Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher där Hemköp delade ut goda matkassar till ”Matchens Lirare” i samtliga matcher så bjöds det även på livesång, julpyssel, lekhörna och ett besök av självaste jultomten.

Det blev en tidig söndag för LIF Lindesbergs funktionärer som redan vid 10-tiden på förmiddagen befann sig i arenan för att sätta ihop och planera allt inför föreningens årsavslutningsfest som öppnade upp dörrarna vid lunchtid.

Ett lyckat evenemang blev det där många gästande i publiken fick ta del av allt från ett besök från självaste tomten som delade ut chokladtomtar från Mejk till alla barnen, en trevlig pysselhörna och även livesång av de skönsjungande Albin Fagrell & Andreas Palm som redan vid entrén höjde mysfaktorn.

– Det blir inte så många jullåtar, vi har laddat med två jullåtar som nog inte så många känner till men vi kommer främst sjunga lite finare stämningslåtar som passar bättre för välkomnande, sade duon inför dagen.

Förutom en arena fylld av aktiviteter så var det tre seniormatcher som skulle spelas där LIF Blå och LIF Damerna hade varsitt division 2-derby som väntade medan A-laget LIF Lindesberg skulle göra årets sista hemmamatch inom Allsvenskan mot Skånela.

LIF Blå var först ut på planen och visade upp ett överlägset lag där de unga spelarna genast tog en ledning i matchen som Örebrolaget ÖSK aldrig kunde komma ifatt, lagets målvakter Ludvig Mattsson och Isac Listh Forsström var omutliga i målet medan målskyttarna Erik Westlöf och Rasmus Martinsson efter fina passningar från sina lagkamrater gjorde det svårt för ÖSKs försvar.
LIF Blå segrade med 28-22 efter 14-12 i halvlek där Hemköp efter matchen delade ut en god matkasse till ”Matchens Lirare”: Rasmus Martinsson.

Linde-damerna stod på tur för att möta ÖSK där en seger skulle betyda mycket för lagets placering i division 2-tabellen.
När matchen blåstes igång så var det en ren uppvisning av Linde-damerna, redan efter en kvart inne i matchen så hade hemmalaget spelat sig till makalösa 10-1 och damerna hade inga planer på att dra ner på sitt snabbspelande tempo då de fortsatte dra undan med ledningen och vann således enkelt med 35-19 på poängtavlan efter 17-10 i halvtid.

Även i dam-matchen delade Hemköp ut en smaskig matkasse till ”Matchens Lirare” som blev Towe Olsson som tillsammans med lagkamraten Natalie Forslund blev lagets bästa målskyttar efter att spelat in 10 mål vardera under matchen.

Sist ut var LIF Lindesberg som hade ett otroligt revanschsugen mot det aktuella motståndarlaget Skånela efter en snöplig förlust under förra helgen.
Revanschsuget gjorde sig synligt i spelet då LIF redan efter 5 minuter hade en stabil ledning med 3-1 på poängtavlan, Linde fortsatte med sitt snabba anfallsspel där lagarbetet var i topp och målvakten Marcus Mattsson agerade vägg som satte stopp för nästan allt som Skånelas anfall kunde göra, inom halvlekens sista 8 minuter så lyckades LIF dessutom att gå från en ledning med 14-10 till otroliga 19-12.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra vårat försvarsspel och det tycker jag att vi visar under halvleken, att vinna halvleken med 7 bollar är ju absolut godkänt, menar Filip Ottosson om lagets försvar i den första halvleken.

Andra halvleken väntade där Linde under en längre tid lyckades hålla samma trygga ledning som vid halvtidsvilan, trots några snöpliga mål från Skånelas sida så var de aldrig tillräckligt nära för att ses som ett hot, sedan gick matchen in på sin 45:e minut.

Med en utvisning på hemmalagets Fatlum Ahmeti så började Skånela att komma ikapp i högsta hastighet, där de gjorde två snabba mål efter hemmalagets utvisning och trots en time-out från Lindes håll så kunde inte LIF sätta stopp för den snabba upphämtningen som Skånela levererade.

