Ett missat playoff grämer Daniel Eriksson, som ändå såg sitt lag vinna 12 av de sista 18 matcherna. FOTO: Hannes Feldin

Daniel summerar debutåret i Lindlöven

I söndags satte Lindlöven punkt för sin säsong. Det har varit en resa med höga berg och djupa dalar, där laget till slut fick vika sig i kampen om playoff-spel. Daniel Eriksson blickar nu tillbaka på sitt första tränarår i klubben och summerar det.

Säsongen är som bekant slut sedan några dagar tillbaka. Med vilken känsla tar du farväl av den?
– Med en ganska bitter eftersmak. Jag är inte nöjd med sättet som vi avslutar vårat seriespel på. Jag hade väl hoppats och trott att vi skulle göra bättre resultat det här året än vad vi gjorde. Vi fick det inte att fungera fullt ut, under vissa perioder har vi spelat bra hockey men alltför långa stunder har vi inte varit bra nog helt enkelt.

Ni höll den sista gemensamma träningen i måndags. Känns det vemodigt att se spelare som man tillbringat mycket tid med försvinna iväg?
– Jo, men så är det varje år. Det tillhör att man säger adjö till alla. Det är inget konstigt, utan någonting man vet om och någonting man är förberedd på.

Det blev en säsong med två ansikten för er del. Om vi tar det från början så fick ni en tung start och låg i bottenskiktet stora delar av hösten. Varför kom ni så snett in i säsongen?
– Jag vet faktiskt inte. Premiären var ett riktigt antiklimax med 9-2 till oss. Det kan har varit någonstans där som ödmjukheten försvann och som vi trodde att vi var bättre än vad vi var, för vi började att fuska. Sen tror jag att det var alldeles för många som inte riktigt var förberedda på hur stor skillnaden skulle vara med att spela i HockeyEttan Västra mot 1C.

Men sen kom vändningen i slutet av november. Ni vann fyra matcher i rad, tog med er den trenden in till vårserien och vann 12 av säsongens 18 sista matcher. Vad berodde vändningen på?
– Den berodde mycket på att vi hittade något där i november. Plötsligt började alla att jobba hårdare, slutade att göra konstiga misstag och såna små grejer ger ett större perspektiv. Det var de små förändringarna som gav bättre resultat.

Innan ni hittade formtoppen hade ni gjort stora förändringar i spelet. Berätta om vad ni i ledarstaben insåg där?
– Vi insåg helt enkelt att vi var tvungna att göra mindre misstag än vad vi hade gjort tidigare och spela mer primitivt. Vi drog tillbaka styrkorna och fokuserade mer på att hålla koll på motståndarna, snarare än att vinna pucken högt uppe i banan.

Sett till truppen; vilken eller vilka spelare har imponerat mest på dig under säsongen?
– På backsidan skulle jag vilja påstå att Rasmus Rundgren imponerade innan han gick sönder. Han kom direkt från juniorhockey och spelade väldigt bra. Sen är det klart att Alexander Kovalonok har varit bra under långa stunder. Felix Scharnke har också varit bra och den forward som jag tycker haft bäst snittbetyg är Zebastian Ilestedt.

Till slut blev det en tredjeplats i vårserien. Du sa tidigare att du inte skulle vara nöjd med det och du har antagligen inte ändrat dig?
– Nej, jag fortfarande väldigt missnöjd med det. Det finns bara en sak i mitt huvud och det är att vinna hockeymatcher. Går man inte vidare till playoff så kan man inte vara nöjd.

Med tanke på att du tog över ett lag som precis undvek negativt kval förra våren och gjorde det till en playoff-utmanare finns det mycket positivt att hitta?
– Det här var inte samma lag som förra året och varje år går man in med nya förutsättningar. Självklart har vi utvecklats under den här säsongen, men inte i den takt som jag hade hoppats och trott på.

Hur summerar du då ditt debut-år i Lindlöven?
– Med en bitter eftersmak som sagt, framförallt att missar playoff på slutet. Men jag trivs här och Linde är en väldigt trevlig förening att vara i. Jag tycker ändå att vi har tagit små steg åt rätt håll.

Vad bjuder framtiden på för din del, blir det en fortsättning i klubben?
– Vi får se. Vi har en diskussion, men har bestämt oss för att vänta en vecka och låta alla smälta det här. Man vet aldrig vad framtiden har att utvisa.

Först så blir det lite ledighet och vila från hockeyn?
– Ja så är det ju och jag kommer inte att fundera så mycket på hockeyn de närmaste veckorna. Man behöver ett break. Det blir så intensivt, hockeyn är ett projekt på nästan ett år och då är det skönt med några dagar ledigt.

Publicerad 18 februari 2015 klockan 13:44

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål...

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Arkivbild Foto: Okänd

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista bortamatch där Per-Ols IBF stod för motståndet, trots ett 3-målsunderläge inför den sista perioden så reste sig WSK och såg länge ut att kunna vända resultatet till sin fördel med fick se sig slagna med 35 sekunder kvar.

29 februari 2020 klockan 20:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley är klara för kvartsfinal
Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på plats så bjöd Linde-laget på ...
29 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven segrade Playoff-matchen
Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-04-10 08:40