Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

Det var många av Lindehovs 650 sittplatser som blev värmda under onsdagskvällen då hela 465 personer gästade Lindesbergs ishall för säsongens sista hemmamatch inom AllEttan, förutom flertalet hemmasupportrar så var det högljutt på läktarens vänstersida då ett 40-tal supportrar från Borlänge, iklädda klubbtröjor och viftandes med flaggor, hade hittat till Lindesberg för att heja fram bortalaget som hade mycket att vinna vid en seger.

Mycket folk var på plats i Lindehov Foto: Timmy Lundegård

Med matchen igång så märktes det på lagen att playoff-spelen närmade sig, med ett tufft spel så höll hemmalaget mycket spel med pucken under de första 3 minuterna där en passningsmiss under boxplay gjorde att Borlänge fick en chans att göra mål, en chans som de tog med lite oflyt av hemmalagets målvakt.

– Vi tappar folk nere i ena hörnet, målgöraren bryter in och kommer på insidan av våran back och sedan lägger han pucken precis under plockhandsken på min sida, lite oflyt men sånt händer, berättar hemmamålvakten Isak Mantler som för övrigt bjöd på flera fina räddningar under matchen.

Efter flera fina lägen som inte går hela vägen in under den första perioden där perioden avslutades med flera skott från den blåa offside-linjen så kom laget in till en allt grinigare andra period.

Efter den andra periodens 7:e minut så började lagen bli irriterade på varandra där hemmalaget fick en hård utvisning på en av sina spelare, hemmaspelaren hade armbågen för högt uppe mot en motspelares huvud vilket blev droppen för domaren som dömde hemmaspelaren till fem minuters utvisning då den tacklade bortaspelaren skadades av tacklingen.

Mot den sista perioden blev lagen inte direkt gladare på varandra då domaren fick hålla isär spelare från båda lagen från ett slagsmål, smällarna fortsatte sedan under matchen och med 2-0 på poängtavlan gick slagsmålen så långt att Lindlöven tilldelades en straff med 10 minuter kvar av matchen.

Trots en missad straff där strafftagaren Wilson Johansson råkade skjuta precis ovanför målet så fortsatte Lindes jakt på två mål där laget nu hade 6 minuter på sig, efter ett spel i powerplay lyckades Erik Broman sätta lagets första mål i matchen med lite mindre än 5 minuter kvar, något som fick Borlänge att tända till i försvaret.

Trots att Borlänge hade ökat sina fartresurser fick de aldrig tag i pucken och med 34 sekunder kvar av ordinarie matchtid så kunde Lukas Henze spela in ”Lövens” andra mål, något som fick hemmapubliken att jubla högt.
Trots 5 minuters övertid så var lagen jämnlika och trots flera lägen för båda lagen så lyckades ingen att spela in pucken i något mål, matchen skulle därför avgöras med straffläggning.

Borlänge inledde snabbt med 0-1 i straffar och det dröjde till det fjärde av fem straffskott innan Lindlöven fick in ett straffmål där Erik Broman spelade in ett mål som höll liv i matchen, Borlänges sista straff slutade med mål vilket gjorde att hemmalagets sista straff skulle sätta matchavgörande där Lindes nya spelare Filip Nordström fick chansen att hålla kvar segerchanserna.
Trots ett snyggt försök så missades straffen där Borlänge efter en mycket utdragen match stod som vinnare.

– För min del handlar det mest om att vänta ut skytten och låta honom göra det första draget, många säjer att det är ett rent lotteri att rädda straffar men jag tycker ändå att det är skicklighet, det handlar mycket om att vänta ut varandra, berättar Isak Mantler om matchens avslutande straffläggning.

Trots många hårda tag under matchen som även drog ut på tiden så var Lindlövens nyförvärv Filip Nordström nöjd, detta trots en förlust:

– Det var mycket pucktapp över hela banan men annars var det en rolig match att spela, väldigt tuff med mycket kamp men otroligt rolig och det märks i spelet att Playoff-spelet närmar sig, menar Filip Nordström som under onsdagskvällen gjorde sin första match för sitt nya lag.