Med 4 minuter kvar av matchen hade Skånela spelat sig tillbaka i matchen där ställningen låg på 30-30 och med nya utvisningar i Linde-laget så gick bortalaget undan ytterligare och avgjorde med minuten kvar.

– Det känns otroligt surt, sade Filip Ottosson direkt efter matchen och utvecklar:

– De första 52 minuterna håller vi ihop allt jättebra, vi får ut spel på kanterna samtidigt som vi får kontringar och räddningar men mot slutet går vi nog ifrån det spelet och spelar mer en mot en istället medan de går upp i ett 5-1 spel som kan störa vårt spel, menar Filip efter matchen och fortsätter:

– Det är i slutändan små detaljer som gör att de glider undan i slutet, vi blev kanske lite stressade mot slutet där vi spelade lite för oss själva och inte höll upp samma spel som i första halvlek där det flöt på.

Noterbart är att under matchens halvtidsvila så visade division 4-killarna upp sig där de bjöd på en linedance, bakgrunden till detta är att de under november haft en insamling till Prostatacancerförbuntet under november där killarna lyckades samla in hela 60 600:-.
Trots de otroliga siffrorna öppnade laget upp för en högre insamling till nästa år:

– Vi vill inte sluta när vi är på topp, vi vill nå högre, menar LIFs division 4-lag som bemöttes av stående ovationer från publiken under sin uppvisning.

Resultat LIF Lindesberg-Skånela
Slutresultat: 30-33 (19-12)
Publik: 642 personer

Målgörare: Filip Ottosson (7), Fatlum Ahmeti (7), Jesper Nilsson (6), Albin Järlstam (5), Herman Bosson (4), Karl Zetterlund (1)

Matchens Lirare: Marcus Mattsson

Nästa hemmamatch: Fredagen 3/1 vs Kungälv med matchstart kl. 19.00
OBS!!! Nytt datum då matchen ursprungligen var schemalagd under söndagen 5/1

Publicerad 15 december 2019 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Antonia Babic visade upp sig och blev Lindes bästa poänggörare Foto: Hasse Persson

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

23 februari 2020 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och n...

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där ...

Björkmans Bil nya ägare av Samuel Karlsson Bil

Bertil Björkman Bil AB med huvudkontor i Västerås blir från och med 1 april nya ägare av Samuel Karlsson ...

Dennis Arkanius, Christoffer Wilhelmsson, Christer Pilblad. Foto: Johan Birath

Hillstreet öppnar ungdomsgård på prov med omedelbar start

Med start tisdag 25 februari öppnar en ny ungdomsgård i Lindesberg. Det är Hillstreet på Kullgatan, som två gånger i veckan nu under våren kommer att hålla öppet för traktens ungdomar i årskurs 4 till årskurs 9.
– Faller det väl ut, d.v.s. blir många besökare, mycket verksamhet och fungerar organisationsmässigt och ekonomiskt så ser vi ingen anledning till att inte fortsätta, förklarar Christer Pilblad som tillsammans med Dennis Arkanius och Christoffer Wilhelmsson kommer hålla i verksamheten.

21 februari 2020 klockan 11:28 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Terry Evans tackar för sin tid i Fanthyttan. Arkivfoto: Ida Lindkvist

Terry Evans säljer kursgården – dags för nästa fas i livet

Efter 15 års verksamhet har mediet Terry Evans fattat det svåra beslutet att sälja sin kursgård Gamla Byskolan i Fanthyttan.
– Jag vill tacka alla som har besökt skolan under åren, men nu är det dags för nästa fas i livet, berättar Terry för LindeNytt.

21 februari 2020 klockan 09:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lundin: ”KD i Lindesberg vet inte mer än vad andra partier borde veta”
INSÄNDARE/DEBATT: Vi ville med vårt uttalande från årsmötet bara påvisa vår oro över hur situationen på Lindebergs Lasarett utvecklats under ...
21 februari 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Dags för historisk match i parahandboll
I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll. - Det är superkul ...
20 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ombyggnad av Kristinavägen mot framtida översvämningar
I början av 2010-talet drabbades Lindesbergs centrala fastigheter av översvämningar vid flera tillfällen i samband med kraftigt skyfall - så ...
20 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Linde energi fortsätter att byta till hållbara stolpar längs ledningsnätet. Foto: Linde energi.

