Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher där Hemköp delade ut goda matkassar till ”Matchens Lirare” i samtliga matcher så bjöds det även på livesång, julpyssel, lekhörna och ett besök av självaste jultomten.

Det blev en tidig söndag för LIF Lindesbergs funktionärer som redan vid 10-tiden på förmiddagen befann sig i arenan för att sätta ihop och planera allt inför föreningens årsavslutningsfest som öppnade upp dörrarna vid lunchtid.

Ett lyckat evenemang blev det där många gästande i publiken fick ta del av allt från ett besök från självaste tomten som delade ut chokladtomtar från Mejk till alla barnen, en trevlig pysselhörna och även livesång av de skönsjungande Albin Fagrell & Andreas Palm som redan vid entrén höjde mysfaktorn.

– Det blir inte så många jullåtar, vi har laddat med två jullåtar som nog inte så många känner till men vi kommer främst sjunga lite finare stämningslåtar som passar bättre för välkomnande, sade duon inför dagen.

Förutom en arena fylld av aktiviteter så var det tre seniormatcher som skulle spelas där LIF Blå och LIF Damerna hade varsitt division 2-derby som väntade medan A-laget LIF Lindesberg skulle göra årets sista hemmamatch inom Allsvenskan mot Skånela.

LIF Blå var först ut på planen och visade upp ett överlägset lag där de unga spelarna genast tog en ledning i matchen som Örebrolaget ÖSK aldrig kunde komma ifatt, lagets målvakter Ludvig Mattsson och Isac Listh Forsström var omutliga i målet medan målskyttarna Erik Westlöf och Rasmus Martinsson efter fina passningar från sina lagkamrater gjorde det svårt för ÖSKs försvar.
LIF Blå segrade med 28-22 efter 14-12 i halvlek där Hemköp efter matchen delade ut en god matkasse till ”Matchens Lirare”: Rasmus Martinsson.

Linde-damerna stod på tur för att möta ÖSK där en seger skulle betyda mycket för lagets placering i division 2-tabellen.
När matchen blåstes igång så var det en ren uppvisning av Linde-damerna, redan efter en kvart inne i matchen så hade hemmalaget spelat sig till makalösa 10-1 och damerna hade inga planer på att dra ner på sitt snabbspelande tempo då de fortsatte dra undan med ledningen och vann således enkelt med 35-19 på poängtavlan efter 17-10 i halvtid.

Även i dam-matchen delade Hemköp ut en smaskig matkasse till ”Matchens Lirare” som blev Towe Olsson som tillsammans med lagkamraten Natalie Forslund blev lagets bästa målskyttar efter att spelat in 10 mål vardera under matchen.

Sist ut var LIF Lindesberg som hade ett otroligt revanschsugen mot det aktuella motståndarlaget Skånela efter en snöplig förlust under förra helgen.
Revanschsuget gjorde sig synligt i spelet då LIF redan efter 5 minuter hade en stabil ledning med 3-1 på poängtavlan, Linde fortsatte med sitt snabba anfallsspel där lagarbetet var i topp och målvakten Marcus Mattsson agerade vägg som satte stopp för nästan allt som Skånelas anfall kunde göra, inom halvlekens sista 8 minuter så lyckades LIF dessutom att gå från en ledning med 14-10 till otroliga 19-12.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra vårat försvarsspel och det tycker jag att vi visar under halvleken, att vinna halvleken med 7 bollar är ju absolut godkänt, menar Filip Ottosson om lagets försvar i den första halvleken.

Andra halvleken väntade där Linde under en längre tid lyckades hålla samma trygga ledning som vid halvtidsvilan, trots några snöpliga mål från Skånelas sida så var de aldrig tillräckligt nära för att ses som ett hot, sedan gick matchen in på sin 45:e minut.

Med en utvisning på hemmalagets Fatlum Ahmeti så började Skånela att komma ikapp i högsta hastighet, där de gjorde två snabba mål efter hemmalagets utvisning och trots en time-out från Lindes håll så kunde inte LIF sätta stopp för den snabba upphämtningen som Skånela levererade.

Med 4 minuter kvar av matchen hade Skånela spelat sig tillbaka i matchen där ställningen låg på 30-30 och med nya utvisningar i Linde-laget så gick bortalaget undan ytterligare och avgjorde med minuten kvar.

