10 mål och 12 assist har "Böna" denna säsong stått för på 28 matcher. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

”Böna” tvingas följa upplösningen från läktaren: ”De kniper playoffplatsen”

Lindlöven är mitt uppe i en av sina hetaste säsonger på väldigt länge. Laget toppar tabellen med halva vårserien kvar och jakten på playoff väntas pågå in i det sista. Men för Johan Persson blir det inget mer spel, då Löven-produkten tvingats till en knäoperation.

Förra onsdagen spelade Johan Persson derbyt mot IFK Arboga. Lindlöven förlorade med 0-3 och efter matchen var 25-åringen i vanlig ordning en av de spelare som tog derbynederlaget allra hårdast. Men kanske var besvikelsen inte riktad enbart mot resultatet. Matchen var nämligen ”Bönas” sista för en tid, då han dagen efter genomgick en operation av knäet.

Möjligheten för ingreppet dök upp plötsligt, men problemen har forwarden dragits med länge. Sedan sommaren 2012 har Johan känt av knäet och smärtan har därefter gått i vågor. Efter att ha fått knäet undersökt bestämdes att en operation skulle genomföras. Beslutet var enkelt att fatta, inte minst då skadan blivit mer och mer påtaglig.

– Under hösten, framförallt november, var det riktigt dåligt. Då kunde jag inte göra någonting utan försökte spara knäet till matcherna, suckar ”Böna”.

Operationen utfördes av läkargruppen i Örebro, där Lindlöven via kontakter med Örebro Hockey tilldelades en läktare med specialitet på idrottsskador. Att efter mer än tre års skadebesvär utföra ingreppet mitt under säsong är inget som ”Böna” ser som optimalt. Men alternativet var att vänta in en ny operationstid.

– Jag var väl själv jävligt trött på att ha ont i knäet och gå runt med det. Jag har varit halvt handikappad och vi har inte vetat vad som varit snett. De har trott att det varit menisk och allt möjligt och det var vad jag skulle opereras för, men då hittade de ett dike i knäet, berättar ”Böna” och ger en mer detaljerad förklaring.

– Det är en broskskada. Det har blivit ett slags jack.

”Vore skönt att slippa vara handikappad vid 30”

Med facit i hand upplever Johan att ingreppet gick bra och han har redan varit inne på uppföljningskontroller. Nu väntar rehabilitering i form av cykling, vikter och så småningom isträning. En comeback väntas bli aktuell i mitten av februari.

– Mitt mål är fyra veckor och det bästa vore om man kunde få till det, men man vet aldrig. Det kan säkert gå snabbare och det kan även dra ut på det ordentligt. Det viktigaste är att få operationen nödvändig. Att stressa mig tillbaka, äventyra allting och sen behöva göra om det i sommar är inget som jag siktar på, resonerar ”Böna” och tillägger.

– Det vore skönt att få det bra och slippa vara handikappad när man är 30.

Ingreppet har satt ett plötsligt stopp för Johans seriespel, som så här långt varit en stor succé. Forwarden har varit en del av Lindlövens förstakedja och är på god väg mot sin poängmässigt bästa säsong. Frågan är vad han hade åstadkommit med ett hundraprocentigt knä?

– Som du säger, det har gått väldigt bra i år och jag har poängmässigt gjort det bättre än någonsin. Men också spelet över hela banan har funkat bra. Sen tror jag att jag hade kunnat prestera ännu bättre med ett bra knä, då hade sommarträningen underlättats.

”Playoff vore så klart speciellt”

Nu är alltså knäet operarat och resterande vårserie ser förlorad ut för Johan. Samtidigt slåss laget för att nå playoff, med en förstaplats i tabellen med sju matcher kvar att spela. Seriens andra halva inleds imorgon borta mot Grästorp och ”Böna” är säker på sin sak.

– De kommer att ta sig till playoff. Det är inget som jag bara säger, för man kan se det här som ett uppstartningsår. Vi har många unga killar, men det är ett vinnande gäng och jag tror att de kniper playoffplatsen.

– Men jag tror också att det är viktigt att man ser det lite längre än bara playoff. Nästa år kommer alla att vara ett år äldre och man har fått in mer känsla i truppen. Förhoppningsvis får vi behålla många och då kan man bygga därifrån. Vi spelar en jävligt rolig hockey och det är vad som är kul med de unga grabbarna, de är jävligt duktiga.

Får ”Böna” rätt blir det alltså playoffspel för Lindlöven. Enligt prognoserna ska 25-åringen vara tillbaka lagom till ett sådant, men han inser även risken att gå miste om playoffmatcherna.

– Ja, det skulle självklart vara bittert. Det är alltid bittert att inte kunna lira och se de andra spela. Men playoff vore så klart speciellt, det är tuffare matcher och det blir lite grinigare och då trivs jag, ler ”Böna”.

Fram till dess att en comeback är aktuell får dock forwarden finna sig i att stå vid sidan av isen. Tränare Jussi Salo har ännu inte sagt något om han vill ha med Johan i båset. Men väl medveten om sitt heta temperament ser ”Böna” inte det som någon lämplig plats för honom att vara på.

– Jag tror att jag skulle vara en belastning i båset. Det bästa vore nog att ha mig på läktaren med ett block att föra statistik, så jag får hetsa därifrån haha!

Det här är Johan Persson:
Född: 5:e juli 1990
Position: Forward
Civilstånd: Flickvän
Moderklubb: Lindlöven
Klubbar: Örebro Hockey J18, Guldsmedshytte SK, Lindlöven, Grums, Lindlöven

Publicerad 22 januari 2016 klockan 17:33


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

Foto: Timmy Lundegård

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i Stadsskogsskolans idrottshall med kvalspel till herrettan ställs in, beslutet kommer från innebandyförbundet där reaktionerna i hemmalaget WSK Lindesberg var starka.

13 mars 2020 klockan 16:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. Nu står hon nominerad i kategorin Årets Nykomling på Svenska Parasportgalan som går av stapeln den 30 mars på Scandic Continental i Stockholm.

10 mars 2020 klockan 10:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i nästa säsongs Allsvenska serie men motståndet är tufft där tabellettan Aranäs besöker arenan, ett lag som måste vinna för att behålla sin viktiga placering i tabellen.

9 mars 2020 klockan 14:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista ...

Linde Volley är klara för kvartsfinal

Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på ...

Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

28 februari 2020 klockan 23:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Viktig match väntar LIF
Med fyra matcher kvar av den Allsvenska säsongen så ser det svårt ut för LIF Lindesberg att ta sig till ett elitseriekval, tabellen är dock en j...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs
Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för fö...
27 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-02-14

2020-02-13

2020-03-31 14:18