Linde energi når ännu en milstolpe i miljöarbetet

PRESSMEDDELANDE: När Linde energi förra året vädersäkrade ledningsnätet mellan Pikaboda och Lindesberg ersattes kreosot-behandlade stolpar med giftfria WOPAS-stolpar. Nu pågår arbetet med att uppdatera stolparna på en parallellsträcka längs högspänningsnätet mellan Björkhammarshult och Rumängen – denna gång med hållbara, linoljeimpregnerade stolpar, informerar Linde energi i ett pressmeddelande.
– Vi kan av olika anledningar inte gräva ner kabel längs den här sträckan, därför känns det bra att ur såväl miljö- som arbetsmiljösynpunkt ersätta de gamla kreosot-stolparna med miljövänligare och mer hållbara alternativ, säger Ola Andersson, Enhetschef Anläggning på Linde energi.

20 februari 2020 klockan 09:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo

I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-...

Dumpade möblemang – efterlämnade namn och adress

Någon eller några har dumpat gamla möbler och inredningsdetaljer på industriområdet i anslutning ...

Moderaterna kräver svar på frågor om integration i skolan

Under förra året föreslog Moderaterna i en motion, att en översyn skulle göras beträffande ...

Annons


Foto: Linde energi

Stormen Dennis störde – men inte i någon större omfattning

PRESSMEDDELANDE: Efter att stormen Dennis bedarrat kan Linde energi summera ett hektiskt dygn med förhållandevis få störningar. God beredskap, långsiktiga investeringar och erfaren personal gör att det lokala energibolaget står väl rustat för att möta svåra väderförhållanden, skriver man i ett pressmeddelande på tisdagen.
– Vi har haft några kortare strömavbrott på landsbygden kring Fellingsbro och Vedevåg, som vi löst inom ett par timmar. Det har uteslutande rört sig om träd som fallit på ledningarna, hälsar Fredrik Esenius, beredskapsansvarig på Linde energi.

18 februari 2020 klockan 12:55 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Beslut i BUN: Nya tag för Vedevågsskolan

Under fredagens sammanträde i Barn- och utbildningsnämnden röstades majoritetens förslag igenom, om att utreda mö...

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up ...

Vet KD något som vi andra inte vet?

INSÄNDARE/DEBATT: Förra hösten tog hälso- och sjukvårdsnämnden beslut om en handlingsplan för budget i balans. Den ...

SMHI varnar för fortsatt hårda vindbyar

Söndagens blåsväder ser ut att fortsätta med ungefär samma styrka i vindbyarna även under måndagsdygnet. SMHI:s ...

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att ...

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Foto: Timmy Lundegård

Första årssegern för Linde Volley

Efter en tuff inledning på det nya året så fick Linde Volley utbetalning på sitt tuffa arbete där de åkte från Lund med årets första seger, trots 2-1 i set till motståndarlaget så visade Linde-damerna upp sin styrka i det fjärde setet som resulterade i ett avgörande 5:e set där Linde Volley inte gick att stoppa.

16 februari 2020 klockan 11:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Framtiden för Lindesbergs lasarett
INSÄNDARE/DEBATT: Regionens plan ger försämrad tillgänglighet och dyrare vård för invånarna i den norra länsdelen. Det skriver pensionären ...
14 februari 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Viktiga tabellpoäng på spel
Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags ...
14 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Här laddas det till tusen inför årets bokrea
Nere i källarvåningen hos Blombergska Bokhandeln i Lindesberg, pågår just nu förberedelserna inför årets litterära begivenhet. Den stora ...
14 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-13

2020-02-13

2020-02-13

2020-02-12

2020-02-12

2020-02-11

2020-02-11

2020-02-11

2020-02-10

2020-02-10

2020-02-10

2020-02-10

2020-02-09

2020-02-08

2020-02-24 03:04