BOMBEN: ”Jocke” Bååk tillbaka i LIF

LIF Lindesberg släppte idag sin värvningsbomb: Joakim Bååk är tillbaka i moderklubben. 27-åringen presenterades återigen som en LIF-spelare i samband med onsdagens sponsorlunch. Med sig hem till Lindesberg tar han flera år av Elitserie-spel. 

Mystiken var stor när LIF Lindesberg bjöd in till sponsorlunch på Stadshotellet. Klubben hade på förhand aviserat om att ett nyförvärv skulle presenteras. Men några vidare ledtrådar eller namn gav man inte, utan det var locket på som gällde.

Därför var det med stor spänning i rummet som ordförande Leif Karlsson tog ton. Karlsson berättade om en tidigare LIF-spelare, vars klubb gått i konkurs före jul och som nu valt att vända hem. Där och då anade nog många i publiken vem som stod i rummet intill. När sedan dörren öppnades klev Joakim Bååk in i rampljuset.

– Det känns jättebra att stå här idag. Det ska bli fruktansvärt roligt att få komma hem och känna igen folk på läktarna och spela för ett lag som betyder något för mig, säger ”Jocke”.

Hans inträde i LIF innebär en återkomst till den klubb han spelade i som ung. ”Jocke” är uppväxt i Lindesberg och spelade sig även upp genom ungdomsleden till A-laget under Elitserie-åren. Just känslan av att komma hem var något som lockade ”Jocke”.

– Jag har stora känslor för klubben. När jag stod här i rummet intill så var jag skitnervös för att gå in. Man har stått inför mycket mer folk än så här, men det betyder mycket för en att kunna spela i Lindesberg och det ska bli kul att få ge tillbaka. Jag vill dela med mig av det som jag har samlat på mig på min handbollsresa.

”Nu sluter vi cirkeln”

LIF har gjort sitt yttersta för att hålla övergången intern. Hemlighetsmakeriet har varit stort och ”Jocke” berättar att han hållit sig gömd på en lantgård den senaste veckan. Kontraktet är relativt färskt, men diskussionerna med LIF har pågått länge.

– Vi började ha en dialog när H43 drog sig ur. Han sa att han ville spela hos oss och de samtal som vi har haft har känts jättebra, berättar Herman Arenvang.

I december gick det dock inte att lösa en övergång. Därför valde ”Jocke” att avsluta säsongen med Hammarby, som blev hans tredje Elitserie-klubb. Att nu få hem en spelare med så pass stor Elitserie-rutin är något som Arenvang uppskattar.

– Det sänder bra signaler hoppas jag. Det är lite så vi jobbar. När unga och talangfulla spelare lämnar så är det trist, men de kommer alltid tillbaka. Har du varit i LIF en gång kommer du alltid att vara det.

Senast ”Jocke” Bååk spelade för LIF var våren 2008. Nu är han alltså tillbaka i den brandgula dressen, där han kommer att bära nummer 50 som en hyllning till klubbens 50-årsjubileum. Att återkomsten gläder båda parter råder det ingen tvekan om.

– Jag har flaggat i intervjuer tidigare att det funnits med i planen. Både jag och min sambo är härifrån, sen har vi även barn tillsammans. Nu sluter vi cirkeln och kommer hem till lugnet, konstaterar ”Jocke”.

”Kommer att få en ledarroll”

Från tränarhåll är tongångarna positiva kring tillskottet.

– Han har en spetskompetens och ett skott som är jättebra. Det håller en väldigt hög Elitserie-klass. Nu blir det en annan roll han kommer att få spela med och det tror jag att han attraheras av, berättar Arenvang.

LIF-tränaren förklarar att ”Jocke” kommer att få ett större ansvar i försvarsspelet. Det i sin tur hoppas man ska löna sig i omställningarna, där han ska bidra med sitt bollsinne. Men framförallt blir hemvändaren en ledartyp i laget.

– Han kommer att få lite andra ansvarsuppgifter. Att bli en spelare som de yngre får luta sig tillbaka mot och lyssna på och utbilda sig av. Han kommer att få en ledarroll, förklarar Arenvang och får medhåll från ”Jocke”.

– Jag tror att jag kan bidra ganska mycket med den mentala biten till de yngre spelarna. Att jag kan vara en slags måttstock. Jag tänker inte träna, spela och uppträda på en Allsvensk nivå. Utan jag ska försöka hålla en Elitserie-mässig nivå i allt jag gör.

Just Elitserien var den plats där Joakim Bååk gjorde sig ett namn senast han var i LIF. Nu är 27-åringen besluten om att ta klubben tillbaka dit.

– Min stora dröm nu när jag flyttar hem är att spela i Elitserien med Lindesberg. Det ska vi göra och sen ska det göras på rätt sätt. Det handlar inte om att vi ska köpa ihop ett lag, utan vi ska jobba med det vi har och få det långvarigt.

Publicerad 29 april 2015 klockan 12:46

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Att se målgången i Lindesimmet från ovan har varit populärt i många år - men nu är det slut med det. Arkivbild. Foto: Jennie Larsson.

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs

Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för föreningen Lindesbergs Simsällskap vars årliga tävling Lindesimmet nu inte längre har kvar sin traditionella målgång och läktare.
– Vi har börjat diskutera hur vi skall lösa det här på bästa sätt, kommenterar ordföranden Mikael Jansson.

27 februari 2020 klockan 10:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013, en hemmaseger för ”Löven” skulle innebära att de båda lagen kommer att spela en avgörande match där vinnaren går vidare till playoff 2.

26 februari 2020 klockan 20:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-...

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade ...

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Arkivfoto: Hasse Persson

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och när slutsignalen ljöd var det hela åtta mål som skiljde lagen åt, något som förvärrar LIFs tabellsituation då det nu är fem poäng till Elitseriekval och tre poäng till det nedre kvalstrecket.

22 februari 2020 klockan 18:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Jason Laffer och Linde Volley laddar för säsongens sista hemmamatch Foto: Timmy Lundegård

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där tabellettan Engelholm gästar Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet så har Linde Volley visat upp sin nyfunna spelarform och även om det blir en svårvunnen match i arenan så finns förhoppningar på en setseger.

21 februari 2020 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för historisk match i parahandboll
I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll. - Det är superkul ...
20 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

En våldsam rysare avslutade AllEttan
Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i...
20 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för ...

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Antonia Babic lyckades tillsammans med Braedyn Tutton spela in flest poäng mot Gislaved Foto: Timmy Lundegård

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motståndarlag. Trots att det såg ut som att Lindelaget såg ut att ta med sig minst en setpoäng till poängtavlan så gjorde motståndarlaget en vändning och tog hem matchen efter tre raka set.

1 februari 2020 klockan 21:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust på hemmaisen trots dröminledning
Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de långväga gästerna från Östersund...
1 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF
Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg ...
31 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-29

2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-02-27 22:49