Carolin Kanebo har nu funnits i drygt ett år i Lindesberg. Foto: Ida Lindkvist

Fullt upp för Kanebo

Går inte planerna som beräknat inför det stora, stundande bröllopet? Har chefen inte tid att fixa en rolig kickoff? Sugen på en F1-resa till Barcelona? Svårt att hitta det perfekta coverbandet till sommarfesten? Blir inte hemsidan lika snygg som du hade tänkt dig? Carolin Kanebo bistår hjälp med allt det här, och ännu mer därtill. 

Mer än ett år har nu Carolin Kanebo med sitt eventföretag Kanebo Event funnits i Lindesberg. 10 år på ett eventbolag i Stockholm, varav de sista sju åren inkludera mycket pendling då hon bosatte sig i Lindesberg. Carolin tröttnade och bestämde sig för att hon lika gärna kunde jobba härifrån då det allra mesta ändå sköts över telefon och nätet. Och Carolin erbjuder sin hjälp i en uppsjö av olika event; konferenser, fester, underhållning, resor, aktiviteter. 
– Det är bra att stå på många ben. Jag tar inte något extra för att de bokar konferenser genom mig, det är samma pris för mig som om de skulle boka själva. Men man sparar tid och pengar, man får mer tid till sin egen business. Det är inte så stort i Bergslagen än, men jag vill slå hål och få alla förstå, de tror att de kostar så mycket att anlita någon som jag, säger Carolin. 

Ett företag hörde av sig och ville få hjälp av Carolin. 20 personer var sugna på att hitta på något samt äta middag, men endast en femhundring fanns att tillgå per person. Med sina eventtrollkonster fixade Carolin laserlerduveskytte och en tvårättersmiddag till sällskapet, något som de inte hade haft möjlighet att åstadkomma på egen hand. 

Och nu med ett år i Lindesberg i bagaget kan Carolin konstatera att det rullat på bra. 
– Det har varit mycket utlandsresor; F1-resor och skidresor till Alperna. Jag har haft ett kundevent med 300 personer, och så har det varit mycket julfester och bröllop. Det är mycket folk som behöver hjälp med underhållningen, de letar efter trubadurer, coverband och stand-up. Nu har jag en liten grupp som åker till Barcelona i maj på F1-resa, i september förra året gick resan till Monza. Jag skickar ut nyhetsbrev och då såg jag att F1 och motoraktivitet är hett häromkring, berättar Carolin. 


Carolin jobbar för fullt. Foto: Ida Lindkvist

På sidan av Carolins huvudsakliga arbetsuppgifter designar och skapar hon också hemsidor. 
– Det är lite av en hobby. Jag har gjort min egen och Kixons, och nu har jag tre sådana jobb till som jag ska göra. Det är väldigt kostnadseffektivt, och för mig är det kul att få blanda mitt jobb. 

En cowboyfest med cowboytema har Carolin också arrangerat under året. 
– Det var en cowboyfest där alla hade cowboyhatt och pistoler. Det fanns en mekanisk tjur, och så en mekanisk häst som man fick kasta lasso på. Dekorerna var som det ska vara i western och så grillade man barbecue. 

Carolin behöver inte oroa sig för att sitta sysslolös. Hon har fullt upp med att planera ett 1000-personersevent till sensommaren. Ett norskt bolag har hört av sig och är intresserade att få hjälp med resor, vilket omfattar två flygplan och 400 resenärer. 
– Man slipper tänka själv och man får nya innovativa idéer. Jag vet vilka verktyg jag ska använda för att effektivisera. Även privatpersoner hör av sig mer och mer och vill ha hjälp med 60-årsfester och bröllop. Det har jag inte hållit på med förut, men när de frågade så tänkte jag att varför inte. 

Man skulle kunna påstå att Carolin i sin kategori är något av en alltiallo. Som den gången då 10 japaner var på väg till Sverige och skulle besöka Kiruna, utan vinterkläder. 
– Då kontaktade man mig och bad mig fixa vinterkläder, och det gjorde jag, vinterkläder och riktiga kängor. Det kan absolut vara småsaker också; julblommor och presentkort om någon ska sluta. Så man kan bolla med mig, det behöver inte vara något event. 

HÄR! hittar du Carolins hemsida. 
Publicerad 14 april 2015 klockan 12:27

Ida Lindkvist

Göransonska Gården i centrala Lindesberg. Foto: Fredrik Norman

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala fastighetsbolaget, FALAB, har valt att överlåta denna samt en till fastighet till ICA-profilen Per Eriksson, även känd som ICA-Per. I samma affärsuppgörelse har Per Eriksson låtit FALAB ta över en av hans fastigheter.

1 juni 2020 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustafsson. Foto: Camilla Lagerman

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen

PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhållsarbeten är en lösning från Lindesbergs kommun. Därmed kan företagen gynnas och få det lättare att klara av att hålla i och hålla ut.

27 maj 2020 klockan 14:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar

Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt ...

Vårdagar blir Våryra

Det efterlängtade och fullspäckade vårjippot Linde Vårdagar kommer tyvärr inte att kunna genomföras i år så som det brukar, detta ...

