Efter fem år i LIF Lindesberg väljer nu Freddy Lindblad att förlänga med klubben. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Freddy känner sig hemma i LIF

LIF Lindesberg fortsätter att bygga nästa års Allsvenska trupp. Nästa pusselbit är nu lagd, då mittsexan Freddy Lindblad blivit klar för två nya säsonger i LIF. En klubb som talangen själv vill kalla för sitt hem.

– Freddy är oerhört träningsvillig och har tagit stora steg i sin utveckling sedan han kom till Lindesberg. I sin tidigare träning på handbollsgymnasiet och i klubben har han också skaffat sig en god fysik och kommer att bli en viktig pusselbit i vår Allsvenska trupp framöver.

Så beskriver Herman Arenvang sitt senaste tillskott till nästa säsong. LIF-tränarens ord är riktade till Freddy Lindblad, 20-åringen som tidigare i veckan skrev på för två nya år i klubben.

– Det kändes som ett självklart val ändå. Jag har varit i LIF länge och det känns som hemma, säger Freddy om förlängningen.

– Sen känns det som att vi har något stort på gång och att vi kommer lyckas med målet som vi har. Vilket är att ta sig upp.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2016-17. Mittsexan är därmed tänkt som en viktig del i det lag som kämpar för att nå Elitserien. Just drömmen om att en dag få spela där är något som driver Freddy.

– Att spela i Elitserien är framförallt något jag skulle tycka vore kul. Drömmen är ju att få göra det med LIF. Det har man känt ända sedan man var liten och gick till Idrottshuset och tänkte att ”det här ser jäkligt roligt ut”.

20-åringen är uppväxt med mycket fotboll, men handbollen har alltid haft en stor roll i hans liv. I sin ungdom besökte han ofta LIF:s matcher och lärde sig redan då att uppskatta laget. När han var 15 år tog han slutligen klivet från moderklubben Kopparberg och drog på sig det brandgula stället.

”Finns jättemycket jag kan lära av honom”

Under sina år i LIF har Freddy stått på tillväxt och slussats fram genom ungdomslagen. Men under den säsong som passerade slog han sig på allvar in i A-truppen. En förklaring till det var hans egna utveckling. En annan var skadan på Fatlum Ahmeti.

I samma ögonblick som LIF:s notoriske målskytt haltade av i premiären lades mycket av ansvaret över på Freddy. 20-åringen svarade genom att sätta 38 mål på 21 matcher och imponerande allra främst under våren. Den fina säsongen har gett avtryck i efterhand.

– Ja, givetvis. Det blev ju mycket speltid och det märkte jag av i utvecklingen, förklarar Freddy.

– Men jag har mycket kvar. Främst är det mycket i försvaret jag ska lära mig och också tajmingen i anfallsspelet.

Konkurrensen om linjepositionen är stenhård erkänner Freddy. Samtidigt vet han att det finns stora fördelar med att kunna se och lära av en spelare som Fatlum.

– Ja, Fatlum är väldigt duktig och kommer med många bra tips. Det finns jättemycket som jag kan lära av honom.

Nu står Freddy alltså med ett färskt tvåårskontrakt påskrivet. Närmast i tiden ligger ett välbehövligt uppehåll till den 20:e april, men sedan börjar arbetet inför nästa säsong. Drömmen om Elitserien lever kvar och Freddy är mycket hoppfull kring LIF:s chanser.

– Det känns väldigt bra i föreningen just nu. Titta bara på de yngre lagen. Det känns som att hela föreningen har fått fart. Förhoppningsvis kan det smitta av sig på A-laget.

Det här är Freddy Lindblad:
Position: Mittsexa
Född: 9:e februari 1995
Klubbar: Kopparberg BK, LIF Lindesberg
I LIF sedan: 2010

LIF-truppen i dagsläget:
Albin Järlstam
Bashkim Gashi
Fatlum Ahmeti
Freddy Lindblad
Jesper Jakobsson
Jesper Nilsson
Karlo Seric
Niklas Jansson
Oskar Erixon
Sébastien Ehnevid

Publicerad 10 april 2015 klockan 13:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-match fick ”Löven” möta Visby/Roma på den gotländska hemmaisen och trots en ljus inledning där Linde hade en 2-målsledning inför den sista perioden så bjöds publiken på 20 målrika minuter i avslutningen.

25 februari 2020 klockan 22:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och n...

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där ...

LIF Lindesbergs parahandbollslag möter Eskilstuna på hemmaplan. Foto: LIF Lindesberg

Dags för historisk match i parahandboll

I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll.
– Det är superkul att det blivit så stort intresse för det, det är ett härligt gäng som verkligen stöttar och pushar varandra, berättar Ricky Nordahl.

20 februari 2020 klockan 15:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista matchen i AllEttans grundspel
Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, ...
17 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén
En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och herrarnas allsvenska match mot Torslanda slutade med seger, båda hemmalagen spelade jämna matcher där de avgjorde sina matcher med bara någon minut kvar av speltiden.

16 februari 2020 klockan 21:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lördagens bortamatch, efter ett starkt övertag i halvtid så visade set sig att inledningen av matchens andra halvlek skulle bli matchavgörande, något som inte var till LIFs fördel.

8 februari 2020 klockan 20:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

Foto: Hasse Persson

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg slog på en riktig succé när fjolårssäsongens elitserielag AIK besökte Lindesbergs Arena där det orangea hemmalaget bjöd på en favorit i repris och vände matchen till en uddamålsseger trots ett stort underläge.

31 januari 2020 klockan 23:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan
Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlänge stod som motstå...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när AIK gästar arenan
Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens ...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-02-26 07:37