Det kan bli en lång och framgångsrik säsong

Lindlöven missade Allettan, men det var länge sedan laget hade ett sådant slagläge för att nå playoff och få en lång och framgångsrik säsong. Man går rättmätigt in i fortsättningsserien som favorit.

Det var länge sedan Lindlöven spelade i en så bra serie som årets Hockeyettan Västra.

Det var länge sedan Lindlöven hade ett så bra lag, med betoning på just lag, som man har den här säsongen.

Det var länge sedan det såg så bra ut för Lindlöven inför en vårsäsong.

Med andra ord, om man håller på Lindlöven, då kan det här bli den roligaste säsongen på bra länge. Alla förutsättningar för en vår som slutar med framskjutna placeringar finns där. Det gäller bara att laget ska förvalta det guldläge som de skaffat sig.

Och jag har väldigt svårt att se varför man inte skulle göra det.

Det kanske börjar bli lite tjatigt det här att jag ständigt måste ta upp att Lindlöven spelat i en bra grundserie. Men det är ett faktum och utifrån det faktumet går det också att konstatera att Lindlöven gjorde en väldigt bra grundserie som faktiskt var snubblande nära att ta sig hela vägen till en Alletta.

Nu när vi sitter här, de sista skälvande dagarna av 2015 kan vi faktiskt konstatera att det nog var det bästa som kunde hända att Linde-krigarna bommade Allettan. Så väl sportsligt som ekonomiskt.

När det gäller det senare är det en no-brainer. Lindlöven slipper långa och dyra resor till Norrland. Sportsligt är det en lite knivigare femma. Visst vill man alltid mäta sig med de allra bästa, så som man får göra i en Alletta, men så som seriesystemet är konstruerat ligger vägen vidöppen till ett playoff för Lindlöven så som det nu blev.

Istället för att riskera att åka ut mot idel starka lag är man nu istället favoriter till att ta sig vidare.

För det är ju så att de två främsta lagen i fortsättningsserien avancerar vidare till playoff och Lindlöven tillhör utan någon som helst tvekan de två bästa lagen i den här serien.

Man inleder med flest bonuspoäng av alla (sju stycken), man har seriens statistiskt sett överlägset bästa målvakt i Mattias Pettersson, man förfogar över den bäste målskytten i Max Lalander (14 fullträffar i grundserien), man har sett till statistiken seriens bästa box play med god marginal och har under hela grundserien visat att man är ett duktigt lag. Inte minst med ett starkt och tryggt försvarsspel.

Lindlöven förlorade bara sex matcher under ordinarie tid i grundserien. Fyra av de förlusterna kom mot lag som nu efter jul spelar i Allettan. Med andra ord, man spände musklerna och visade att man är bättre än det motstånd man nu ska möta redan innan jul. Egentligen är det, om jag skummat igenom statistiken rätt, bara Enköping av kommande motståndare som har plusstatistik på Linde-krigarna. Man hade till exempel favoriten Skövde i ett järngrepp med två raka segrar under grundserien. För att ta ett exempel.

Är det någonting man kan klaga på är det att skotteffektiviteten i anfallsspelet måste bli lite bättre. Ska det bli en lång och rolig säsong måste Lindlöven bli lite bättre på att utnyttja de chanser som man faktiskt skapar. Då hjälper det naturligtvis inte att Jonas ”Sill” Karlsson lämnat för spel i BIK Karlskoga. Men Lindlöven ska kunna prestera ändå.

När pucken ikväll släpps i seriepremiären hemma mot Grästorp, då är det en favorit som står på hemmalagets sida av rödlinjen.

Det var länge sedan det såg så här ljust ut för Lindlöven att få en lång och framgångsrik säsong.

Publicerad 28 december 2015 klockan 09:18

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under torsdagskvällen, under matchens 60 minuter så hade båda lagen hunnit skaffa sig varsin storslagen ledning men med 10 minuter kvar låg lagen jämsides gällande målen vilket gjorde att matchen fick sitt avgörande i den allra sista sekunden.

23 januari 2020 klockan 23:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar ...

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som ...

Gladast på galan var nog Ann-Sofi Karlsson som fick pris för Årets 3-åring med Alonza Foto: Örebrotravet

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan

Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser skulle delas ut under kvällen varav 6 av dessa var enbart för Lindesberg-regionen samtidigt som vissa priser delades ut gemensamt med de aktiva från Örebro.

19 januari 2020 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Tuff bortamatch för LIF

Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK väntade där man trots ett högt revanschsug i Linde-laget ännu en gång hade svårt att ta hem segern.

19 januari 2020 klockan 00:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust efter en seg inledning
Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att f...
16 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven siktar mot tredje raka segern
Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de gästar Lindehov under ...
14 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Årets första bortaförlust för Linde Volley
Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt ...
12 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Braedyn Tutton var tillbaka i laget efter skada Foto: Timmy Lundegård

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på hemmaplan, trots flera tappra försök från Linde Volleys sida så stod de chanslösa mot ett tufft Örebro som spelade hem sin 17:e raka derbyseger.

4 januari 2020 klockan 20:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fatlum Ahmeti blev bästa målgörare med 9 gjorda mål Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma linje och gav hemmapubliken på en riktig nyårshälsning där hemmalaget utklassade Kungälv i en händelserik match som bjöd på allt mellan popcorn och gurkburkar.

3 januari 2020 klockan 22:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom ...

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

Annons

Antonia Babic Foto: Timmy Lundegård

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som vikarie i årets sista hemmamatch mot Värnamo under lördagen, matchen blev oväntad jämn där båda lagen höll sig nära genom hela matchen gällande poängen men i slutändan så var det bortalaget som höll sig starkast.

14 december 2019 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens ...

bildspel Guld och silver för hemmalagen

Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i ...

Foto: Samuel Blixt

Snart kan judofesten börja

På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de regerande mästarna från Frövi Judo hoppas att få försvara sina medaljer inför en fullsatt arena. Det hela är upplagt för en enormt spännande dag.

5 december 2019 klockan 14:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel LIF gick mot en enkel hemmaseger
Med den senaste hemmaförlusten mot Amo bakom sig så visade LIF Lindesberg för hemmapubliken under söndagskvällen hur bra de verkligen är. Med ...
1 december 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Linde Volley
Med en ny seger bakom sig och tre nya poäng till Elitserietabellen är Linde Volley nu ett steg närmare en plats i det efterlängtande Grand Prix-...
30 november 2019 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2019-11-09

2019-11-06

2020-01-25 14:25