De har växt sig stora i Storå

Med kärlek till bygden och passion för jobbet driver Stefan Olsson Arrestad det expanderande familjeföretaget Storå Rör. Företaget har flertalet kontor runt om i länet och sedan 2007 finns också en filial på Åland.– Nästan alla nya kunder har någon relation till en gammal kund, säger Stefan Olsson Arrestad.

Aldrig jobba med rör. Aldrig den här branschen. Så tänkte en ung Stefan Olsson Arrestad när han ibland följde med sin pappa ut på jobb. Levi Olsson startade Storå Rör redan 1965. Starten i föräldrarnas tvättstuga var blygsam och få kunde nog ana den växtkraft som fanns i företaget. En växtkraft som inte minst blev förlöst när Stefan år 2000 tog över och breddade företaget till att omfatta också värmepumpar och olika energilösningar.

– Vi gick från ett traditionellt VVS-företag till att bli vad vi är i dag. Tre anställda har i dag blivit 17 och flytten till de här lokalerna år 2006 var ett stort steg framåt. Vi flyttade från 125 kvadratmeder till 1250, berättar Stefan när han visar runt i den stora laxrosa byggnaden på Industrivägen i Storå.

Ett växande företag med många utmärkelser

Företagsutmärkelserna har kommit med jämna mellanrum och några av diplomen inne på kontoret visar att man två gånger under tidigt 2000-tal blev utnämnt av tidningen Dagens Industri till så kallat gasellföretag. Ett snabbväxande företag med sunda finanser.

Även om företaget inte växer lika snabbt nu så växer det fortfarande. På flera olika sätt.

– När vi startade vår filial på Åland var det en vit fläck på värmepumpskartan. Vi har i dag cirka 75 procent av marknaden på ön, berättar Stefan.

Också medarbetarna på företaget växer.

– Kundkontakterna och att se hur medarbetarna växer är det roligaste med det här jobbet. Vår yngsta medarbetare är 22 och den äldsta är 65. Det är en härlig och berikande mix, konstaterar Stefan som också namnger och kort berättar om medarbetarna utan att undertecknad hinner med att anteckna. Stoltheten över kompetensen och drivet i personalen är stor.– Vi är ett seriöst företag som vill att våra kunder ska uppleva sig väl omhändertagna och trygga, säger Stefan.

Han framhåller den service de kan erbjuda och reservdelslagret som oumbärligt.

– Skulle problem uppstå finns vi tillgängliga och kan snabbt erbjuda hjälp.

Om en panna krånglar är det dock inte Stefan som åker ut och skruvar.

– Nej, det är bäst om jag låter bli. Jag är en teoretiker och tar hand om sälj- och kontorsdelarna. 

Påverkar hela familjen

Vi möter två kvinnor ute på lagret och Stefan presenterar den ena som sin fru. Hon arbetar administrativt i receptionen.

– Min fru kommer också från en företagarfamilj och har sett vad det livet innebär, både på gott och på ont. Därför har vi haft en gemensam förståelse för vilket jobb det innebär att driva företag, säger Stefan, och konstaterar att söndagar och kvällar inte sällan går åt till jobb.

– Att vara företagare kräver att man har elden inom sig och man förstår att det innebär att försaka andra saker i livet. Vissa dagar kan det kännas tufft med så hög arbetsinsats men samtidigt är det detta jag brinner för. Det är viktigt som företagare att hela familjen är med på tåget eftersom uppoffringarna delas av alla, säger Stefan.

Kärleken till bygden och fördelarna med Storå

Hur kan då ett företag växa sig stort på en liten ort?

– På många sätt är det en fördel att ha sin utgångspunkt här i Storå. Kostnaderna blir lägre för att nämna en sak. Men också att man sticker ut från mängden. Jag blir ihågkommen. Jag är inte en firma i mängden i en större stad. Man blir profilerad per automatik, säger Stefan.

– Det finns förvånansvärt många suspekta företag som överlever alldeles för länge. Ofta ligger de lågt i pris och överlever på så vis, trots att det luras eller gör ett dåligt jobb. Sådana klåpare är i mångt ett storstadsfenomen för där kan de enklare gömma sig. Skulle vårt företag begå fel skulle det sprida sig direkt i bygden och innebära slutet för oss, säger Stefan.

De otaliga referenserna från tidigare jobb talar sitt tydliga språk. Storå Rör sitter på en enorm kunskapsbank som de använder för att serva och hjälpa kunder i hela Mellansverige. Här finns trevlig personal med teknisk kompetens, utbildade för uppdraget och med kundens trygghet i fokus.

