Henrik Åberg tar med sig sin Elvisshow till Lindesberg. Foto: Pressbild

”Elvis” kommer till Lindesberg med färgsprakande show

1995 blev han Elvis med hela svenska folket efter sin vinst i ett av Sveriges på den tiden mest populära tv-program ”Sikta mot stjärnorna”. Torsdagen den 21 november kommer Henrik Åberg till Lindesberg med sin häftiga show ”Så minns vi Elvis”. LindeNytt fick en pratstund med honom om musiken, Elvis och Hubbas.

Henrik Åberg blev rikskänd över en natt, när han som 18-åring vann finalen av TV4:s otroligt populära program Sikta Mot Stjärnorna, där han framförde Elvis Presley´s låt Blue Hawaii. Karriären tog raketfart, och redan året därpå ställde han upp i Melodifestivalen med låten ”Du är alltid en del utav mig”, som blev en superhit och låg på Svensktoppen i hela 38 veckor.

Den 21 november kommer Henrik till Lindesberg med showen ”Så minns vi Elvis”, och med sig har han sin gode vän och kompanjon Jerry Carlson, som han lärde känna under just ”Sikta mot stjärnorna”.

Henrik som Elvis i Sikta mot stjärnorna. Foto: Pressbild.

– Jerry var också med i programmet 1995, som Jerry Lee Lewis, och jag som Elvis, och av någon underlig anledning fick just vi två dela loge, och på den vägen är det, berättar Henrik med ett skratt och fortsätter:
– Jag minns när jag satt hemma i soffan och såg avsnittet då Jerry var med första gången, och jag tyckte det var så himla häftigt! Han är så otroligt lik honom, både röstmässigt och även som person, de har till och med samma gångstil!

Intresset för musik, och för Elvis, kom tidigt under Henriks uppväxt, då Elvis musik spelades flitigt på radio och hans filmer visades på TV.
– Jag var bara 10 månader när han gick bort, och efter det uppmärksammades hans musik och filmer väldigt mycket. Mamma lyssnade mycket på ABBA, och dansband, och på den tiden gick det ett radioprogram som spelade dansmusik på kvällarna, och då brukade det alltid vara med minst en Elvislåt.

Det var när Henrik kom upp i 15-årsåldern som han tog mod till sig och vågade börja sjunga, han som innan mest spelat dragspel. Till sin stora förvåning och glädje upptäckte han att hans röst faktiskt påminde om den stora idolens, och det var där allt började.

– Jag hade sett den första säsongen av ”Sikta mot stjärnorna” och man var tvungen att vara 18 år för att vara med, så efter jag fyllt år spelade jag in ett helt kassettband, både fram- och baksida och skickade till TV4. Efter det fick jag för första gången lämna Härnösand och åka tåg till Partille där programmet spelades in.

Henrik har efter sin medverkan i succéprogrammet haft en strålande karriär, där han har släppt skivor både på engelska och svenska, den senaste kom ut i augusti i år, men han släpper inte idolen.
– Elvis ligger alltid närmast hjärtat.

Showen som nu kommer till Lindesberg, har gjorts i olika tappningar under åren, och i takt med att efterfrågan och populariteten vuxit har även showen gjort detsamma.
– Det började som en liten folkparksföreställning som vi åkte runt i Sverige med på bara mindre orter, och nu är det en riktig show i två akter. Det ska bli väldigt roligt att spela i Lindesberg, eftersom Hubbas kom därifrån. Han var en stor influens under mitt Elvistolkande, och det var en stor sorg när han gick ur tiden.

Jörgen ”Hubbas” Andersson blev 40 år. Foto: LindeNytt

Henrik såg Jörgen ”Hubbas” Andersson på tävlingen ”Elvis så in i Norden” i Stockholm, där just Hubbas vann och korades till Nordens Elvis. Några år senare spelade Henrik på Elvisfestivalen i Västerås, och såg där en lång och ståtlig man stå och prata med publiken, och under armen hade han en bunt med sina skivor.

– Jag minns att jag tyckte att han hade en sådann snygg jacka, säger Henrik och avslutar:
– Det här var kort efter att jag vunnit ”Sikta mot stjärnorna”, så han kom fram och gratulerade. Han var otroligt trevlig och det var verkligen en ära för mig att få träffa honom, han gav mig några av hans skivor, och jag har lyssnat mycket på dem under åren. Jag skulle vilja säga att han var den främste Elvistolkaren vi har haft i Sverige. Så det blir extra roligt att få spela på hans hemmaplan.

För den som vill se mer av Henrik finns det möjlighet att se någon av hans julshower ”Elvis Christmas” som kommer att spelas i kyrkor, teatrar och konserthus runt om i landet med start 6 december.

”Så minns vi Elvis” spelas i Lindeskolans Aula den 21 november, kl 19.00.

Publicerad 7 november 2019 klockan 15:30

Camilla Lagerman , 0581-61 71 71 , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

- Jag vill inte ens tänka på vad som hade hänt om järnröret hade gått hela vägen genom framrutan, berättar föräldern. Foto: Privat

Oroliga föräldrar efter helgens stenkastning: ”Vad händer härnäst?”

