Felix Scharnke i samband med en av många segrar, den i söndags mot Surahammar. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Felix om succéstarten: Vi slåss för Allettan och alla tror på det

Lindlövens seriestart har tagit HockeyEttan Västra med storm. Med fyra vinster och tolv poäng har man tagit upp jakten på spel i Allettan. För ett år sedan var rollerna helt andra, Felix Scharnke förklarar vad som har hänt sedan dess.

För ett år sedan laddade Felix Scharnke för säsongens första derby mot Kumla. Då var han lagkapten för ett pressat Lindlöven, med fyra raka förluster i ryggen och en svajig defensiv. Nu laddar Felix återigen för ett derby mot just Kumla. Men denna gång gör han det som en av många kuggar i ett tredjeplacerat Lindlöven som tagit HockeyEttan Västra med storm.

– Det går inte att jämföra. Förra året hade vi bra träningsmatcher, men sen gick det helt åt helvete. Vi hade sju raka förluster och då är självförtroendet inte bra, Vi var bra stundtals i matcherna, men vi var väldigt ojämna och det är den största skillnaden mot nu, säger Felix själv om känslan nu respektive då.

Tillsammans med lagkamraterna har han gett Lindlöven en fantastisk start på säsongen. Fyra vinster och tolv poäng är resultatet efter fem matcher, att jämföra med fem poäng vid samma tidpunkt i fjol. Många år har passerat sedan Lindlöven startade serien lika starkt och Felix gläds över framgången.

– Vi är ett helt annat lag i år och vi har helt andra förutsättningar inför att möta Kumla. Nu ser man fram emot att komma till träningarna och man brinner för det. Vi slåss för Allettan-platsen och alla tror på det.

På vilket sätt skiljer sig känslan i år mot föregående säsong?
– I år känner man att även när vi har dåliga perioder i matcherna så kan vi ändå vinna. Som mot Köping gör vi ingen bra match, men vi tror på oss och visar moral. Det är en styrka att vinna även när man spelar dåligt. När vi spelade dåligt förra året så åkte vi på stryk.

”Att vinna är alltid nummer ett”

Något som många av Lindlöven-spelarna pekat ut som en nyckel till framgången är lagets ambitioner. Den nya truppen består av unga spelare, med stor talang och målet inställt på högre nivåer. Det är en attityd som smittar av sig på träningsplanen.

– Folket kommer hungriga och vill utvecklas. Inget illa om förra året, men då var det lite tröttare på träningarna och man dit och körde passet bara för att. I år kommer vi dit för att ha kul och för att vi vill någonting, förklarar Felix och tillägger.

– Den gamla klyschan funkar; som man tränar spelar man. Det går inte att komma till träningen halvdant, du måste ge 100 procent ända från fys till nerjogging.

En annan dimension som lyft laget är försvarsspelet. Fem omgångar in på HockeyEttan har Lindlöven släppt in tio mål, där hälften kom i förlusten mot IFK Arboga. Man har bäst defensiv i hela serien och Felix märker av tryggheten ute på isen.

– Vi har två stabila målvakter och vi kan fokusera framåt. Ett bra anfallsspel byggs från ett bra försvarsspel. Visst gör vi inte en massa mål framåt, men det räcker att vinna med 3-1 för att ta poängen. Det är klart att man kan bjuda på mycket mål, men att vinna är alltid nummer ett.

Anfallsmässigt finns det alltså mer att ta av menar Felix, men att Lindlöven trots det ligger trea säger en hel del om lagets kvaliteter. Två av de spelare som hittills utmärkt sig mest är nyförvärven Jonas ”Sill” Karlsson och Patrik Näslund. Duon har tillsammans stått för elva poäng och leder hela laget med sitt agerande.

– Man märker att de har rutin. Vi yngre killar lär oss utanför isen hur de ger allt och hur de är som personer. De har hållit på med hockeyn ett tag och det märks, de är proffsiga helt enkelt, säger Felix.

Tuffa matcher på gång nu

Efter att ha matchats intensivt under en längre tid tog Lindlöven träningsledigt under tisdagen. Laget har för vana att vila på fredagar, men denna vecka är vilodagen utbytt till matchdag. Bortaderby mot Kumla står på spelschemat och matchen blir början på en period med tuffa matcher för Lindlöven.

– Det känns som att det är väldigt viktigt att ligga på rätt sida om Allettan-strecket. Sen har vi satt lite som mål att vinna alla derbyn och sätta oss i respekt, berättar Felix.

Själv har 21-åringen ett förflutet av en kort låneperiod i Kumla och han känner till motståndarens styrkor. Allra främst pekar Felix ut radarparet med Henrik Rommel och den tidigare Lindlöven-spelaren Alexander Kovalonok. Planen för Lindlöven är att hålla ett extra öga på den poängstarka duon, men även hålla sig till sin egen matchplan likt tidigare under säsongen.

– Vi vet att det förmodligen är mellan Kumla, oss och några till som Allettan-platserna kommer att stå. Därför är det extra viktigt att vinna den här typen av match, betonar Felix.

Hur skulle det kännas då att knipa en derbyseger på fredag?
– Det skulle vara underbart faktiskt! Då kan vi dra ifrån Kumla lite grann och gå in till de här viktiga matcherna med ett ännu starkare självförtroende.

Publicerad 7 oktober 2015 klockan 19:34


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF
LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ...
6 april 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över
Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssä...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-06-07 04:24