– Det var några situationer i den andra perioden där det smäller och så tycker jag att det ska vara lite av i hockey, samtidigt blir det nog lite grinigt per automatik vilket det blir så när man spelar upp sig och närmar sig slutspel, då kommer det bli såna här typ av matcher, fortsätter Lindlövens nyförvärv som berättar om hans upplevelser med sitt nya lag:

– Jag kom in i laget under gårdagen vid 3-tiden och trots att det blev ett snabbt inhopp inom matchen så tycker jag att jag har blivit jätteväl omhändertagen, det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen både på isen och med alla runt omkring, samtidigt är det en omställning hockeymässigt, det är ett helt nytt spel och så men jag tror att när jag fått spela mer med truppen så kommer jag nog slappna av mer och komma mer in i gänget.

Imorgon avgörs det vilket lag som Lindlöven kommer att få möta under det första Playoff-spelet, den så kallade lottningen sker under torsdagen kl. 12.00 med livesändning på hockeyettan.se eller på atg.se.

Resultat Lindlöven-Borlänge HF
Slutresultat: 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1)
Publik: 465 personer

Målgörare: 1-2 Erik Broman (Jonatan Asplund, André Dahlqvist), 2-2 Lukas Henze (Daniel Nilsson, Wincent Blomdahl), 1-1 (straff) Erik Broman

Publicerad 20 februari 2020 klockan 00:23

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Madde Gustavsson förvaltningschef inom socialförvaltningen och Jessica Öhlund verksamhetschef vård och omsorg. Foto: Jennie Larsson

Fler bekräftade fall av corona inom vården – vårdboende och hemtjänsten drabbade

Det vårdboende i Lindesbergs kommun, i vilket man nyligen konstaterat ett fall av coronasmitta, har det nu konstaterats nya fall av sjukdomen bland de boende. Samtidigt bekräftas även ett fall inom hemtjänsten, det meddelade socialförvaltningens chef Madde Gustavsson vid en pressträff under fredagen.

3 april 2020 klockan 16:37 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan övergår tillfälligt till undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka går Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt över till distansundervisning, då en stor del av personalen är frånvarande på grund av förkylningssymptom, det meddelar skolans rektorer i ett informationsbrev till vårdnadshavare under fredagen.

3 april 2020 klockan 12:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vårfloden försvann med den milda vintern – ger rekordlåga elpriser

PRESSMEDDELANDE: Vårfloden brukar vara ett lika säkert vårtecken som att sanden sopas ...

Riksvägen öppen igen efter att omkullblåst träd blockerat trafiken

De mycket hårda vindbyarna ställde till det i trafiken på torsdagseftermiddagen. Strax ...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vårdpersonal larmar: Coronadödsfall på vårdboende

Under måndagen inträffade det första dödsfallet i Örebro län till följd av coronaviruset och sjukdomen covid-19 som viruset orsakar. En källa med god insyn i vården uppger för LindeNytt att det handlar om en äldre person som avlidit på ett vårdboende i Lindesberg. Verksamhetsansvarig för boendet samt socialförvaltningschefen har dock avböjt att kommentera uppgiften.

1 april 2020 klockan 19:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun samordnar mellan branscher

PRESSMEDDELANDE: Lindesbergs kommun vill bidra i arbetet gentemot våra medborgare och det lokala näringslivet genom att vara ett stöd i matchningsarbetet under pågående pandemiperiod. Vår tanke är att arbetsgivare som tillfälligt behöver minska eller permittera sin personalstyrka får stöd att hitta tillfälliga arbeten hos mer behövande branscher, för att sedan kunna återfå sin personal när situationen har stabiliserats.

1 april 2020 klockan 12:25 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Inbrottstjuv tog sig in i kyrka – tappade toapapper i flykten
Tidigt på onsdagen upptäcktes en obehörig person uppehålla sig i Kristinakyrkans lokaler i centrala Lindesberg. När inbrottstjuven insåg att han...
1 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bekräftat fall av coronasmitta på vårdboende i Lindesberg
Ett bekräftat fall av covid-19 har konstaterats på ett vårdboende i Lindesbergs kommun. Det aktuella boendet kommer nu att vidta åtgärder för ...
31 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hoverboard misstänks ha orsakat bostadsbrand
På tisdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår till ett bostadshus i Gusselby. Detta sedan kraftig rökutveckling bildats i samband med en brand som ...
31 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Henrik Arenvang och Irja Gustavsson. Foto: Jennie Larsson

Stora ekonomiska konsekvenser att vänta i spåren av Coronakrisen

På måndagen kallades media till en pressträff av kommundirektör Henrik Arenvang och kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson. Detta med anledning av coronaläget och för att delge allmänheten hur man arbetar för att hantera situationen som råder.
– Prioritering just nu, är att se till att förskola och fritids hålls öppna. Sedan måste vi säkerställa att vi har personal till äldre och inom hemtjänsten, berättar Irja Gustavsson.

