Billy: ”Vi är alla singlar”

Sveriges bästa Gyllene Tider kommer från Halland. Sveriges näst bästa Gyllene Tider finner man i Bohuslän, närmare bestämt i Uddevalla där party- och tributebandet Billy startades för 10 år sedan. Nu kommer detta Uddevallagäng upp till våra avkrokar för att förgylla tillvaron med sommarklassiker signerade Per Gessle, som t ex ”Leva livet”, ”Sommartider” och ”Flickorna på TV2”.

Nu på lördag arrangeras Löafesten och den levande byn i norr förvandlas ånyo till en enda stor fest dit människor från alla väderstreck strömmar till. I fjol nådde man upp till cirka 800 besökare. I år är chanserna goda för ännu högre publiksiffror med anledning av Löafestens huvudattraktion och oavsett väder blir det inte mycket somrigare än så här rent musikaliskt. På scen står nämligen hyllningsbandet till odödliga Gyllene Tider, ett band från Uddevalla som inte bara spelar Gyllene Tiders repertoar, utan dessutom har lånat en låttitel som bandnamn: Billy. Pricken över i:et om man så vill.


Daniel Wollbratt heter bandets sångare och frontfigur (klädd i rött på bilden). Han anser själv att Gyllene Tiders låtar är lite som nationalsånger för den svenska sommaren.
– Jag tror att de allra flesta associerar Gyllene Tiders låtar med just den svenska sommaren och fest. Därför blir det också alltid extra drag i publiken när man spelar utomhus på sommaren, då kommer ju låtarna i sitt rätta element kan man säga, säger Daniel Wollbratt.


I fjol gjorde Billy 79 konserter totalt. Det innebär att man är på resande fot i stort sett varje vecka.
– Man är borta ganska mycket, men det funkar. Vi är alla singlar i bandet och det kanske underlättar en del, ler Daniel och fortsätter:
– Det fina med att resa omkring i landet är att man får se och uppleva så många olika platser, påpekar han.
Löa blir en ny markering och erövring på kartan. Men det är inte första gången man är i trakten.
– Vi har spelat i Lindesberg tidigare. På Folkan. Men jag hade varit i Lindesberg långt innan det för att gå på festivalen Augustibuller.Billy har inga krav på hur stor scen eller publik det skall vara för att man skall ställa upp. Allt från privata fester till större festivaler faller killarna i smaken. Och dessutom verkar de inte tröttna ett dugg på att köra samma låtar om och om igen.
– Nej, absolut inte. Tvärtom faktiskt. Jag kan lyssna på samma låtar hur ofta och mycket som helst utan att tröttna. För vår egen del är det också en trygghet i att köra samma repertoar, man kan den ju så bra och då levererar man till publiken också.


Billy öppnar alltid med låten ”Ljudet av ett annat hjärta”. Anledningen är att man har ett egenkomponerat intro till låten och showen. Men bland så många favoriter finns det väl ändå ett guldkorn som glimrar lite extra? Favoritlåten.
– Leva livet, svarar Daniel så snabbt att man nästan kommer av sig i intervjun.
Hans motivering är kortfattad och tydlig:
– Låten har precis allt.


Trots att Billy har lånat en låtskatt över en tioårsperiod, har man aldrig träffat upphovsmännen. Bortsett från en av medlemmarna.
– Vi har inte träffat hela Gyllene Tider men faktum är att deras trummis Micke ”Syd” Andersson har spelat med oss ett flertal gånger. Det var riktigt roligt.


Löa på lördag. Vad kan publiken förvänta sig?
– Det kommer att bli kanon! Löafesten ligger precis perfekt i början av sommarsäsongen och på en lönehelg. Dessutom blir det premiär för oss, det här blir startskottet för sommarens alla spelningar så vi kommer att ge allt, säger Daniel Wollbratt.

Publicerad 21 maj 2013 klockan 10:38

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Ögonblick från studentbalen 2020

Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Det sistnämnda var onekligen i fallet när årets studenter gjorde entré på röda mattan utanför Nora Stadshotell under lördagen.

6 juni 2020 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Coronaläget: Inte läge att slappna av

Under torsdagen genomfördes veckans pressträff med kommunledningen, den tolfte i ordningen med fokus på coronapandemin...

Maskin läckte olja under färd genom bostadsområde

På fredagsmorgonen upptäcktes ett utsläpp av hydraulolja på en längre sträcka i bostadsområdet ...

