Grönbo IF har efter många år åter ett damlag. Foto: Ida Lindkvist

Bollen i rullning för Grönbo IF:s damlag

Det är omkring 20 år sedan Grönbo IF senast hade ett damlag, men nu sker förändringar. Grönbo IF har nämligen idag årets första damlagsträning och uppslutningen var långt över förväntan. – Det är riktigt bra, jag är förvånad själv att det är så många, det är jättebra uppslutning, säger tränare Jörgen Malmkvist.

Flicklaget i Grönbo IF, som funnits i 10 år, lades ner i brist på spelare, likaså för Frövi IK:s damlag när truppens antal inte räckte till. Damfotbollslagens utbud i den norra länsdelen är ytterst begränsad. Överhuvudtaget är verksamheten i Grönbo inte särskilt stor, trots sin stora, fina idrottsplats i Björkängen, man har hittills, fram tills idag, endast haft ett herrlag. Och det är något som man nu vill förändra genom att starta ett nytt och fräscht damlag. 

– Fler och fler klubbar lägger ner, men vi vill bibehålla det som går att bibehålla. Idén kommer från Grönbo IF. Vi har suttit ner med SISU och diskuterat vad man skulle kunna göra. Och så visste vi att Jörgen inte hade något uppdrag just nu och att han verkligen brinner för fotbollen, så vi tog kontakt med honom. Man ska värna om flickfotbollen och det är viktigt för en förening att hålla igång och inte ha en idrottsplats som bara står, säger Tina Sandell som är en av de tre i tränarstaben. 

Jörgen instruerar. Foto: Ida Lindkvist

Tränarstaben består av Tina Sandell och Bosse Häger, båda två från Grönbo IF och därtill styrelsemedlemmar. Jörgen Malmkvist har tidigare tränat Frövi IK:s damlag och tackade ja till Grönbos erbjudande. Och nu inväntar man spelsugna tjejer och klockan börjar närma sig 16-slaget, vilket innebär att det är dags att knyta på sig fotbollsskorna. 
– Det är spännande att se om det kommer några tjejer, säger Tina lite nervöst. 

Men det visar sig att eventuell oro är obefogad. Nästan 20 tjejer dyker upp i konstgräshallen och vill vara med och spela; vissa har inte spelat på många år, andra kommer direkt från Frövi IK, några har Grönbo IF som moderklubb.  
– Vi ska inte köra så seriöst i början och vi kommer inte vara med i någon serie i år. När vi så småningom utvecklas blir det träningsmatcher och delta i någon cup, säger Tina och Jörgen tillägger: 

– Vi vill få ihop en bra trupp och så sätter vi målsättning efter det. Det tar en lång stund att lära känna varandra och man måste veta varandras löpvägar. Det är riktigt bra, jag är förvånad själv att det är så många, det är jättebra uppslutning. Och det är sju, åtta stycken som jobbar som är borta den här gången.


Damernas första träning. Foto: Ida Lindkvist


Även Tina är positivt överraskad:

– Jag är helt chockad! Jag hade hoppats på åtta stycken, 10 hade varit bra, säger hon och skrattar. 

Jenny Sandin och Emelie Jonsson har spelat fotboll sedan barnsben och de började sin karriär i just Grönbo IF. Senast kommer tjejerna från Frövi IK och de ser fram emot den här starten. 
– Det är jättekul, kommenterar Emelie och Jenny fortsätter: 

– Det är kul om det blir seriöst, jag har tänkt testa och se om det är något. 


Jenny är igång och tränar, tillbaka i moderklubben. Foto: Ida Lindkvist

Upplägget kommer att anpassas efter tjejernas önskemål och villkor. 
– Vi har funderat vad det är som gör att tjejer slutar med fotbollen. Om det är krav att man ska träna tre gånger i veckan och spela match varje helg, och sedan jobb eller skola, då får man inte ihop det. Så vi ska satsa på att bygga upp något under det här året och anpassa oss utifrån tjejerna, avslutar Tina. 
 
Publicerad 12 april 2015 klockan 17:26

Ida Lindkvist

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spelet är igång

Under tisdagskvällen inleddes det omtalade playoff-spelet som kan leda Lindlöven till HockeyAllsvenskan, vid sin första playoff-match fick ”Löven” möta Visby/Roma på den gotländska hemmaisen och trots en ljus inledning där Linde hade en 2-målsledning inför den sista perioden så bjöds publiken på 20 målrika minuter i avslutningen.

25 februari 2020 klockan 22:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF skrev historia i arenan

Det var en historisk handbollsmatch som spelades i Lindesberg Arena under söndagseftermiddagen där LIF Lindesberg arrangerade Lindesbergs första parahandbollsmatch någonsin och trots att hemmalaget gick förlorande ur matchen mot Eskilstuna så var det handbollsglädjen som räknades högst.

23 februari 2020 klockan 20:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen ...

Tråkig förlust efter långresa

Efter en jämn första halvlek så krossades LIF Lindesberg av det aktuella bortalaget HIF Karlskrona efter halvtidsvilan och n...

Linde Volley går in för säsongsavslutning

Elitseriens avslutning närmar sig, på söndag spelas den sista hemmamatchen inom volleybollens Elitserie där ...

LIF Lindesbergs parahandbollslag möter Eskilstuna på hemmaplan. Foto: LIF Lindesberg

Dags för historisk match i parahandboll

I helgen skrivs det historia i Lindesberg arena, då LIF Lindesberg arrangerar sin första hemmamatch någonsin i parahandboll.
– Det är superkul att det blivit så stort intresse för det, det är ett härligt gäng som verkligen stöttar och pushar varandra, berättar Ricky Nordahl.

20 februari 2020 klockan 15:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

20 februari 2020 klockan 00:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mathilda och Alexander uttagna till den svenska utvecklingsgruppen i judo
I november förra året blev Frövi Judos Anna Bernholm uttagen till den svenska OS-truppen, som ska representera Sverige vid OS i Tokyo i sommar. ...
19 februari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista matchen i AllEttans grundspel
Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, ...
17 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén
En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra ...
16 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och herrarnas allsvenska match mot Torslanda slutade med seger, båda hemmalagen spelade jämna matcher där de avgjorde sina matcher med bara någon minut kvar av speltiden.

16 februari 2020 klockan 21:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succé, nu är det dags igen där föreningen siktar in sig på ett dubbelarrangemang när LIFs Division 2-damer står inför en viktig match mot tabelltvåan Göksten medan det Allsvenska laget ställs mot Torslanda i jakten om två viktiga poäng.

14 februari 2020 klockan 13:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens...

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Bortaförlust för LIF Lindesberg

Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lördagens bortamatch, efter ett starkt övertag i halvtid så visade set sig att inledningen av matchens andra halvlek skulle bli matchavgörande, något som inte var till LIFs fördel.

8 februari 2020 klockan 20:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust

Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lö...

Elitseriens tabellfyra intar Arenan

Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det ...

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där ...

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvä...

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

Foto: Hasse Persson

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt inträde, LIF Lindesberg slog på en riktig succé när fjolårssäsongens elitserielag AIK besökte Lindesbergs Arena där det orangea hemmalaget bjöd på en favorit i repris och vände matchen till en uddamålsseger trots ett stort underläge.

31 januari 2020 klockan 23:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en ...
31 januari 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan
Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlänge stod som motstå...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när AIK gästar arenan
Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen, fjolårssäsongens ...
29 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-29

2020-01-26

2020-01-25

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-23

2020-01-21

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-02-26 07:25