Bortavinst är ett måste

Efter två spelade semifinaler har vi nu sett två väldigt olika Linde, men två ganska lika Hylte/Halmstad. I och med Lindes vinst så är semifinalserien nu utökad till minst fyra matcher. Att Linde vinner igen på hemmaplan, nästa tisdag, känns övertygande, men för att ta sig till final krävs även en bortavinst.

I smifinalen mellan Engelholm och Katrineholm är det inga konstigheter. EVS har kört över KVK med två, relativt enkla, 3-0-segrar. Katrineholm har sina stunder i båda matcherna då de lyfter sig och tar sina pinnar, men när Engelholm kommer igång så har Katrineholm ingenting att sätta emot. Ett oerhört bra servespel skulle behövas från Katrineholms sida för att de överhuvudtaget ska ha en chans. Några gånger, framförallt senaste matchen, så hände just detta och Katrineholms servande bäddade för att de kunde ta ikapp väldigt stora underlägen. Men när Engelholms servemottagning fungerar som den ska så är det helt omöjligt för motståndarna att få stopp på ett anfall med Isabelle Haak i spetsen. På söndag blir det säkerligen en ny vinst för EVS och de kommer därmed kunna se sig som finalister, med all rätt också då de inte förlorat ett set sedan slutspelet började.
I Linde vs. Hylte/Halmstad-drabbning är läget dock betydligt mer spänt. Trots Lindes övertygande vinst i onsdags är det fortfarande en del punkter man måste se över för att nå den efterlängtade finalplatsen. När Lindes spel stämmer och de spelar på sin fulla förmåga är de bättre än Hylte/Halmstad, det har man bevisat. En match där både lagen levererar engligt maxkapacitet kommer gå Lindes väg. Enda problemet är att Linde verkar ha svårt att komma upp i nivå, speciellt på bortaplan. Man bör inte hävda att det var Hylte/Halmstad som levererade nere i Halmstad senast, de gjorde inte heller en så bra match som de kan göra, men Linde var snäppet sämre. Enkla misstag från Lindes sida, misstag som ett lag av deras nivå inte ska behöva göra, gav Hylte/Halmstad vinst i alla spelets moment, mottagning, anfall och framförallt block. I Lindesberg Arena i onsdags var matchbilden tydligt annorlunda. Linde höjde sitt servetryck, vilket gjorde deras mottagning likvärdig med Hylte/Halmstads, anfallsspelet var bättre från Lindes sida och tack vare en stark insats från Evelina Frank i mitten så kunde man även dominera i blocket. På hemmaplan finns inte de där djupa dalarna som vi såg i Halmstad förra helgen. De där dalarna som gör att man inte bara tappar en eller två poäng i motståndarens serve utan fyra, fem, sex poäng eller mer. Detta såg vi i alla tre set Linde förlorade i Halmstad men vi såg det inte på hemmaplan senast. På hemmaplan är det två, max tre, poäng som det handlar om och sdan vinner Linde tillbaka serven.
 
Vad som gör denna skillnad är svårt att säga. Efter matchen pratade Therese Granlund, i en radiointervju, om stödet laget har på hemmaplan och hur detta lättar på pressen. Linde vet att de kommer leverera i Lindesberg och de känner förtroende från sina supportrar. I Halmstad måste man klara sig utan detta stöd och det kan vara den avgörande faktorn till varför man då får dessa dippar. Det stora problemet är dock att man måste vinna på bortaplan för att ta sig till final. Hylte/Halmstad slutade högre upp i grundserien och har därför hemmaplansfördel. En vinst måste tas borta för att Linde ska gå vidare och den bör komma redan i nästa match. Vinner Linde borta på söndag är andraplatsen säkrad. Jag kan med all säkerhet säga att en vinst borta på söndag kommer uppföljas med en vinst hemma nästa vecka och sedan är det bara final mot Engelholm som återstår. En förlust på söndag kommer dock sätta rejäl press på Linde som sedan spelar med kniven mot strupen resterande matcher. Även om detta skulle ske så tror jag fortfarande att Linde vinner hemma nästa vecka, men sedan känns det som om avgörande match i Halmstad den 16:e kan gå åt vilket håll som helst.
Publicerad 10 april 2015 klockan 05:48

Michael Jestin , 073-903 68 24

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-match fick ”Löven” möta Visby/Roma på den gotländska hemmaisen och trots en ljus inledning där Linde hade en 2-målsledning inför den sista perioden så bjöds publiken på 20 målrika minuter i avslutningen.

25 februari 2020 klockan 22:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och n...

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där ...

LIF Lindesbergs parahandbollslag möter Eskilstuna på hemmaplan. Foto: LIF Lindesberg

Dags för historisk match i parahandboll

I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll.
– Det är superkul att det blivit så stort intresse för det, det är ett härligt gäng som verkligen stöttar och pushar varandra, berättar Ricky Nordahl.

20 februari 2020 klockan 15:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista matchen i AllEttans grundspel
Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, ...
17 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén
En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och herrarnas allsvenska match mot Torslanda slutade med seger, båda hemmalagen spelade jämna matcher där de avgjorde sina matcher med bara någon minut kvar av speltiden.

16 februari 2020 klockan 21:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lördagens bortamatch, efter ett starkt övertag i halvtid så visade set sig att inledningen av matchens andra halvlek skulle bli matchavgörande, något som inte var till LIFs fördel.

8 februari 2020 klockan 20:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

Foto: Hasse Persson

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg slog på en riktig succé när fjolårssäsongens elitserielag AIK besökte Lindesbergs Arena där det orangea hemmalaget bjöd på en favorit i repris och vände matchen till en uddamålsseger trots ett stort underläge.

31 januari 2020 klockan 23:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan
Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlänge stod som motstå...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när AIK gästar arenan
Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens ...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-02-26 08:15