Fornabodapremiär i solgasset

Ett säkert vårtecken är att travet är igång för säsongen och trots lite svala vindar kunde arrangörerna knappast önska sig så mycket bättre vårväder än det var denna första maj. Publiken sken i kapp med solen och många förväntansfulla hästägare, kuskar, skötare och tränare rörde sig på stallbacken.

Folkligt, festlig och fullsatt? Absolut folkligt, men långt ifrån fullsatt och därmed inte den rätta festkänslan, men ändå många nya positiva intryck för en som aldrig varit på en travbana förut. Ja jag vet, lite märkligt att jag gör mitt första besök vid 44 års ålder, men jag lovar att det finns fler sporter som jag inte heller har så god koll på. En av de positiva sakerna med det här jobbet är att man får lära sig mer om allt och ju mer jag förstår hur saker och ting går till desto mer fångas jag av tjusningen.

Träffade många trevliga människor som hjälpte mig tillrätta och förklarade en massa saker. Bara att förstå alla parametrar som finns att tillgå i travprogrammet kändes som en överkurs. Fick en rundguidning på stallbacken och ett trevligt samtal med hästägaren Malin Lindström från Lillkyrka. Hennas man äger hästen Eeyor som Sebastian Hedblom körde som inhyrd kusk i lopp nr. fem. Varmkorven med bröd fick högsta betyg, det slank ner en extra av bara farten.

– Jag spelar inte på hästar, jag spelar på kuskarna säger Olof Gumaelius samtidigt som en av ”hans” kuskar Jörgen Westholm vann det femte loppet på den franske hästen Ukino Du Vivier.


Olof Gumaelius

Det var långt ifrån Olofs första besök på en travbana. 1958, som ung student begick Olof sin premiär nere i Göteborg på Åbytravet och blev biten. Sedan dess har det blivit många besök och ett engagemang som delägare i ett par hästar. I dag har Olof åkt de 14 milen från Tällberg för ett besök på Fornaboda utanför Lindesberg.

– Det är en mycket fin bana, hit åker jag gärna. Jag kommer gärna hit tidigt, tycker att det är kul att titta på när de är ute och värmer upp hästarna, då kan man se om man hittar någon häst som verkar spännande. Gräset som är runt banan gör mycket för charmen på den här banan, ofta så är det bara asfalt vid publikområdet, tycker Olof Gumaelius om Fornaboda.

Ett annat gäng som inte heller var förstagångsbesökare var Lindesbergarna Helena Timoteo, Malte Rydén och hunden Figo.

– När det är sådant här härligt väder så är det toppen att komma hit. Men vi är inte så inbitna att vi åker hit om det är dåligt väder, säger Helena.

Familjen är en riktig sportintresserad familj där barnen spelar handboll och hunden är uppkallad efter den portugisiske fotbollsspelaren Figo. Förmodligen så har det att göra med att Helenas far kommer från Portugal.


Figo, Helena Timoteo och Malte Rydén

– Vi kommer åka ner till Örebrotravet nu på lördag, då är det V75 och sen blir det Elitloppet. Tidigare har det alltid krockat med barnens handboll men nu är de så stora att vi kan åka i väg själva. Sen blir det några besök till här på Fornaboda i sommar, men bara om det är fint väder, säger Helena medan hon rättar till filten som hon virat runt sig.

Malte är några steg värre än undertecknad och har redan kollat in odds och favoriter på nätet innan de kom till banan. En taktik som bär frukt då Quite A Feeling vinner lopp sex och deras rad höll än så länge.

– Det är charmigt att ha med sig mat och fika och njuta av vädret, sammanfattar Malte Rydén dagen.

För er som undrar hur det gick för Sebastian Hedblom och Eeyore kan jag berätta att efter en lovande start så tröttnade Eeyor betänkligt, föll tillbaka och gick i mål bland de sista ekipagen. Där rök min satsade tjuga, men spännande var det.

 

Publicerad 1 maj 2013 klockan 20:00

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

Foto: Timmy Lundegård

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i Stadsskogsskolans idrottshall med kvalspel till herrettan ställs in, beslutet kommer från innebandyförbundet där reaktionerna i hemmalaget WSK Lindesberg var starka.

13 mars 2020 klockan 16:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. Nu står hon nominerad i kategorin Årets Nykomling på Svenska Parasportgalan som går av stapeln den 30 mars på Scandic Continental i Stockholm.

10 mars 2020 klockan 10:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i nästa säsongs Allsvenska serie men motståndet är tufft där tabellettan Aranäs besöker arenan, ett lag som måste vinna för att behålla sin viktiga placering i tabellen.

9 mars 2020 klockan 14:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista ...

Linde Volley är klara för kvartsfinal

Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på ...

Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

28 februari 2020 klockan 23:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Viktig match väntar LIF
Med fyra matcher kvar av den Allsvenska säsongen så ser det svårt ut för LIF Lindesberg att ta sig till ett elitseriekval, tabellen är dock en j...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs
Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för fö...
27 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-02-14

2020-02-13

2020-04-01 23:00