– Sedan ska jag väl inte sticka under stol med att vi valt att utgå från Storå för att jag har en kärlek till bygden. Ju äldre man blir ju mer inser man vilken betydelse norra länsdelen haft. Här i Bergslagens hjärta finns historiens vingslag från tiden då Sverige industrialiserades.  Jag tror på en renässans och att gruvnäringen är Bergslagens hopp. Om 30-40 år ser jag framför mig en gruvnäring som exploderat och en förnyad bygd med boende längs hela Råsvalen. I Lindesberg finns hjärtat med köpcentrum och annan service, säger Stefan.

– Idag råder stagnation. Vi måste få igång inflyttningen och där är sjönära boende något som skulle dra hit folk. Jag tror att kommunen behöver göra ”all in” och satsa på attraktivt boende och köpcentrum. Jag tror inte att det finns någon annan väg, säger Stefan Olsson Arrestad.

Storå Rör på nätet


Publicerad 5 februari 2013 klockan 09:58

Lina Hagström , 0735-95 30 30

Sedan i december ger Linde energis stora ackumulatortank ett konstnärligt intryck i mörkret. Foto: Fredrik Norman

Upplyst fjärrvärmetank blev konstverk i vintermörkret

Sedan den 19:e december framträder Linde energis 46 meter höga ackumulatortank mycket tydligt i vintermörkret för förbipasserande. Sedan dess har den nämligen varit upplyst under dygnets mörka timmar, som på sitt sätt skapar ett konstnärligt inslag i industriområdet.
– Det här har varit ett önskemål från styrelsen ända sedan tanken stod färdig, att göra något fint av den, förklarar Johan Gunnarsson som arbetar som tekniker på Linde energi och har ansvarat för att få till en belysning som klarar uppdraget.

21 januari 2020 klockan 15:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Full koncentration råder i köket när finalrätterna lagas. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Unga kockar möttes i matduell på Lindeskolan

Det stod mellan ”Fetaostlax med pasta” och ”Ugnsbakad lax med potatismos och grönsaker” i dagens Kockduell som gick av stapeln på Lindeskolan. Två rätter och två lag skulle bedömas av tre lokala kockar som tillsammans utgjorde årets jury.

16 januari 2020 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Laddningar av elbilar ökade med drygt 400 procent

Pressmeddelande: I juni 2018 driftsattes de första publika laddstationerna för elbilar i Lindesbergs kommun...

bildspel Nya möjligheter när Berits flyttar till större

På måndag 13 januari nyöppnar Berits damfrisering i sina nya lokaler på Kristinavägen 24 i Lindesberg. Fö...

Snart byggs vårdcentral och tandläkarmottagning om till bostäder

Inom kort skall vårdcentralen och Folktandvården i centrala Lindesberg ta flyttlasset till ...

Många vill se film i Lindesberg. Arkivfoto: Camilla Lagerman

2300 besökare på bion under storhelgerna – ökning med 44 procent

Det var många som ville gå på bio under julledigheten, och i kombination med ett välkomponerat filmutbud gav det bion ett smått fantastiskt resultat.
– Mellan 25 december och 6 januari hade vi 2300 besökare, det är en ökning med 44 procent jämfört med samma period förra året, berättar biografföreståndaren Björn Persson.

7 januari 2020 klockan 15:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Fortsatta problem med nedskräpning vid återvinningsstation

I höstas konstaterade Förpacknings- och Tidningsinsamlingens regionchef, Ulla Krohn, att situationen vid återvinningsstationen i området Stadsskogen var ohållbar. På kort tid hade man kunnat se hur nedskräpningen hade eskalerat och blev mer och mer djärv. Bland annat hittades vitvaror, inredning och möbler dumpade där. I dagarna har nya fall av nedskräpning konstaterats.

27 december 2019 klockan 13:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Regionen måste behålla Akutmottagningen i Lindesberg!
”Denna kväll var akuten överfylld. Platserna i korridorerna likaså. Väntan på läkare som kunde ge nödvändig smärtlindring alltför lång. ...
23 december 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Lindegym utökar verksamheten med egen padelbana
Lindegym tar nu steget från att enbart vara ett gym till att bli ett träningscenter. Den tidigare innebandyrinken får nu kliva åt sidan för att ...
18 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tomte och klappar när Salong Diem firar in julen
För Wajih Daoud på Salong Diem i Lindesberg är julen glädjens högtid, något han mer än gärna förmedlar till sina kunder. Varje eftermiddag ...
17 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Det nalkas julfest i dagarna två

För tredje året i ordningen får Lindesbergarna chansen att fira in julen tillsammans med Martin Almgren, Jesper Hugosson och en hel hög med vänner. Årets julfest går av stapeln under fredag och lördag i Lindeskolans aula, och om man är snabb finns några biljetter kvar till lördagens föreställning.