LindeNytt kunde under morgonen rapportera om en händelse som ägde rum i helgen, där ett antal ungdomar i A-traktorer blivit utsatta för bland annat stenkastning av ett gäng jämnåriga ynglingar. Nu väljer en förälder till två av de utsatta ungdomarna att berätta om lördagens händelser för LindeNytt, dock väljer denne att vara anonym.

27 januari 2020 klockan 14:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsEn av Sveriges mest älskade artister avslutar sin sommarturné i Lindesberg. Foto: Pressbild

Ulf Lundell till Lindesberg i sommar

Den 29 augusti avslutar en av Sveriges mest älskade artister, legendaren Ulf Lundell, sin kommande sommarturné i Bergslagen, med en konsert i Lindesberg Arena.
– Det är jättehäftigt, vi är supernöjda! säger Jeanette Andersson på Besök Linde glatt.

27 januari 2020 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stenar och järnrör kastades mot A-traktorer

Vid två tillfällen under lördagskvällen, skall ett antal ungdomar ha kastat stenar mot förbipasserande A-...

Polisen satte stopp för vinglig färd

Sent i lördags eftermiddag satte en polispatrull stopp för en vinglig färd på riksväg 50. Bakom ratten befann sig en ...

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

Braedyn Tutton agerade poänggörare mot Hylte/Halmstad Foto: Timmy Lundegård

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i laget som ledare inför lördagens hemmamatch, Hylte/Halmstad gästade Arenan och med en tung inledning för hemmalaget så såg det tidigt svårt ut för Linde Volley att gå hem med seger.

25 januari 2020 klockan 19:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu söker polisen volontärer i lokalpolisområdet. Foto: Polismyndigheten

Nu kan Du bli polisvolontär

På fredagen meddelade polisen i Lindesberg, att man nu kommer att rekrytera så kallade polisvolontärer, som skall kunna arbeta vid polisens sida vid till exempel större evenemang och i andra sammanhang där volontärer kan vara till polisens hjälp.
– Polisvolontärer har betytt mycket för polisen på andra håll, till exempel i Stockholm och närmast i Örebro. Nu utökas den här verksamheten, vilket innebär att även vårt lokalpolisområde ingår och det ser jag som väldigt positivt, kommenterar kommissarie Stefan Toll, lokalpolisområde Lindesberg där även Nora och Ljusnarsberg ingår.

24 januari 2020 klockan 14:36 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ny lokal och nya idéer för Lindesnickarn
Nästan trettio år har gått sedan Kenneth Andersson startade sitt företag Lindesnickarn i Lindesberg, och numera är hans fönsterspeglar och ramar...
24 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden
Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under torsdagskvällen, under matchens 60 ...
23 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

När snöröjningen uteblev prioriterades röjning av sly istället
Snöröjning och halkbekämpning är ordinarie arbetsuppgifter för Samhällsbyggnad Bergslagen så här års. Men då vintern lyser med sin frånvaro...
23 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Lindesbergs lasarett sjätte bästa i landet

När Dagens Medicin under onsdagen tillkännagav sin årliga ranking över landets bästa sjukhus, placerade sig Lindesbergs lasarett på en sjätteplats i kategorin mindre sjukhus 2019. Det är den bästa placeringen man haft sedan rankingen startade 2012.

23 januari 2020 klockan 10:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

ICA-Pers bolag har köpt ”Strandsfastigheten”

Den 5500 kvadratmeter stora industrifastigheten på Bandygatan, som huserar tryckeriverksamhet sedan m...

Misstänkt cannabis togs i beslag

Polisen i Lindesberg beslagtog under tisdagskvällen en mindre mängd cannabis. En man i 25-30-årsåldern misstänks nu för ...

AnnonsFoto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Upplyst fjärrvärmetank blev konstverk i vintermörkret

Sedan den 19:e december framträder Linde energis 46 meter höga ackumulatortank mycket tydligt i ...

Socialdemokraterna kritiserar regionens trafikförslag – önskar återremiss

På onsdag ska Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län besluta hur lä...

Bankens verksamheter på Kungsgatan i Lindesberg flyttar temporärt till Nora

I höstas meddelade Bergslagens Sparbank att man ville samla all kraft under ett ...

45 extra välfärdsmiljoner till länet: ”Glad att regeringen har lyssnat på oss”

På måndagen presenterade regeringen och samarbetspartierna deras...

Tonårstjej sexuellt ofredad i Frövi

En man i 30-årsåldern med brunt hår och iklädd en svart väst samt marinblå huvtröja, söks av polisen sedan denne ...

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF
Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK v...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På måndag öppnar Folktandvården och Vårdcentralen i Bergsparken
Under fredagen går de sista flyttlassen från Folktandvården och Vårdcentralen i Lindesberg, och på måndag tar man emot de allra första ...
17 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-17

2020-01-16

2020-01-16

2020-01-16

2020-01-16

2020-01-15

2020-01-15

2020-01-15

2020-01-14

2020-01-14

2020-01-14

2020-01-14

2020-01-13

2020-01-13

2020-01-27 17:43