Ett missat playoff grämer Daniel Eriksson, som ändå såg sitt lag vinna 12 av de sista 18 matcherna. FOTO: Hannes Feldin

Daniel summerar debutåret i Lindlöven

I söndags satte Lindlöven punkt för sin säsong. Det har varit en resa med höga berg och djupa dalar, där laget till slut fick vika sig i kampen om playoff-spel. Daniel Eriksson blickar nu tillbaka på sitt första tränarår i klubben och summerar det.

Säsongen är som bekant slut sedan några dagar tillbaka. Med vilken känsla tar du farväl av den?
– Med en ganska bitter eftersmak. Jag är inte nöjd med sättet som vi avslutar vårat seriespel på. Jag hade väl hoppats och trott att vi skulle göra bättre resultat det här året än vad vi gjorde. Vi fick det inte att fungera fullt ut, under vissa perioder har vi spelat bra hockey men alltför långa stunder har vi inte varit bra nog helt enkelt.

Ni höll den sista gemensamma träningen i måndags. Känns det vemodigt att se spelare som man tillbringat mycket tid med försvinna iväg?
– Jo, men så är det varje år. Det tillhör att man säger adjö till alla. Det är inget konstigt, utan någonting man vet om och någonting man är förberedd på.

Det blev en säsong med två ansikten för er del. Om vi tar det från början så fick ni en tung start och låg i bottenskiktet stora delar av hösten. Varför kom ni så snett in i säsongen?
– Jag vet faktiskt inte. Premiären var ett riktigt antiklimax med 9-2 till oss. Det kan har varit någonstans där som ödmjukheten försvann och som vi trodde att vi var bättre än vad vi var, för vi började att fuska. Sen tror jag att det var alldeles för många som inte riktigt var förberedda på hur stor skillnaden skulle vara med att spela i HockeyEttan Västra mot 1C.

Men sen kom vändningen i slutet av november. Ni vann fyra matcher i rad, tog med er den trenden in till vårserien och vann 12 av säsongens 18 sista matcher. Vad berodde vändningen på?
– Den berodde mycket på att vi hittade något där i november. Plötsligt började alla att jobba hårdare, slutade att göra konstiga misstag och såna små grejer ger ett större perspektiv. Det var de små förändringarna som gav bättre resultat.

Innan ni hittade formtoppen hade ni gjort stora förändringar i spelet. Berätta om vad ni i ledarstaben insåg där?
– Vi insåg helt enkelt att vi var tvungna att göra mindre misstag än vad vi hade gjort tidigare och spela mer primitivt. Vi drog tillbaka styrkorna och fokuserade mer på att hålla koll på motståndarna, snarare än att vinna pucken högt uppe i banan.

Sett till truppen; vilken eller vilka spelare har imponerat mest på dig under säsongen?
– På backsidan skulle jag vilja påstå att Rasmus Rundgren imponerade innan han gick sönder. Han kom direkt från juniorhockey och spelade väldigt bra. Sen är det klart att Alexander Kovalonok har varit bra under långa stunder. Felix Scharnke har också varit bra och den forward som jag tycker haft bäst snittbetyg är Zebastian Ilestedt.

Till slut blev det en tredjeplats i vårserien. Du sa tidigare att du inte skulle vara nöjd med det och du har antagligen inte ändrat dig?
– Nej, jag fortfarande väldigt missnöjd med det. Det finns bara en sak i mitt huvud och det är att vinna hockeymatcher. Går man inte vidare till playoff så kan man inte vara nöjd.

Med tanke på att du tog över ett lag som precis undvek negativt kval förra våren och gjorde det till en playoff-utmanare finns det mycket positivt att hitta?
– Det här var inte samma lag som förra året och varje år går man in med nya förutsättningar. Självklart har vi utvecklats under den här säsongen, men inte i den takt som jag hade hoppats och trott på.

Hur summerar du då ditt debut-år i Lindlöven?
– Med en bitter eftersmak som sagt, framförallt att missar playoff på slutet. Men jag trivs här och Linde är en väldigt trevlig förening att vara i. Jag tycker ändå att vi har tagit små steg åt rätt håll.

Vad bjuder framtiden på för din del, blir det en fortsättning i klubben?
– Vi får se. Vi har en diskussion, men har bestämt oss för att vänta en vecka och låta alla smälta det här. Man vet aldrig vad framtiden har att utvisa.

Först så blir det lite ledighet och vila från hockeyn?
– Ja så är det ju och jag kommer inte att fundera så mycket på hockeyn de närmaste veckorna. Man behöver ett break. Det blir så intensivt, hockeyn är ett projekt på nästan ett år och då är det skönt med några dagar ledigt.

Publicerad 18 februari 2015 klockan 13:44

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Antonia Babic visade upp sig och blev Lindes bästa poänggörare Foto: Hasse Persson

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

23 februari 2020 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och n...

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där ...

Dags för historisk match i parahandboll

I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i ...

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda Nilsson och Alexander Dahlin ingår numera i den svenska utvecklingsgruppen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo

I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. Under onsdagen meddelade Svenska Judoförbundet att två av Frövis yngre talanger nu blivit utvalda till utvecklingstruppen U21.

19 februari 2020 klockan 15:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sista matchen i AllEttans grundspel
Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, ...
17 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén
En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF
LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kursen har redan gett resultat för flera av deltagarna. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider varje dag på grund av skador de ådragit sig vid fall. Svenska Judoförbundet tog därför initiativet till utbildningar i falltrygghet för äldre, som startat runt om i Sverige. På torsdagen var det dags för en härlig grupp seniorer i Lindesberg att ha sitt femte kurstillfälle hos Frövi Judo.

13 februari 2020 klockan 15:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen. Efter en förlust i det första setet under lördagens match mot tabellfyran Sollentuna så jämnade matchen ut sig när hemmalaget Linde Volley såg ut att gå mot årets första setseger.

8 februari 2020 klockan 19:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt...

Dags för Philip Gehrman att ge sig in i kampen om EM-titeln. Foto: Privat

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år

Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en Volkswagen Polo Supercar som Johan Kristoffersson tidigare kört.

31 januari 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan
Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlänge stod som motstå...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när AIK gästar arenan
Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens ...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven hoppas på nya poäng
Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans tabell så väntar en...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-01-03

2020-02-24 13:19