Sommargåva till personalen ger klirr i kassan för den lokala handeln

Kommunens cirka 3000 medarbetare kommer att få en sommargåva lagom till semestern som ...

Inom kort är det fullt fokus på Bergsfiket för Björn Persson. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Restaurang Krydda lämnar arenan

Efter nästan fem år på Lindesberg arena väljer Restaurang Krydda att tacka för sig och istället satsa fullt ut på det nyöppnade Bergsfiket på Banvägen.
– Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, berättar ägaren Björn Persson.

18 maj 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fredrik Klingvall hämtade varor från flera av dagens medverkande företag, här från Harparboda Gård. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Succé när Bergslagen fick sin första Reko-ring

Att suget efter närproducerade råvaror var stort rådde det ingen tvekan om när Reko-ring Bergslagen hade premiär under onsdagskvällen, och initiativtagarna var mer än nöjda.
– Det här blev ju succé! utbrast Björn Johansson som tillverkar fårglassen En får tacka.

13 maj 2020 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rekordår för Drömjobbet
Årets Drömjobbare är nu utsedda, och bland de rekordmånga sökande blev det totalt sju drivna ungdomar som får chansen att pröva sina vingar som...
12 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stängningen av Café Oscar stoppad – drivs nu vidare av restaurangägare
För bara ett par veckor sedan rapporterade LindeNytt att det uppskattade kaféet, Café Oscar, skulle stängas för gott då Lindesbergs Stadshotell ...
11 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

LindeDagen 2020 ställs in
Arbetsgruppen för LindeDagen och styrelsen för Lindesbergs Rotaryklubb har efter diskussioner med Region Örebro län, Lindesbergs kommun samt en ...
5 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank avsätter en extra miljon i föreningsstöd

Många föreningar har drabbats hårt av coronapandemins sviter, något som fått Bergslagens Sparbank att avsätta en miljon extra i föreningsstöd. Alla föreningar i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors som lider ekonomisk skada med anledning av coronaviruset kan ansöka om medel.

5 maj 2020 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Café Oscar stängs för gott. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Slutet för Café Oscar: ”Har planer på annan verksamhet där”

Säsongskaféet Café Oscar, som drivs av Lindesbergs Stadshotell, kommer inte att öppnas sedvanligt i år. Och inte nästa år heller. Det lilla sjönära kaféet kommer nämligen stängas för gott och lokalerna skall användas för ett annat ändamål i fortsättningen. Detta uppger hotellchef, Jesper Damström.
– Just nu kan jag tyvärr inte berätta närmare om våra planer, det får vi återkomma till när det är läge, säger Damström i en kommentar.

28 april 2020 klockan 08:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommunen satsar en miljon på gratis sommarlovsaktiviteter

Under de senaste fyra åren har Lindesberg kommun kunnat erbjuda gratis sommarlovsaktiviteter till ...

Gemensamt ansvar att hålla handeln levande

Näringslivet genomgår just nu en tuff prövning till följd av coronaviruset, och för företagen i Lindesbergs ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Företagarna ger Samhällsbyggnad ris och ros

PRESSMEDDELANDE: Nöjd-Kund-Index (NKI) är ett mått som Sveriges kommuner och regioner använder för att mäta kundnöjdhet angående myndighetsutövning och serviceområden. NKI för Samhällsbyggnadsnämnden baseras på uppgifter från företagare som har haft ärenden med förvaltningen. Varje område får ett NKI-värde och en färg där 100 till 70 anses högt (grön), 69 – 62 (gul) är godkänt och under 61 anses lågt (röd).

22 april 2020 klockan 11:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Coronakrisen: Lindeföretag kan få fram stora mängder skyddsvisir till vården

Lindesbergsföretaget Bildmakarna - som numera även har säte i Västerås - ...

Sparbanksbonus tidigareläggs för att stötta den lokala handeln

PRESSMEDDELANDE: Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas ut redan nu – ett ...

Viktigt att bevara näringslivet även i coronatider

Under skärtorsdagens pressträff i kommunhuset låg allt fokus på coronaviruset och på vilka sätt det ...

bildspel Läsarnas påskhälsningar där alla är vinnare

I LindeNytts påsktävling är alla vinnare - i dubbel bemärkelse. Samtliga bidrag var minst lika bra, därför...

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser

PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas ...

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet ...

Smygkika redan nu i Bergsfiket. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. LindeNytt kan dock redan nu bjuda på en rundtur i Lindesbergs nyaste restaurang, häng med!

30 mars 2020 klockan 16:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Högtryck på ICAs onlinehandel
Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är ett kvitto på att ...
27 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer
Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt med personal, som under ett antal timmar kommer att hjälpa pensionärer frå...
26 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Grillköket skänker 250 portioner mat till Lindesbergare i nöd
En växande oro för de ortsbor som befinner sig i riskgrupper eller som sitter i karantän fick Walat Dino och hans kollegor på Grillköket i ...
25 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-25

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-21

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-18

2020-03-17

2020-06-01 21:23