Brandlarmet tände LIF – vann i målfesten: ”Många tog ansvar”

Underläge i stora delar av första halvlek – men när brandlarmet bröt LIF Lindesbergs bortamöte med RP Linköping spände brandgult musklerna. Med ett snabbt ryck gick LIF ifrån och vann med 35-30 (18-17), något som betyder att laget klättrar i tabellen.

Efter två bittra förluster är LIF Lindesberg återigen ett vinnande lag. På lördagen rullade brandgult till Linköping, där tabellåttan RP väntade i en match som öppnade något passivt. Östgötarna gick upp till 2-0 och det dröjde till minut fem innan Oskar Erixon gjorde LIF:s första mål på straff. Därefter small det däremot till ordentligt, med utdelning i princip varje anfall för lagen.

Med tolv minuter spelat var ställningen 7-7, då RP ryckte ifrån med två snabba mål till ledning. LIF kunde sedan jobba sig tillbaka och även förbi till ledning, men inför den första halvlekens slutminut var ställningen 17-17. Då ljöd brandlarmet i Linköpings Sporthall. Samtliga i publiken och de båda lagen fick utrymma hallen, innan man en dryg kvart senare kunde återuppta spelet.

– Det var egentligen som en vanlig halvtidspaus, vi gick bara ut och sen in igen. Det var inget specielt, men skönt att vi inte påverkades negativt av det, kommenterar Jesper ”Nisse” Nilsson det oväntade breaket.

Ja, för LIF fick snarare en skjuts av brandlarmet. Just Jesper avslutade den första halvleken med att sätta 17-18 och med anledning av uppehållet startade halvlek nummer två direkt efter. LIF fortsatte där att ösa på framåt och med fyra minuter spelat var ledningen helt plötsligt uppe i fyra bollar.

RP fick sedan stopp på den brandgula offensiven, men LIF Lindesberg höll sig i förarsätet även om hemmalaget närmade sig något. Med åtta minuter kvar och tre måls differens kom det avgörande rycket. Jesper Nilsson och Linus Olausson slungade då varsin boll i nät och därifrån kontrollerade LIF matchen. Segern landade vid 30-35 – en riktig målfest.

– Jävligt skön seger! Framförallt att den kommer på bortaplan, där har vi varit svagare, säger ”Nisse”.

Tittar inte på tabellen: ”Vi tar match för match”

Segern satte punkt för en tung vecka med två raka förluster. Efter onsdagens klara nederlag hemma mot Amo hade LIF haft en samling under torsdagen, ett möte som nu gav effekt.

– Vi har diskuterat om att vi måste prata mer med varandra på banan och att fler måste gå fram och ta ansvar. Det gör vi idag, och då kommer resultatet också. Det var riktigt skönt att vi fick till det idag, berättar Jesper.

Mötet med RP Linköping var rakt igenom rörigt. Förutom de 65 målen delades hela 15 tvåminutersutvisningar ut av domarna, där Joakim Bååk bland annat visades ut med ett rött kort i slutskedet. Tillsammans med just ”Jocke” var ”Nisse” bästa LIF-målskytt för dagen och vänsternian noterades för sju nätrassel.

– Det var skönt att det släppte för mig. Sen var det som sagt många fler än jag som tog ansvar idag, då blir det enklare för mig att spela.

Vinsten gör att LIF Lindesberg passerar just RP i tabellen, där brandgult nu är åtta. Avståndet upp till kvalstrecket krymptes även till sex poäng och nu håller hela Bergslagen tummarna för att Tyresö förlorar imorgon. Tabelläget intresserar därför många, men Jesper Nilsson väljer själv att inte titta på den. Däremot är ”Nisse” lättad över att LIF nu skapat marginal ner till det negativa kvalstrecket som tidigare bara var fyra pinnar bort.

– Ja precis, är det så som det ligger till är det extra viktigt. Det är en ganska jämn tabell om jag inte har fel? Vi tar i alla fall match för match och vill plocka så många poäng som möjligt.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-35 (17-18)
Publik: 282
Mål LIF: Joakim Bååk 7, Jesper Nilsson 7, Fatlum Ahmeti 5, Jesper Jakobsson 5, Bashkim Gashi 3, Linus Olausson 3, Oskar Erixon 3, Albin Järlstam 2

Övriga resultat från Allsvenskan:
Önnered-Varberg 23-21
Skånela-Rimbo HK 32-27

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 11 februari 2017 klockan 18:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-06-01 07:05