På onsdag kommer den nye sportchefen Stefan Bengtzén och hans klassiska Brynäs IF till Lindehov för match. FOTO: Brynäs IF

Brynäs sportchef spänd på onsdagen: ”Uppskattas att vi kommer ut på småorterna”

På onsdag återvänder som bekant Örebro Hockey till Lindehov för årets första träningsmatch. Men laget blir inte ensamma gäster i Lindesberg. För motståndet kommer Brynäs att stå, en SHL-klubb lika klassisk som den varit framgångsrik.

Få klubbar har samma legendstatus inom svensk hockey som Brynäs IF. Gävle-klubben grundades år 1912 och har sedan dess gjort otaliga säsonger i den svenska högsta ligan. Den långa historian har dessutom kantats av stora framgångar, med tretton SM-guld i prisskåpet.

Det senaste i raden kom år 2012, ett år då Örebro Hockey fortfarande spelade i Allsvenskan. Förra säsongen var första gången klubbarna ställdes mot varandra i SHL-sammanhang. Totalt mötes man fem gånger, något som resulterade i fyra Brynäs-vinster och en Örebro-seger via förlängning.

Nye sportchefen spänd på motståndet

Nu står alltså en ny säsong för dörren. Som en inledande förberedelse för den reser de båda SHL-lagen till Lindesberg, där man kliver ut för en träningsmatch på onsdag kväll. För Brynäs nytillträdde sportchef är det ett möte som kittlar extra mycket.

– Ja det blir framförallt spännande att se Örebro nu inför deras andra år i SHL. De har lite nya spelare även i år, vilket även vi har, säger Stefan Bengtzén.

Efter att Michael Sundlöv tidigare i sommar klivit av sitt uppdrag som sportchef för Gävle-klubben har Bengtzén tagit över. I bagaget har 51-åringen femton säsonger som sportchef i Karlskoga och en i Karlskrona. Det fina jobb han gjort där hoppas han nu ta med sig till Brynäs.

För a-lagstruppens del har sommaruppehållet precis avslutats. Spelarna är åter i träning och man gjorde det första träningspasset förra måndagen. Med matchen mot Örebro allt närmare i tiden konstaterar Stefan Bengtzén att hans lag har en jobbig månad framför sig.

– Vi går in i en tuff period nu. Vi hade första träningsveckan förra veckan och nu har vi dubbla ispass för laget både måndag och tisdag. Så det är som sagt en period med hårt jobb för alla.

”Första matchen mot ett SHL-lag”

Onsdagens match i Lindehov blir Örebro Hockeys första den här sommaren. För Brynäs blir den lagets andra då man i torsdags mötte allsvenska Almtuna. Matchen, som spelades i Bålsta, vanns av Brynäs med 3-2.

I och med det är laget redan igång och har fått chansen till nyttig speltid. Men för Stefan Bengtzén blir Örebro-matchen den riktiga starten på den här försäsongen.

– Det är första matchen mot ett SHL-lag och då får man testa på gränserna lite mer tycker jag. Vi ser med förväntan fram emot matchen, menar sportchefen.

Hoppas locka mycket publik till Lindehov

Genom åren har Brynäs lockat till sig stora supporterskaror i hockey-Sverige. Klubben är en av SHL:s mest populära, med fans i landets alla hörn. Många av dessa är bosatta just i området kring Lindesberg och i Bergslagen, något som gör onsdagens match extra speciell.

Att SHL-klubbar lägger sina träningsmatcher på landsbygden är inget som är givet. Majoriteten av de etablerade lagen är från de större orterna och seriematcherna är därför koncentrerade dit. I Brynäs ser man därför onsdagens match i Lindesberg som en stor PR-möjlighet.

– Det är absolut ur ett marknadsföringssyfte, detta ger ringar på vattnet. Det är jätteviktigt att både vi och alla andra elitlag kommer ut och det är en bra signal. Vi spelade som sagt i Bålsta mot Almtuna och man märker att det uppskattas att vi kommer ut på småorterna, berättar Bengtzén som hoppas på en riktig hockeyfest i Lindehov.

– Det ska så klart bli kul att se hur mycket publik det dyker upp.

Vilken spelartrupp som Bengtzéns lag kommer att ställa på benen är i dagsläget oklart. Spelarna har tränat under en kort tid och mycket kan komma att hinna hända. Oavsett vad väntas Brynäs anlända till Lindehov två timmar före nedsläpp, som är klockan 19.00 på onsdag kväll. Förköpsbiljetter finns att tillgå på LindeNytts webbsida och via de lokala butikerna.

Publicerad 11 augusti 2014 klockan 21:38

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år
SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget ...
2 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Fatlum Ahmeti nådde sitt 1000:e mål i Allsvenskan under lördagens bortamatch Foto: Hasse Persson

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till revansch på fjolårssäsongens elitserielag Hammarby, båda lagen hade mycket att vinna och med en jämn match i spel så skulle segern avgöras inom de sista 15 sekunderna.

7 mars 2020 klockan 23:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan
Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK ...
7 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-06-06 16:19