejd – ibland på låg höjd, skriver Linde energi i ett pressmeddelande.

26 mars 2020 klockan 08:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kopparplåt till kyrkrenovering stals i Frövi i natt

Natten till onsdag har ett plåtslageri i Frövi haft inbrott. Enligt polisen saknas en större mängd ...

Grillköket skänker 250 portioner mat till Lindesbergare i nöd

En växande oro för de ortsbor som befinner sig i riskgrupper eller som sitter i karantän fick...

Så skall företagen stöttas i krisen

PRESSMEDDELANDE: Kommunerna i den norra länsdelen gör tillsammans med Samhällsbyggnadsförbundet och Samhällsbyggnadsf...

Ändrad tidplan för verkställande av jourförändringar

PRESSMEDDELANDE: Med anledning av den extraordinära situationen kring corona kommer verkställande av ...

Personalen skickas hem: ”Mycket allvarlig situation”

Linde Maskiner har drabbats extremt hårt av att fordonsindustrin ligger nere. VD Dan Johansson...

Inbrott i Café 37:an: ”Det är tufft ändå som det är”

Natten till tisdag har någon eller några tagit sig in i Café 37:ans lokaler i centrala ...

Nils Jonsén-Skanebo, sekreterare Brf Boken, och Richard Järlstam, marknads- och försäljningschef på Linde energi, framför en av Brf Bokens två laddstolpar. Foto: Linde energi

Första bostadsrättsföreningen med laddstolpar – redan redo för fler

PRESSMEDDELANDE: Bostadsrättsföreningen Boken på Norevägen i Lindesberg är först ut i Lindesbergs kommun med att erbjuda de boende möjlighet att ladda bilen på den gemensamma parkeringen. I första steget har fyra laddplatser installerats, men redan nu finns tankar på att utöka antalet laddbara platser.
– Det här är inte föreningens första hållbara investering och definitivt inte heller den sista. Brf Boken är ett föredöme med ett stort driv för en hållbar utveckling. Det är mycket spännande att vi får vara med på deras resa, säger Richard Järlstam, marknads- och försäljningschef på Linde energi.

24 mars 2020 klockan 08:59 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Glöm inte våldet i hemmet under coronakrisen
INSÄNDARE/DEBATT: Världen har blivit utsatt för en kris där länder stänger sina gränser, människor tvingas att stanna hemma och t.o.m. sätta ...
24 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Byborna sluter upp kring de behövande
Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer bör äldre och sjuka begränsa sina sociala kontakter så mycket som möjligt för att undvika ...
23 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Massivt testande och karantän kan rädda liv – och ekonomi
DEBATT: Antagligen är det allra enklaste, billigaste och i nuläget mest effektiva sättet att begränsa virusets spridning en kombination av massivt...
23 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-21

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-04-02 10:49