10 mål och 12 assist har "Böna" denna säsong stått för på 28 matcher. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

”Böna” tvingas följa upplösningen från läktaren: ”De kniper playoffplatsen”

Lindlöven är mitt uppe i en av sina hetaste säsonger på väldigt länge. Laget toppar tabellen med halva vårserien kvar och jakten på playoff väntas pågå in i det sista. Men för Johan Persson blir det inget mer spel, då Löven-produkten tvingats till en knäoperation.

Förra onsdagen spelade Johan Persson derbyt mot IFK Arboga. Lindlöven förlorade med 0-3 och efter matchen var 25-åringen i vanlig ordning en av de spelare som tog derbynederlaget allra hårdast. Men kanske var besvikelsen inte riktad enbart mot resultatet. Matchen var nämligen ”Bönas” sista för en tid, då han dagen efter genomgick en operation av knäet.

Möjligheten för ingreppet dök upp plötsligt, men problemen har forwarden dragits med länge. Sedan sommaren 2012 har Johan känt av knäet och smärtan har därefter gått i vågor. Efter att ha fått knäet undersökt bestämdes att en operation skulle genomföras. Beslutet var enkelt att fatta, inte minst då skadan blivit mer och mer påtaglig.

– Under hösten, framförallt november, var det riktigt dåligt. Då kunde jag inte göra någonting utan försökte spara knäet till matcherna, suckar ”Böna”.

Operationen utfördes av läkargruppen i Örebro, där Lindlöven via kontakter med Örebro Hockey tilldelades en läktare med specialitet på idrottsskador. Att efter mer än tre års skadebesvär utföra ingreppet mitt under säsong är inget som ”Böna” ser som optimalt. Men alternativet var att vänta in en ny operationstid.

– Jag var väl själv jävligt trött på att ha ont i knäet och gå runt med det. Jag har varit halvt handikappad och vi har inte vetat vad som varit snett. De har trott att det varit menisk och allt möjligt och det var vad jag skulle opereras för, men då hittade de ett dike i knäet, berättar ”Böna” och ger en mer detaljerad förklaring.

– Det är en broskskada. Det har blivit ett slags jack.

”Vore skönt att slippa vara handikappad vid 30”

Med facit i hand upplever Johan att ingreppet gick bra och han har redan varit inne på uppföljningskontroller. Nu väntar rehabilitering i form av cykling, vikter och så småningom isträning. En comeback väntas bli aktuell i mitten av februari.

– Mitt mål är fyra veckor och det bästa vore om man kunde få till det, men man vet aldrig. Det kan säkert gå snabbare och det kan även dra ut på det ordentligt. Det viktigaste är att få operationen nödvändig. Att stressa mig tillbaka, äventyra allting och sen behöva göra om det i sommar är inget som jag siktar på, resonerar ”Böna” och tillägger.

– Det vore skönt att få det bra och slippa vara handikappad när man är 30.

Ingreppet har satt ett plötsligt stopp för Johans seriespel, som så här långt varit en stor succé. Forwarden har varit en del av Lindlövens förstakedja och är på god väg mot sin poängmässigt bästa säsong. Frågan är vad han hade åstadkommit med ett hundraprocentigt knä?

– Som du säger, det har gått väldigt bra i år och jag har poängmässigt gjort det bättre än någonsin. Men också spelet över hela banan har funkat bra. Sen tror jag att jag hade kunnat prestera ännu bättre med ett bra knä, då hade sommarträningen underlättats.

”Playoff vore så klart speciellt”

Nu är alltså knäet operarat och resterande vårserie ser förlorad ut för Johan. Samtidigt slåss laget för att nå playoff, med en förstaplats i tabellen med sju matcher kvar att spela. Seriens andra halva inleds imorgon borta mot Grästorp och ”Böna” är säker på sin sak.

– De kommer att ta sig till playoff. Det är inget som jag bara säger, för man kan se det här som ett uppstartningsår. Vi har många unga killar, men det är ett vinnande gäng och jag tror att de kniper playoffplatsen.

– Men jag tror också att det är viktigt att man ser det lite längre än bara playoff. Nästa år kommer alla att vara ett år äldre och man har fått in mer känsla i truppen. Förhoppningsvis får vi behålla många och då kan man bygga därifrån. Vi spelar en jävligt rolig hockey och det är vad som är kul med de unga grabbarna, de är jävligt duktiga.

Får ”Böna” rätt blir det alltså playoffspel för Lindlöven. Enligt prognoserna ska 25-åringen vara tillbaka lagom till ett sådant, men han inser även risken att gå miste om playoffmatcherna.

– Ja, det skulle självklart vara bittert. Det är alltid bittert att inte kunna lira och se de andra spela. Men playoff vore så klart speciellt, det är tuffare matcher och det blir lite grinigare och då trivs jag, ler ”Böna”.

Fram till dess att en comeback är aktuell får dock forwarden finna sig i att stå vid sidan av isen. Tränare Jussi Salo har ännu inte sagt något om han vill ha med Johan i båset. Men väl medveten om sitt heta temperament ser ”Böna” inte det som någon lämplig plats för honom att vara på.

– Jag tror att jag skulle vara en belastning i båset. Det bästa vore nog att ha mig på läktaren med ett block att föra statistik, så jag får hetsa därifrån haha!

Det här är Johan Persson:
Född: 5:e juli 1990
Position: Forward
Civilstånd: Flickvän
Moderklubb: Lindlöven
Klubbar: Örebro Hockey J18, Guldsmedshytte SK, Lindlöven, Grums, Lindlöven

Publicerad 22 januari 2016 klockan 17:33


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-05-30 20:06