Filip Olofsson, Hampus Andersson, Isak Olsson, Oskar Carlsson, Dennis Lindh och Philip Desavva.

En unik satsning görs på länets talanger

Örebro Hockeys framfart och steget upp till Elitserien har väl knappast gått någon förbi. Vad kanske inte alla vet är att den satsning som klubben har gjort på juniorsidan också har burit frukt i och med att även klubbens J-20 lag lyckades kvala upp till SuperElit. Nu tas nästa steg när föreningarna i länet och Örebro Läns Ishockeyförbund gör en gemensam satsning på ett U-16 lag som kommer spela under Örebro Hockey flagg.

Det som också är unikt med denna satsning är att detta laget även kommer representera länet i TV-pucken och är alltså redan är uttaget och har börjat träningsmatchandet. Glädjande är att det är 6-7 spelare från norra länsdelen som är uttagna.


– Detta gör vi för att få en tidigare elitsatsning för länets största talanger och kunna ge dem en bra utbildning, men förhoppningen är även att vi i och med detta ska få behålla talangerna i länet, så de inte försvinner till andra hockeygymnasium ute i landet, säger Per Östergren, förbundskapten för TV-pucklaget och den som troligtvis kommer bli tränare för U-16 laget.


Det finns alltså likhetstecken med det TV-pucklag som redan är uttaget och Örebro Hockeys U-16 elitlag som är helt nytt. Att det blir just under Örebro Hockeys klubbemblem som laget kommer spela har att göra med ekonomi och att klubben har den före detta spelaren Martin Filander anställd som junioransvarig.


– Martin Filander är den som har drivit projektet tillsammans med förbundet och sytt ihop det med övriga föreningar. Det handlar om resurser och ekonomi, det finns helt enkelt inte resurser och pengar ute i föreningarna för att kunna ha en satsning på flera lag. Nu få vi en verksamhet som sitter ihop och blir en extra kick för de som har kommit längst i utvecklingen, berättar Östergren.


Trots att ett första lag redan är uttaget så finns det fortfarande alla möjligheter för övriga spelare i länet.


– En del spelare utvecklas senare och det finns många exempel på spelare som inte spelat TV-pucken men som både blivit proffs och spelat i landslaget. Vi kommer hålla ögon och dörrar öppna och kommer ha en bra dialog med tränarna ute i föreningarna. Är det en kille som plötsligt blomstrar och går som en raket hemma i sin förening så finns möjligheten att spelare ska kunna gå mellan föreningarna.


Distriktet har en inte allt för hedrande sextondeplats i maratontabellen i TV-puckssammanhang, men man har sett en väldigt positiv utveckling i länet de senaste fyra åren. Talanger finns det gott om, vilket inte minst syns i pojklandslagen. Årgången som är född -93 kom fyra i Rikspucken (alternativet till TV-pucken som denna årgång inte fick spela på grund av att man ändrade åldern), de som är födda -95 gick till kvartsfinal, så nu är förväntningarna stora på satsningen.


– Jag tycker man ska ha ganska höga förväntningar med tanke på hur det sett ut de senaste åren. Vår målsättning är att spela sista matchen, alltså gå till finalen och den vill vi givetvis vinna.


För de uttagna killarna blir det inte mycket semester i sommar utan hårdträning som väntar. Man kommer även hinna med några träningsmatcher innan man gör bokslut för isen denna säsong. I helgen som gick spelade laget Regionsmästerskapen i Hedemora där det blev en finalförlust mot Dalarna.


– Det handlar om att lägga rätt grund och att lära sig att träna rätt, så ledigheten blir en bristvara i sommar, avslutar Per Östergren som även vill poängtera att förutom de redan uttagna från norra länsdelen, så är det ett flertal ytterligare spelare som är med och hugger på en plats.


Norra länsdelens representanter är: Filip Olofsson, Hampus Andersson, Isak Olsson, Oskar Carlsson, Dennis Lindh och Philip Desavva. Från Örebro Hockey Ungdom kommer även Max Thielebule som bor i Fellingsbro.


 

Publicerad 2 april 2013 klockan 17:21

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto Foto: Okänd

WSK tar sikte mot slutspelsseger

Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets tabelljumbo Pålsboda gästar Stadsskogsskolan under söndagen och trots den höga placeringen för Lindesberg så krävs det en seger för att hålla sig som tabelletta.

28 februari 2020 klockan 14:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Fatlum Ahmeti kan nå en unik milstolpe under söndagens hemmamatch. Foto: Hasse Persson

Viktig match väntar LIF

Med fyra matcher kvar av den Allsvenska säsongen så ser det svårt ut för LIF Lindesberg att ta sig till ett elitseriekval, tabellen är dock en jämn historia och trots den höga tabellplaceringen så är varje match viktig för LIF som med tre poäng till det nedre kvalet nu ställs mot tabelljumbon Boden där en hemmaförlust skulle sätta LIF i ett farligt läge.

28 februari 2020 klockan 11:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs

Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i områ...

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt f...

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antonia Babic visade upp sig och blev Lindes bästa poänggörare Foto: Hasse Persson

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

23 februari 2020 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tråkig förlust efter långresa
Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och när slutsignalen ljöd ...
22 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley går in för säsongsavslutning
Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där tabellettan Engelholm gästar ...
21 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för historisk match i parahandboll
I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll. - Det är superkul ...
20 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda Nilsson och Alexander Dahlin ingår numera i den svenska utvecklingsgruppen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo

I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. Under onsdagen meddelade Svenska Judoförbundet att två av Frövis yngre talanger nu blivit utvalda till utvecklingstruppen U21.

19 februari 2020 klockan 15:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up ...

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att ...

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Annons

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Foto: Timmy Lundegård

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där hemmalaget dessutom lyckades ta hem full pott till AllEttans tabell, säsongens sista dubbelmatch på hemmaisen väntar nu Linde-laget och med en mäktig vändningsseger mot Väsby bakom sig så finns ett stort självförtroende hos hemmalaget.

6 februari 2020 klockan 13:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger efter en makalös vändning
Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvällen, ett 3-målsunderlä...
5 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny bortaförlust för Linde Volley
Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motståndarlag. Trots att det...
1 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust på hemmaisen trots dröminledning
Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de långväga gästerna från Östersund...
1 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-31

2020-01-31

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-02-28 22:27