Bakom Patrik Alexon och John Martinsson, i ishallen, kommer det den 1 maj buggas loss. Foto: Ida Lindkvist

Dansbandsdrottning till Fellingsbro

Fellingsbros idrottsföreningar har slagit sig ihop och samarbetar i stort och smått. Näst på schemat står första maj med stora, röda bokstäver för då händer det nämligen grejer. Dansbandet Elisa’s kommer till samhället och då är man välkommen att slå klackarna i taket. 

För fem år sedan beslutade man att sammanföra Fellingsbros idrottsföreningar; orientering, friidrott, fotboll och ishockey. Ett beslut som ingen behövt ångra. 
– Grundtanken för konstellationen var att föra idrottens talan mot kommunen. Man skickade en representant istället för en från varje idrott. Men sedan har vi tillsammans byggt golfbanan och det gick väldigt bra, den är fantastisk att spela på, både för bygden, badet och föreningarna, berättar Fellingsbro GoIF Orienterings ordförande John Martinsson. 

När man spånat idéer uppkom förslaget på att anordna dans, och varför inte, tänkte föreningarna och körde på det. Tidigare år har man haft besök av välkända dansband såsom Larz-Kristerz och Scotts. Och nu, den första maj, kommer dansbandet Elisa’s som blivit alltmer populär. 
– Det är dansbandsdrottningen vi får hit, konstaterar John. 

– Men dansen har ett syfte också, poängterar FFIK’s ordförande Patrik Alexon och fortsätter: det händer inte så mycket i Fellingsbro, så vi gör det också för Fellingsbros skull, för att det ska hända något här. 

Första gången man arrangerade dansen, som infaller samma dag som Fellingsbro Motordag, kom det mellan 800-900 gäster, något man hoppas på även i år. Till den festen behövs 40-50 funktionärer och de olika idrottsföreningarna hjälps åt och delar upp de olika arbetsområdena sinsemellan. 
– Vi är väldigt bortskämda med funktionärsbiten, det är alltid folk som kommer. Och sedan delar vi allt lika, allt vi tjänar eller förlorar. Oavsett hur mycket pengar vi får så gör vi en fyrklöver av det och så får det vara bra, förklarar John. 

På biljettsidan kan man välja antingen en mat- och dansbiljett eller enbart dans. Matbiljetten ska dock förbeställas och det finns möjlighet att göra fram till den 28 april. Vill man enbart komma in och svänga sina lurviga behövs inte något förköp, men Patrik vill ändå uppmana gästerna att gärna skaffa sig en biljett innan ändå, så de kan få ett litet hum om hur kvällen ska komma att se ut. Servering finns att tillgå både inne och ute, och vare sig om man vill ut på dansgolvet eller inte, så är man välkommen. 
– Man får passa på när det väl händer något, oavsett om man dansar, man kan komma för att träffas och umgås, säger Patrik. 

Nytt för i år är att ett riktigt dansgolv kommer att finnas på plats, något som uppskattas framförallt hos de vana dansarna. 
– Det är oljebehandlad masonit. Det är inte så mycket jobb med att bygga golvet, det är bara att lägga ut och sätta ihop, fastslår John och Patrik tillägger: 

– Följare till Elisa’s kan åka både 20 och 30 mil för att dansa och då vill de ha det, då frågar de vad det är för golv när de ringer och bokar. 

Parkering kommer att ske på grusplanen, ett genomtänkt val. John säger: 
– Det är upplyst därute, det kan bli riktigt mörkt vid midnatt, så det är för allas trevnad. 

För att få tag i en av dessa eftertraktade biljetter följer några alternativ:
I Fellingsbro finns de på Hemköp eller Motorbolaget. 
ICA Näsbyhallen i Frövi har också.
Eller så kan man helt enkelt slå en pling till Patrik på 072-2042989 för att säkra sitt exemplar. 
Publicerad 16 april 2015 klockan 19:29

Ida Lindkvist

Sommarblommor på Sundsbron i Lindesberg. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nu ska hela kommunen sommarblomstra igen

Förra sommaren uteblev plantering av sommarblommor på de mindre orterna i kommunen på grund av hårda besparingskrav. Då var det endast i Lindesberg man kunde se sommarprakten blomma. Inför denna sommar kommer Samhällsbyggnad Bergslagen dock med ett glädjande besked på den fronten.
– Det här året kommer vi återgå till att plantera sommarblommor i hela kommunen. Vi har beställt in lika mycket blommor som vi gjorde innan vi fick de hårda besparingskraven, berättar Arne Tschentscher, stadsträdgårdsmästare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

29 maj 2020 klockan 07:53 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

AnnonsKommundirektör Henrik Arenvang inledde onsdagens pressträff. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget går in i ny fas

Under onsdagen höll kommunledningen sin elfte pressträff med anledning av coronasmittan och arbetet man gör under pandemin. Från socialförvaltningen kom fortsatt goda nyheter – ingen känd smitta inom verksamheten.

28 maj 2020 klockan 13:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rev hus – hittade mängder av ammunition och tändhattar

En större mängd gammal ammunition och tändhattar har hittats i ett hus i utkanten av Lindesberg...