16 december 2019 klockan 14:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Markus Westberg och hans Ryggakuten har öppnat på Bytesgatan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Välmående i centrum hos Ryggakuten

Markus Westberg med rötterna i norrländska Nordmaling flyttade till Lindesberg så sent som i september i år, och redan nu slår han upp portarna till sin verksamhet, Ryggakuten Väst.
-Skyltarna kom upp i fredags, så nu är det öppet ”på riktigt”, berättar Markus för LindeNytt.

13 december 2019 klockan 13:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Titta in i nya äventyrsbadet: Öppet igen efter omfattande renovering

Efter en omfattande renovering, har man nu öppnat hela äventyrsbadet i badhuset Energik...

Hotelldirektören slutar och blir hotellägare på annan ort

Hotelldirektör Robert Troëng Johansson på Lindesbergs Stadshotell, meddelar att han nu avslutar ...

Bankhus får ny ägare: ”Vi är jätteglada”

För en tid sedan kungjordes av Bergslagens Sparbank, att man hade för avsikt att sälja det egna ...

Annons

”Äntligen får vi spela i Globen”, konstaterar Stefan Jansson i ett pressmeddelande. Foto: Press

”Globen” nästa för Bergslagens Spektakelteater

Efter publiksuccéer som ”Smidda planer”, ”Siggebohyttans Spektakler” och nu senast ”Pappersvalsen” planerar Bergslagens Spektakelteater nu för nästa stora teaterprojekt. Sommaren 2020 kommer man att spela en föreställning där Ramsberg och Bergslagen i dåtid, nutid och framtid står i fokus, och den kommer att sättas upp i landsbygdens egen Globen i Ösarhyttan.

2 december 2019 klockan 08:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Morgonpigga tog chansen att göra klipp på Black Friday

Flera av de Linde City-anslutna butikerna, öppnade två timmar tidigare på fredagen - och kommer att h...

Personalen tar över restaurang och ger den en brittisk touch

Från och med 1 december drivs centrumrestaurangen Salute av nya ägare. Då tar Azhi Karaman och ...

Ung entreprenörstrio öppnar butik där kläder får ny chans

Kompisarna Fanny Andersson, Tindra Norgren och Anna Jäderqvist går andra året på ...

Björn Persson utnämnd till Activaambassadör

Stiftelsen Activa arbetar för att arbetslösa personer med långvarig ohälsa eller funktionsnedsättning ska n...

Nu släpper han sin tredje kriminalroman

Efter 40 år som polis, började John Jäderqvist skriva kriminalromaner. Sedan första boken "Polisbil 60313" släpptes...

Audio Video plockar ned skylten och hänger upp en ny

Efter 56 år som Audio Video byter hemelektronikkedjan nu namn och blir istället Elon Ljud & Bild. Detta ...

Moderaternas Lotta Olsson, Sebastian Cehlin och Pär-Ove Lindqvist träffade butikschef Carolina Eriksson. Foto: Moderaterna

M-politiker besökte ICA-butik och pratade stölder, post och kris

I fredags fick butikschef Carolina Eriksson, ICA Supermarket i Lindesberg, besök av en moderat trio bestående av Lotta Olsson, Riksdagsledamot Örebro Län, Pär-Ove Lindqvist för Lindesbergs Kommun och Sebastian Cehlin, Region Örebro. Under besöket fick man bättre vetskap om hur butiken årligen arbetar mot stölder, men också hur det fungerar med butikens servicetjänster – allt från hemleveranser av livsmedel till posthanteringen, meddelar Moderaterna i ett pressmeddelande.

11 november 2019 klockan 08:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Högtryck på däckverkstaden när kylan slog till
Omslaget till kyligare väder har inneburit att trycket på däckverkstäderna har ökat markant på bara några få dagar. - Just nu ser det ut som ...
1 november 2019 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Premiär för Backa Studios långfilm ”Lantisar”
Under fredagen är det premiär för det lokala produktionsbolaget Backa Studios rykande färska långfilm "Lantisar", som delvis är inspelad i ...
1 november 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Socialdemokraterna lovar att ta fighten för lasarettets framtid
I en debattartikel uttrycker Socialdemokraternas ordförande, John Omoomian, och kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustavsson, oro och ...
30 oktober 2019 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-10-25

2019-10-24

2019-10-18

2019-10-15

2019-10-10

2019-10-04

2019-10-03

2019-09-30

2019-09-27

2019-09-27

2019-09-27

2019-09-25

2019-09-21

2019-09-19

2020-01-22 02:45