– Det känns otroligt surt, sade Filip Ottosson direkt efter matchen och utvecklar:

– De första 52 minuterna håller vi ihop allt jättebra, vi får ut spel på kanterna samtidigt som vi får kontringar och räddningar men mot slutet går vi nog ifrån det spelet och spelar mer en mot en istället medan de går upp i ett 5-1 spel som kan störa vårt spel, menar Filip efter matchen och fortsätter:

– Det är i slutändan små detaljer som gör att de glider undan i slutet, vi blev kanske lite stressade mot slutet där vi spelade lite för oss själva och inte höll upp samma spel som i första halvlek där det flöt på.

Noterbart är att under matchens halvtidsvila så visade division 4-killarna upp sig där de bjöd på en linedance, bakgrunden till detta är att de under november haft en insamling till Prostatacancerförbuntet under november där killarna lyckades samla in hela 60 600:-.
Trots de otroliga siffrorna öppnade laget upp för en högre insamling till nästa år:

– Vi vill inte sluta när vi är på topp, vi vill nå högre, menar LIFs division 4-lag som bemöttes av stående ovationer från publiken under sin uppvisning.

Resultat LIF Lindesberg-Skånela
Slutresultat: 30-33 (19-12)
Publik: 642 personer

Målgörare: Filip Ottosson (7), Fatlum Ahmeti (7), Jesper Nilsson (6), Albin Järlstam (5), Herman Bosson (4), Karl Zetterlund (1)

Matchens Lirare: Marcus Mattsson

Nästa hemmamatch: Fredagen 3/1 vs Kungälv med matchstart kl. 19.00
OBS!!! Nytt datum då matchen ursprungligen var schemalagd under söndagen 5/1

Publicerad 15 december 2019 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hela vår kommun är en landsbyggdskommun och då måste kommunikationen fungera, säger John Omoomian. Foto: Fredrik Norman

Socialdemokraterna kritiserar regionens trafikförslag – önskar återremiss

På onsdag ska Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län besluta hur länets kollektivtrafik ska se ut och fungera de närmsta åren. Region Örebro läns trafikförslag skulle bland annat innebära nerdragningar på ett flertal busslinjer både i Lindesberg och Ljusnarsberg om det röstas igenom. Nu har Socialdemokraterna i de båda kommunerna gått samman och begär återremiss av ärendet.

20 januari 2020 klockan 14:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Bergslagens Sparbank

Bankens verksamheter på Kungsgatan i Lindesberg flyttar temporärt till Nora

I höstas meddelade Bergslagens Sparbank att man ville samla all kraft under ett och samma tak, något som i praktiken innebar att två bankkontor skulle bli ett. För att kunna bygga om lokalerna i det så kallade ”Sparbankshuset” på Kungsgatan flyttar man nu delar av verksamheten temporärt till Nora, meddelar man i ett pressmeddelande under måndagen.

20 januari 2020 klockan 14:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

45 extra välfärdsmiljoner till länet: ”Glad att regeringen har lyssnat på oss”

På måndagen presenterade regeringen och samarbetspartierna deras...

Tonårstjej sexuellt ofredad i Frövi

En man i 30-årsåldern med brunt hår och iklädd en svart väst samt marinblå huvtröja, söks av polisen sedan denne ...

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gladast på galan var nog Ann-Sofi Karlsson som fick pris för Årets 3-åring med Alonza Foto: Örebrotravet

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan

Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser skulle delas ut under kvällen varav 6 av dessa var enbart för Lindesberg-regionen samtidigt som vissa priser delades ut gemensamt med de aktiva från Örebro.

19 januari 2020 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF
Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK v...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På måndag öppnar Folktandvården och Vårdcentralen i Bergsparken
Under fredagen går de sista flyttlassen från Folktandvården och Vårdcentralen i Lindesberg, och på måndag tar man emot de allra första ...
17 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Replik på ”S och C svarar M på kritiken”
INSÄNDARE/DEBATT: S och C saknar plan för hur integrationsarbetet i våra skolor ska genomföras. Moderaterna inser givetvis att många aktörer i ...
17 januari 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Full koncentration råder i köket när finalrätterna lagas. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Unga kockar möttes i matduell på Lindeskolan

Det stod mellan ”Fetaostlax med pasta” och ”Ugnsbakad lax med potatismos och grönsaker” i dagens Kockduell som gick av stapeln på Lindeskolan. Två rätter och två lag skulle bedömas av tre lokala kockar som tillsammans utgjorde årets jury.