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen

PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhå...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Flytt av förskolebarn får kritik

Enligt ett förslag från barn- och utbildningsförvaltningen föreslås förskolan Haga i Lindesberg slås ihop med Grönsiskans förskola redan från och med i sommar, något som nu kritiseras kraftigt av pedagogerna på Haga.

27 maj 2020 klockan 10:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Den gamla vårdcentralen byggs om till bostäder. Foto: Fredrik Norman

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar

Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt flerfamiljshus med tolv lägenheter totalt. Sex anbud har inkommit under upphandlingstiden – och det visade sig bli ovanligt stora skillnader i prisbilden bland de som räknat på jobbet.
– Jag har aldrig varit med om att det är sådan spridning på priset, det var väldigt överraskande, säger Roger Sixtensson, VD FALAB/LIBO.

26 maj 2020 klockan 10:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Patroner och vapendel uppfiskat vid Hinsebergsbron
Polisen har tagit i beslag ett antal patroner och en vapendel, som en privatperson hittat i vattnet vid Hinsebergsbron i Frövi. - Det är någon som...
26 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Vi i norr behöver vårt akutsjukhus
INSÄNDARE/DEBATT: För att existerande företag ska kunna utveckla sig vidare och för att nya företag ska vilja etablera sig i den norra länsdelen...
25 maj 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bild: Lindesbergs kommun

Grönt ljus för sommarens populära läger

I måndags kom det efterlängtade beskedet från Folkhälsomyndigheten att sommarlediga barn och ungdomar kommer att kunna åka iväg på läger och kollo även den här sommaren. Därmed får Lindesbergs kommuns sommarlovsaktiviteter grönt ljus, förutom någon enstaka aktivitet som dessvärre får vänta tills coronapandemin blåst över.

22 maj 2020 klockan 10:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Erika Backteman, ägare av Lizas Parfym och styrelsesekreterare för Linde City. Foto: Jennie Larsson

Vårdagar blir Våryra

Det efterlängtade och fullspäckade vårjippot Linde Vårdagar kommer tyvärr inte att kunna genomföras i år så som det brukar, detta på grund av coronavirusets framfart. Istället har man i företagarföreningen Linde City arbetat fram en enklare variant som går under namnet Våryra. -Vi har helt enkelt fått göra det bästa av situationen som råder, berättar Erika Backteman, styrelsesekreterare för Linde City.

22 maj 2020 klockan 06:26 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Nya lösningar för feriejobben

PRESSMEDDELANDE: Nu är det klart med feriejobben i Lindesbergs kommun. Oro har funnits då feriejobben inom vård och omsorg och...

Sommargåva till personalen ger klirr i kassan för den lokala handeln

Kommunens cirka 3000 medarbetare kommer att få en sommargåva lagom till semestern som ...

AnnonsDen tionde pressträffen från kommunledningen kom med positiva nyheter. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Inga fall av smitta på kommunens boenden

Inga fall av covidsmitta inom socialförvaltningens verksamhet, och de första plexiglasskärmarna har nu levererats till tre av kommunens äldreboenden. Det var några av punkterna på onsdagens pressträff, som blev den tionde i ordningen.

20 maj 2020 klockan 14:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi installerar TURBIN i södra rondellen

PRESSMEDDELANDE: Det är säkert många som undrar vad som händer i den södra rondellen, vid äventyrsgolfen...

Joannas försvinnande utreds nu som ett misstänkt brott

Fallet med den 54-åriga Joanna, Vedevåg, som varit anmäld försvunnen sedan 20:e mars, har nu blivit ...

Restaurang Krydda lämnar arenan

Efter nästan fem år på Lindesberg arena väljer Restaurang Krydda att tacka för sig och istället satsa fullt ut på det ny...

Nu har Rejmes invigt den nya biltvätten

Under måndagen kunde Rejmes i Lindesberg äntligen ta emot sina första kunder i den helt nya biltvätten. På plats ...

Inget genombrott i sökandet efter försvunnen Vedevågsbo

Under lördagen och söndagen genomfördes nya sökinsatser efter den försvunna kvinnan i Vedevåg, ...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

Matilda Nilsson och Michaela Blomqvist tar båda studenten om några veckor, och får en minst sagt annorlunda student. Foto: Ida Eriksson

Elevernas tankar om en annorlunda student

För studenterna var det sista gymnasieterminen innan klivet ut i vuxenvärlden. En festlig vår med studentkamper och studentvecka låg framför dem. Så svepte coronaviruset in och studentlivet vändes upp och ner.

16 maj 2020 klockan 13:33 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

”Vargarna” släpper sitt första album – och ger konsert online
Fredag 15 maj släpper goth-rockgruppen Canis Lupus (latin för varg) albumet ”Dust and the Civilization of Ghosts”, vilket också är deras fö...
15 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ingen risk för vattenbrist på grund av corona
Vattenförsörjningen kommer inte att påverkas av corona, inte heller avfallshämtning eller lokalvård, det meddelade Ola Westin förbundschef vid ...
15 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Misstänkt drogpåverkad man körde i 200 km/h på R50
En man i 20-årsåldern misstänks för drograttfylleri och trafikbrott sedan en patrull sent på torsdagskvällen stoppat honom vid södra infarten ...
15 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-05-14

2020-05-14

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-13

2020-05-12

2020-05-12

2020-05-12

2020-05-11

2020-05-11

2020-05-11

2020-05-11

2020-05-29 09:42