30 mars 2020 klockan 20:25 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Smygkika redan nu i Bergsfiket. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygkika in i Bergsfiket

Imorgon, tisdag, är det dags för Bergsfiket att slå upp portarna för allra första gången och ta emot sina premiärkunder. LindeNytt kan dock redan nu bjuda på en rundtur i Lindesbergs nyaste restaurang, häng med!

30 mars 2020 klockan 16:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trädgårdseldning har redan lett till flera gräsbränder

Det råder fortfarande stor risk för gräsbränder i Lindesbergsområdet med övriga delar av länet...

Blomstrande överraskning till Lindesbergs äldreboenden

Under torsdagen fick de boende på Lindesbergs äldreboenden en ordentlig överraskning när Lindesbergs...

Högtryck på ICAs onlinehandel

Ica Supermarkets onlinehandel slår rekord, och under fredagen arbetar personalen febrilt för att få ut alla ordrar. - Det är...

Annons

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson. Foto: Fredrik Norman

Irja lämnar politiken: ”Jag har alltid drömt om att öppna en korvkiosk”

I veckan informerade kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, att hon har bestämt sig för att lämna samtliga politiska uppdrag under hösten. I en intervju med LindeNytt, berättar Irja att beslutet fattats med anledning av att hennes politiska uppdrag har fått allvarliga konsekvenser för henne själv och hennes familj och vänner.
– Som offentlig person får man räkna med att få ta en del skit, men när mina nära och kära blir påhoppade så har det gått för långt, säger Irja med ett markerande tonläge.

27 mars 2020 klockan 09:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Centerpartiet uttalar sig om hanteringen av coronaläget

PRESSMEDDELANDE: Vi förtroendevalda i Centerpartiet Lindesbergskrets vill i dessa tider uttrycka vårt ...

Nu bemannas den obemannade tvättstationen – ger gratis bilvård åt pensionärer

Mellan kl 07-10 under lördag och söndag bemannar NiceCar sin biltvätt ...

Nu drar vårstädningen igång

Med start idag, torsdag, inleds vårstädningen då gruset efter vinterns halkbekämpning skall sopas upp. Under torsdagen och ...

Dags för årets helikopterbesiktning av elnätet

Med start måndag 30 mars kommer Linde energi att besiktiga elnätet med hjälp av helikopter. Vi flyger över ...

Kopparplåt till kyrkrenovering stals i Frövi i natt

Natten till onsdag har ett plåtslageri i Frövi haft inbrott. Enligt polisen saknas en större mängd ...

- Det här är vårt sätt att ge tillbaka och hjälpa vår stad, säger Alan Dino på Grillköket i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Grillköket skänker 250 portioner mat till Lindesbergare i nöd

En växande oro för de ortsbor som befinner sig i riskgrupper eller som sitter i karantän fick Walat Dino och hans kollegor på Grillköket i Lindesberg att fatta beslutet att bjuda de utsatta på mat. Under vecka 14 skänker man 50 portioner varje dag till personer i behov, med fri hemkörning till dörren.

25 mars 2020 klockan 07:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Så skall företagen stöttas i krisen
PRESSMEDDELANDE: Kommunerna i den norra länsdelen gör tillsammans med Samhällsbyggnadsförbundet och Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen en ...
25 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ändrad tidplan för verkställande av jourförändringar
PRESSMEDDELANDE: Med anledning av den extraordinära situationen kring corona kommer verkställande av beslutet om jourförändringar att skjutas fram...
24 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Personalen skickas hem: ”Mycket allvarlig situation”
Linde Maskiner har drabbats extremt hårt av att fordonsindustrin ligger nere. VD Dan Johansson är djupt oroad. - Vi har ingen produktion alls just...
24 mars 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-24

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-23

2020-03-23

2020-03-21

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-03-19

2020-04-04 05:32