ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Blytung förlust i den jämna streckmatchen

Trots tuff coachning och en viljestark slutforcering lyckades Lindlöven aldrig komma ikapp och få med sig några poäng från den så viktiga streckmatchen mot Borlänge. Fem svaga minuter i andra perioden där gästerna tilläts gå från 0-1 till 3-1 sänkte hemmalaget som nu har fyra poäng upp till strecket. Playoff-chanserna ser därmed allt mer avlägsna ut.

Förutsättningarna inför matchen var tydliga. Seger och Lindlöven skulle passera Borlänge i kampen om den sista playoff-platsen och det hettade till direkt i den viktiga streckmatchen när Lindlöven-kaptenen Johan Persson och Borlänges beryktade tuffing Viktor Mårtensson hamnade i handgripligheter efter bara 16 sekunder och tvingades uppsöka utvisningsbåset. Men som helhet var första perioden ganska avvaktande.

Inget av lagen lyckades skapa särskilt långa anfall och få fast spelet i den offensiva delen av banan och antalet riktigt heta målchanser var få. Det bästa som skapades stod dock gästerna för, men när de vaskade fram några halvlägen stod Örebro-lånet Jonathan Frykholm tryggt i vägen mellan Lindlöven-stolparna.

Därför kom det aningen oväntat när Felix Lundqvist snappade upp pucken efter ett Borlänge-misstag i egen zon och kunde servera Johan Persson som kyligt placerade in 1-0 till Lindlöven med endast 13 sekunder kvar av perioden och därmed skickade sitt lag till pausvila med ledningen.

– Jag tycker att vi vinner första perioden rättvist, konstaterade tränaren Jussi Salo efteråt.

Det skulle dock visa sig vara en ledning som inte skulle bli långvarig. Borlänge tog kommandot direkt i andra perioden och kunde på knappt fem minuter, sedan Lindlöven rämnat betänkligt i försvarsarbetet några gånger, gå fram till ledningen med 3-1. Trots att Jussi Salo på Linde-bänken snabbt insåg vad som var på väg att hända och tog timeout efter det tjusiga 1-2-målet.

– Det är stora individuella misstag, jag vet inte varför vi gör det. Det kanske blev lite stressat, suckade tränaren som aldrig tvekade att ta timeout.

– Det har hänt så många gånger i andra perioderna. Vi har gjort många bra första men i andra har vi släppt till många onödiga mål, jag kände att det var på väg att hända och att vi måste få stopp. Det lyckades lite.

Lindlöven hämtade sig efter målchocken i baken och fick kontakt igen när Emil Ripstrand tog sig in framför mål och pillade dit en snabb reduceringspuck till 2-3. Andra halvan av perioden blev betydligt jämnare och Lindlöven hade bud på att få in även en kvitteringspuck. Men lyckades inte få dit puckarna när de riktigt fina chanserna uppenbarade sig. Ripstrand förvaltade ett straffslag på ett förvånansvärt svagt sätt och när en av aftonens piggaste lirare Jimmy Hellström frispelades i bra skottläge fick han inte alls till skottet.

– Vi fick ihop det i slutet av andra och skapade några chanser, men vi fick inte in pucken. Vi måste vara rakare i anfallszon och mer effektiva när vi får våra målchanser.

Lönlös jakt på kvittering

Den tredje perioden skulle bli en jakt på kvittering, men Borlänge lyckades stänga ner hemmalaget bra och när välbekante Dick Ahlström dundrade in 4-2 till gästerna efter drygt tolv minuter såg det nattsvart ut. Men Jussi Salo vägrade ge sig och satsade allt på ett kort när han tog ut målvakten med fyra minuter kvar att spela. Det gav resultat, med två minuter och 40 sekunder kvar av matchen satte Emil Ripstrand 3-4 och Lindlöven fick nytt liv.

– Vi har lyckats bra utan målvakt tidigare och när det är två mål att hämta in kan man inte vänta till sista minuten, då måste man ha tid på sig, förklarade Salo sin vågade och framgångsrika coachning.

Tränaren fortsatte att gambla utan målvakt, men närmare än ett stolpskott kom hemmalaget aldrig kvittering. Lindlöven inkasserade sin sjätte raka förlust i den så viktiga streckmatchen och har nu fyra tunga poäng upp till playoff-plats.

– Vi blev lite mer desperata när vi plockade målvakten, vi fick in ett mål och hade ett skott i stolpen, men det är inte där vi förlorar matchen, det är i andra perioden. Vi får inte tillbaka den här matchen, det är bara att blicka framåt mot nästa match på lördag, det är tre matcher kvar och nio poäng att spela om.

Matchfakta Lindlöven-Borlänge:
Resultat: 3-4 (1-0, 1-3, 1-1)
Publik: 307
Skott: 25-27
Mål Lindlöven: 1-0 Johan Persson (Lundqvist), 2-3 Emil Ripstrand (Astley Rydberg, Hellström), 3-4 Emil Ripstrand (Rundgren, Tano)

Övriga resultat från AllEttan Södra:
Skövde-Nybro 2-1 e.str.
Vimmerby-Kristianstad 3-4
Troja/Ljungby-Kallinge/Ronneby 4-2
Kumla-Mariestad 1-3

Tabellen från Swehockey:hockeyettantabellomg15

Publicerad 15 februari 2017 klockan 21:30

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Finska Morris F.I. segrade i uttagningsloppet till Örebro Cup Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en timme men väl igång bjöds det på fartfyllda lopp där man förutom en uttagning till Örebro Cup fick ta del av imponerande uppvisningar.

17 maj 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen
Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med ...
26 mars 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande
Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots ...
20 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”
Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid ...
19 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar ...

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch
Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista seriematch att spela p...
5 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF inkasserar två viktiga poäng
Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen
Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, efter en stark inledning såg ...
1 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-05-27 05:12