16 januari 2020 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mikael Juneholm och Anders Tengvall på Räddningstjänsten i Lindesberg är själva föräldrar och vet hur viktigt det är med omtanke om barnen när de råkat ut för en dramatisk händelse. Foto: Lotta Persdotter

Rädda Barnens mjukdjur tröstar olycksdrabbade barn

Nu har brandstationen i Lindesberg fått nya ”medarbetare”. Det är Rädda Barnen i Bergslagen som förmedlat ett trettiotal mjukdjur från IKEA. Pandor, nallar, katter, kaniner, hundar – ja, till och med ugglor, att ge till barn som drabbats av olyckor.
– Jättebra ! Det här är väldigt uppskattat, säger Mikael Juneholm, chef för räddningstjänsten i Lindesberg.

16 januari 2020 klockan 09:10 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Fotgängare påkörd – förd till sjukhus med skallskada

UPPDATERAD. En person har förts till sjukhus med ambulans sedan denna blivit påkörd av en ...

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs ...

Snart kan hela världen lyssna på Chris Kläfford

Ända sedan Chris Kläfford klev rakt in i hjärtat hos de amerikanska tv-tittarna har trycket efter hans ...

Annons


Grannsamverkan - här i Brodalsområdet. Foto: Fredrik Norman

Misstänkta inbrottstjuvar anhållna – tack vare Grannsamverkan

Tre män i 20-25-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkta för grov stöld genom inbrott i bostad. Trion greps bara timmar efter ett villainbrott i Frövi – och polisen menar att detta gjordes möjligt tack vare allmänhetens rådiga ingripande.
– En person som ingår i Grannsamverkan i det aktuella området, gjorde allt rätt och det ledde till att vi kunde gripa tre misstänkta gärningsmän, kommenterar Stefan Toll, kommunpolis i Lindesberg.

15 januari 2020 klockan 13:05 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Laddningar av elbilar ökade med drygt 400 procent

Pressmeddelande: I juni 2018 driftsattes de första publika laddstationerna för elbilar i Lindesbergs kommun...

Försvunna Helga återfunnen efter tre dagar i skogen

Efter nästan tre dagar på vift, ensam ute i skogen, kunde jämthunden Helga äntligen återförenas med ...

Mycket hårda vindbyar att vänta

Tidigt på onsdagen gäller det att hålla extra hårt i huvudbonaden - och samtidigt undvika nedfallande grenar eller hela tr...

Har de förstått sitt uppdrag?

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro län ska arbeta efter visionen “Tillsammans skapar vi ett bättre liv”. Man kan förmoda ...

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de g...

Risk för halka i morgontrafiken

SMHI varnar för plötslig ishalka i norra länsdelen under tisdagsmorgonen och förmiddagstimmarna.

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

R50 öppen igen efter olycka med långtradare

UPPDATERAD. Tidigt på måndagsmorgonen stängdes riksväg 50 mellan Fornaboda och Fanthyttan med anledning av att en långtradare fått sladd och delvis åkt ner i diket.
– Tydligen står den tvärs över vägen och blockerar körbanorna, uppgav Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, tidigare idag.

13 januari 2020 klockan 08:26 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man med ”skyddsväst och mask” söktes av polisen – visade sig vara en motionär
På lördagen larmades polisen av allmänheten, som uppgav att en misstänkt figur hade siktats vid Lindesberg Arena. Enligt inringaren hade vederbö...
13 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Årets första bortaförlust för Linde Volley
Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt ...
12 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bananhjälten från Stråssa med i TV4:s Talang
Clark Kent är Stålmannen, Bruce Wayne är Batman, och Daniel Guldstrand är Bananhjälten. Den blågula superhjälten från Stråssa har som uppdrag...
10 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-10

2020-01-10

2020-01-09

2020-01-09

2020-01-08

2020-01-08

2020-01-07

2020-01-07

2020-01-04

2020-01-03

2020-01-03

2020-01-03

2020-01-02

2020-01-02

2020-01-21 02:58