Frövi IK arrangerar pånytt sin succécup

För fjärde året på rad arrangerar Frövi IK nästa månad Bergslagens Sparkbank FutsalCup. Under helgen den 2-3 november vallfärdar 58 lag till Lindesberg Arena för att göra upp i höstens upplaga av cupen.

Sedan 2010 har Frövi IK arrangerat en Futsal-cup varje höst. Så blir även fallet detta år, då Bergslagens Sparbank FutsalCup går av stapeln för den fjärde gången. Återigen huserar man i Lindesberg Arena, som under en hel helg kommer att intas av en mängd lag från Sveriges alla hörn.

– Vi har 32 lag som är anmälda till herrklassen, 16 lag på damsidan och sen har vi även fem lag i både pojkar 15 och flickor 15, berättar Benny Gill.

Benny är ordförande i Frövi IK, och har därmed varit en av de drivande när cupen har växt fram under dessa år. Men även om han erkänner sig själv som arrangörsledare framhåller han alla de andra som arbetar med evenemanget. Framförallt har damlaget varit en drivande part, och det är även de som står som huvudarrangörer detta år.

Precis som tidigare cuper räknar man i år med en ny stor succé. Med två spelplaner och den moderna arenan att tillgå är förutsättningarna för en lycka cup perfekta. Att man dessutom på kort tid skapat sig ett starkt varumärke har gjort att lag från såväl Varberg som Skellefteå anmält sig tills i år. Benny är både förvånad och stolt över hur snabb utvecklingen har varit.

– När vi startade upp detta hade vi siktet inställt på att skapa en cup som skulle locka de största lagen i Närke. Nu har vi dem här och spelar cupen. Att vi tills i år också har fått hit IFK Skövde och Falcao är mycket roligt.

Bland alla årets lag är det just denna duo som sticker ut extra. I våras nådde IFK Skövde finalen i Futsal-SM, och man slog dessförinnan ut Falcao i semifinalen. Därmed är två av Sveriges absolut största lag anmälda till höstens upplaga av Bergslagens Sparbank FutsalCup. Men de har även fint sällskap av lag som Örebro SK Söder, Södertälje Syrianska och BK Forward, en klubb som normalt sett inte spelar futsal. Tillsammans kommer de att slåss om de 20 000 kronor som vinnaren av både herr- och damsidan får i prissumma.

Cupen avgörs under Allahelgonahelgen, vilket innebär den 2-3 november. Under lördagen kommer herrcupen att avgöras, med slutspel på eftermiddagen och kvällen. Därefter tar dam- och ungdomscupen vid på söndagen. Detta koncept är nytt för året och är tänkt att ge en bättre stämning på läktarna. Förhoppningen är att de utslagna lagen dröjer kvar för att följa de närmaste omgångarna.

– Tidigare år har vi delat upp cupspelet över båda dagarna, med herrarnas slutspel på söndagen. Men vi har inte lyckats få den publik som vi vill uppnå. Därför tror vi mera på det här upplägget, förklarar Benny.

Han berättar att publiken varierat mellan dagarna tidigare år, men att finalerna brukar locka runt 300 till läktarna. Att det ska gå att öka den siffran ser han som rimligt. Med tanke på det stora genomslag som futsal fått i Sverige har det skapats ett stort intresse, något som hjälpt Frövi att skapa denna framgångsrika cup.

– Futsal har blivit stort på kort tid, jag tror det är mycket tack vare hur enkelt det är. Man behöver bara ha sju spelare och organisera ett lag. Att vi har ett landslag nu bidrar också, SvFF har tidigare tagit avstånd, berättar Benny.

Just landslaget blir nästa projekt för Frövi. Benny Gill avslöjar att klubben fått ett erbjudande från fotbollsförbundet att arrangera en landskamp i futsal, något man omgående tackade jag till. Den 23:e februari möter därför Sveriges futsallandslag England i Lindesberg Arena.

Men före det har Frövi IK en cup att arrangera. Den 2:a november inleds årets upplaga av Bergslagens Sparbank FutsalCup, då koras nya mästare.

Publicerad 15 oktober 2013 klockan 16:16

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Herman Bosson är tillbaka i laget efter en krasslig vecka Foto: Hasse Persson

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens elitserielag AIK gästar arenan och söker dessutom revansch på hemmalaget LIF Lindesberg, förutom en intensiv hemmamatch kommer LIF även att lotta ut en helt ny hybridbil med 260 000:- i värde.

29 januari 2020 klockan 13:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans tabell så väntar en ny hemmamatch redan på fredag, matchen ser på förhand intressant ut då de gästade Östersunds IK står med tre raka segrar men söker samtidigt revansch då Linde-laget tidigare under säsongen spelade hem en seger i Östersunds Arena.

29 januari 2020 klockan 10:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto FOTO: Fredrik Stenfelt

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både lördagen och söndagen, norrlandslagen Tegs HK Hockey och Piteå HC gästar Lindehov och trots att båda motståndarlagen placeras under hemmalaget i tabellen så väntas det ändå att bli två tuffa matcher där Lindlöven har ett extremt sug på säsongens första hemmaseger.

23 januari 2020 klockan 09:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar LIF
Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena ...
21 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven
Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Tuff bortamatch för LIF

Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK väntade där man trots ett högt revanschsug i Linde-laget ännu en gång hade svårt att ta hem segern.

19 januari 2020 klockan 00:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att få återse Lindlöven på hemmaplan, det bjöds på ett segt spel från Linde inledningsvis vilket kom till att straffa sig när slutet av den sista perioden närmade sig.

16 januari 2020 klockan 00:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de g...

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set ...

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

Annons

Fatlum Ahmeti blev bästa målgörare med 9 gjorda mål Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma linje och gav hemmapubliken på en riktig nyårshälsning där hemmalaget utklassade Kungälv i en händelserik match som bjöd på allt mellan popcorn och gurkburkar.

3 januari 2020 klockan 22:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom ...

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Patrik Ljungberg hyllas under kvällens match. Foto: Lindlöven

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest trogna eldsjälar Ernst Röös. Ikväll vill man återupprepa förra årets succé med att hylla sin egen supersupporter Patrik Ljungberg.

11 december 2019 klockan 13:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Snöplig förlust mot Skånela
Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF Lindesberg inte har m...
8 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot obesegrade Engelholm
Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag v...
8 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-05

2019-12-02

2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2020-01-29 22:21