BOMBEN: ”Jocke” Bååk tillbaka i LIF

LIF Lindesberg släppte idag sin värvningsbomb: Joakim Bååk är tillbaka i moderklubben. 27-åringen presenterades återigen som en LIF-spelare i samband med onsdagens sponsorlunch. Med sig hem till Lindesberg tar han flera år av Elitserie-spel. 

Mystiken var stor när LIF Lindesberg bjöd in till sponsorlunch på Stadshotellet. Klubben hade på förhand aviserat om att ett nyförvärv skulle presenteras. Men några vidare ledtrådar eller namn gav man inte, utan det var locket på som gällde.

Därför var det med stor spänning i rummet som ordförande Leif Karlsson tog ton. Karlsson berättade om en tidigare LIF-spelare, vars klubb gått i konkurs före jul och som nu valt att vända hem. Där och då anade nog många i publiken vem som stod i rummet intill. När sedan dörren öppnades klev Joakim Bååk in i rampljuset.

– Det känns jättebra att stå här idag. Det ska bli fruktansvärt roligt att få komma hem och känna igen folk på läktarna och spela för ett lag som betyder något för mig, säger ”Jocke”.

Hans inträde i LIF innebär en återkomst till den klubb han spelade i som ung. ”Jocke” är uppväxt i Lindesberg och spelade sig även upp genom ungdomsleden till A-laget under Elitserie-åren. Just känslan av att komma hem var något som lockade ”Jocke”.

– Jag har stora känslor för klubben. När jag stod här i rummet intill så var jag skitnervös för att gå in. Man har stått inför mycket mer folk än så här, men det betyder mycket för en att kunna spela i Lindesberg och det ska bli kul att få ge tillbaka. Jag vill dela med mig av det som jag har samlat på mig på min handbollsresa.

”Nu sluter vi cirkeln”

LIF har gjort sitt yttersta för att hålla övergången intern. Hemlighetsmakeriet har varit stort och ”Jocke” berättar att han hållit sig gömd på en lantgård den senaste veckan. Kontraktet är relativt färskt, men diskussionerna med LIF har pågått länge.

– Vi började ha en dialog när H43 drog sig ur. Han sa att han ville spela hos oss och de samtal som vi har haft har känts jättebra, berättar Herman Arenvang.

I december gick det dock inte att lösa en övergång. Därför valde ”Jocke” att avsluta säsongen med Hammarby, som blev hans tredje Elitserie-klubb. Att nu få hem en spelare med så pass stor Elitserie-rutin är något som Arenvang uppskattar.

– Det sänder bra signaler hoppas jag. Det är lite så vi jobbar. När unga och talangfulla spelare lämnar så är det trist, men de kommer alltid tillbaka. Har du varit i LIF en gång kommer du alltid att vara det.

Senast ”Jocke” Bååk spelade för LIF var våren 2008. Nu är han alltså tillbaka i den brandgula dressen, där han kommer att bära nummer 50 som en hyllning till klubbens 50-årsjubileum. Att återkomsten gläder båda parter råder det ingen tvekan om.

– Jag har flaggat i intervjuer tidigare att det funnits med i planen. Både jag och min sambo är härifrån, sen har vi även barn tillsammans. Nu sluter vi cirkeln och kommer hem till lugnet, konstaterar ”Jocke”.

”Kommer att få en ledarroll”

Från tränarhåll är tongångarna positiva kring tillskottet.

– Han har en spetskompetens och ett skott som är jättebra. Det håller en väldigt hög Elitserie-klass. Nu blir det en annan roll han kommer att få spela med och det tror jag att han attraheras av, berättar Arenvang.

LIF-tränaren förklarar att ”Jocke” kommer att få ett större ansvar i försvarsspelet. Det i sin tur hoppas man ska löna sig i omställningarna, där han ska bidra med sitt bollsinne. Men framförallt blir hemvändaren en ledartyp i laget.

– Han kommer att få lite andra ansvarsuppgifter. Att bli en spelare som de yngre får luta sig tillbaka mot och lyssna på och utbilda sig av. Han kommer att få en ledarroll, förklarar Arenvang och får medhåll från ”Jocke”.

– Jag tror att jag kan bidra ganska mycket med den mentala biten till de yngre spelarna. Att jag kan vara en slags måttstock. Jag tänker inte träna, spela och uppträda på en Allsvensk nivå. Utan jag ska försöka hålla en Elitserie-mässig nivå i allt jag gör.

Just Elitserien var den plats där Joakim Bååk gjorde sig ett namn senast han var i LIF. Nu är 27-åringen besluten om att ta klubben tillbaka dit.

– Min stora dröm nu när jag flyttar hem är att spela i Elitserien med Lindesberg. Det ska vi göra och sen ska det göras på rätt sätt. Det handlar inte om att vi ska köpa ihop ett lag, utan vi ska jobba med det vi har och få det långvarigt.

Publicerad 29 april 2015 klockan 12:46

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-06-01 21:53