Örebro Hockeys Filip Bergmark kommer att träna med ungdomarna på Hockeyns Dag. FOTO: Hannes Feldin

Filip kommer hem för Hockeyns Dag

På söndag avgörs Lindlövens playoff-öde hemma mot Forshaga. Matchen blir även slutpunkten på Hockeyns Dag, en dag fullspäckad med aktiviteter. Bland de som gästar Lindehov finns Örebro Hockey-talangen och stadssonen Filip Bergmark.

Hockeysäsongen går mot sitt slut och Lindlöven har fortfarande en teoretisk chans på playoff. Avgörandet i lagets toppstrid faller på söndag, då man tar emot Forshaga hemma i Lindehov. Men den matchen är långt ifrån den enda som tar plats på isen den dagen.

I samband med grundseriens avslutande omgång arrangeras Hockeyns Dag. Evenemanget är en tradition som Lindlöven håller hårt i, där man riktar sig till klubbens samtliga medlemmar.

Främst är dock dagen en upplevese för de yngre leden och dessa kan vänta sig mycket speciella gäster på söndag. Från Örebro Hockey kommer nämligen två SHL-spelare på besök. En av dessa är Filip Bergmark och han ser fram emot upplevelsen.

– Det är helt klart en rolig grej. Jag tycker att alla barn i Hällefors, Lindesberg, Guldsmedshytthyttan och andra ställen ska få möta sina stjärnor. Att de får hänga med någon från en storklubb och lära av dem och se vilka de är som spelare, menar Filip.

Barnen får träna med sina SHL-idoler

Själv har han startat sin egna hockeykarriär i just Lindehov. Filip är uppväxt i Lindesberg och fostrad i Lindlöven, något som gör söndagens besök än mer speciellt för 19-åringen.

– Ja, det är extra roligt. De ville väl gärna ha en som var från Linde. Det är ett sätt att visa alla ungdomar att de också kan ta sig till de stora klubbarna.

Hockeyns Dag börjar med prova-på-hockey mellan klockan 09.00-11.00. Där kommer Filip att finnas med på isen tillsammans med Lindlövens ledare för att ge tips till ungdomar och barn. Utrustning finns att låna av Lindlöven och alla är välkomna att träna med sina idoler.

– Jag kommer själv ihåg från när jag var liten. Då ville jag se och möta de som spelade i Elitserien, som det hette då. Det tyckte man var skithäftigt!, berättar Filip som hoppas inspirera barnen.

Dubbla SHL-möten i J20

Efter ispasset kommer SHL-spelarna att signera autografer i kafeterian. Där kommer även souvenirer från Örebro Hockey att säljas och den som är lyckligt lottad kan vinna en signerad matchtröja.

Klockan 12.00 går sedan hockeydagen vidare med J20-match. Örebro Hockey tar emot Linköping i en het seriematch, vilket blir Örebros andra match för helgen. Redan på lördag tar man emot Djurgården i ytterligare ett J20-möte i Lindehov. Publiken kommer med andra ord att kunna njuta av att se SHL-klubbarnas framtida stjärnnamn i aktion.

Som final på Hockeyns Dag kliver sedan Lindlövens A-lag ut för ödesmatch. Motståndare är Forshaga och nedsläpp sker 16.00. I potten ligger en eventuellt playoff-plats, vilket gör det som upplagt för stor dramatik.

Schemat för Hockeyns Dag:
09.00-11.00 – Prova-på-hockey med SHL-idolerna.
11.00-12.00 – Autografskrivning i kafeterian. Det bjuds på gratis korv och festis och Örebro Hockey-souvenirer finns att köpa.
12.00 – J20-mach Örebro Hockey-Linköping
16.00 – HockeyEttan Västras slutomgång Lindlöven-Forshaga

Publicerad 13 februari 2015 klockan 17:54

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Att se målgången i Lindesimmet från ovan har varit populärt i många år - men nu är det slut med det. Arkivbild. Foto: Jennie Larsson.

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs

Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för föreningen Lindesbergs Simsällskap vars årliga tävling Lindesimmet nu inte längre har kvar sin traditionella målgång och läktare.
– Vi har börjat diskutera hur vi skall lösa det här på bästa sätt, kommenterar ordföranden Mikael Jansson.

27 februari 2020 klockan 10:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013, en hemmaseger för ”Löven” skulle innebära att de båda lagen kommer att spela en avgörande match där vinnaren går vidare till playoff 2.

26 februari 2020 klockan 20:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-...

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade ...

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Arkivfoto: Hasse Persson

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och när slutsignalen ljöd var det hela åtta mål som skiljde lagen åt, något som förvärrar LIFs tabellsituation då det nu är fem poäng till Elitseriekval och tre poäng till det nedre kvalstrecket.

22 februari 2020 klockan 18:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jason Laffer och Linde Volley laddar för säsongens sista hemmamatch Foto: Timmy Lundegård

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där tabellettan Engelholm gästar Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet så har Linde Volley visat upp sin nyfunna spelarform och även om det blir en svårvunnen match i arenan så finns förhoppningar på en setseger.

21 februari 2020 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för historisk match i parahandboll
I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll. - Det är superkul ...
20 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

En våldsam rysare avslutade AllEttan
Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i...
20 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Antonia Babic lyckades tillsammans med Braedyn Tutton spela in flest poäng mot Gislaved Foto: Timmy Lundegård

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motståndarlag. Trots att det såg ut som att Lindelaget såg ut att ta med sig minst en setpoäng till poängtavlan så gjorde motståndarlaget en vändning och tog hem matchen efter tre raka set.

1 februari 2020 klockan 21:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust på hemmaisen trots dröminledning
Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de långväga gästerna från Östersund...
1 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF
Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg ...
31 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-02-28 07:39