Årets stipendiater utsedda – hemligheten läckte

I vanliga fall offentliggörs årets stipendiater under nationaldagsfirandet i Oscarsparken, men i år ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Centern sviker akutmottagningen i Lindesberg!

INSÄNDARE/DEBATT: Centern, Charlotte Edberger, svarar inte på en enkel fråga från oss två läkare; öronläkare och kirurg. Vad värre är så besvarar Centern inte den oro och fråga som uttryckts av mer än 350 företagare. Men oron har även uttryckts av representanter för fackförbunden Metall, Kommunal, Transport, Vårdförbundet.

5 juni 2020 klockan 07:44 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Fredrik Norman

Replik till Charlotte Edberger (C)

INSÄNDARE/DEBATT: Jag är tacksam för att du tagit dig tid att besvara den debattartikel som Peter Jilke och jag fick publicerat i LindeNytt den 25 maj gällande behovet av att behålla ett akutsjukhus i Lindesberg. Men jag tycker ändå det är synd att du över huvud taget inte berör det centrala problemet. För att göra det konkret vill jag ställa några raka frågor.

5 juni 2020 klockan 07:38 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Årets nationaldagsfirande blir digitalt
De traditionella nationaldagsfirandena runtom i kommunen ställs i år in till följd av coronaviruset och de restriktioner som satts upp för att f...
4 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kotten & Co söker ny husse och matte när företaget läggs ut till försäljning
Det har gått nio år sedan Sara Lindlöf startade Kotten & Co, ett företag som ständigt utvecklats under årens gång och som under 2018 flyttade ...
4 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kritiserat förskoleförslag dras tillbaka
Under föregående vecka kunde LindeNytt rapportera att Barn- och utbildningsförvaltningen lagt ett förslag om att flytta förskolan Hagas hela ...
3 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Bedragaren: ”Din son ligger inför döden”

En äldre kvinna i Frövi blev på tisdagen uppringd av en okänd man, som uppgav att kvinnans son hade varit inblandad i en olycka och var mycket illa däran. Mannen erbjöd sig därför att ordna skjuts åt kvinnan, för att hon skulle kunna ta sig till sjukhuset omedelbart – men kvinnan genomskådade bluffen.

3 juni 2020 klockan 13:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Uteserveringen vid Café Oscar med en storslagen utsikt över Lindessjön. Foto: Jennie Larsson

Idag öppnar Café Oscar – som året runt-restaurang

Även då det bara har gått två veckor sedan den lokale restaurangägaren Shavan Zakholi övertog Café Oscar från Stadshotellet, så är han nu redo att ta emot de allra första restauranggästerna. På onsdagen öppnar han – och ser ut att få hjälp av vädergudarna, som målat upp en sol på himlen för dagen.

3 juni 2020 klockan 08:02 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Man misstänks ha blottat sig för tonåringar vid badplats

En man i 60-årsåldern misstänks ha blottat sig för en eller flera tonårstjejer vid en badplats i...

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef ...

Svar på Ingemar Engstrands och Peter Jilkes insändare den 25 maj

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs lasarett är en av grundpelarna inom regionens sjukvård. ...

Annons

Foto: Ida Lindkvist

Polisen larmades till bråk i Storå – man i 70-årsåldern misshandlad

Strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen larmades en polispatrull till en adress i Storå med anledning av en misstänkt misshandel. Enligt uppgift skall en man i 70-årsåldern ha blivit slagen av en man i 40-årsåldern.

2 juni 2020 klockan 08:36 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala ...

Privatperson hittade granat i ån – polisen spärrade av platsen

På lördagen larmades polisen till centrala Lindesberg med anledning av ett fynd av misst...

Polisen bekräftar: Det var den försvunna kvinnans kropp som hittades

För lite drygt en veckan sedan anträffades en avliden person i terrängen mellan Vedevå...

Nu ska hela kommunen sommarblomstra igen

Förra sommaren uteblev plantering av sommarblommor på de mindre orterna i kommunen på grund av hårda besparingskrav...

Coronaläget går in i ny fas

Under onsdagen höll kommunledningen sin elfte pressträff med anledning av coronasmittan och arbetet man gör under pandemin. Frå...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Rev hus – hittade mängder av ammunition och tändhattar

En större mängd gammal ammunition och tändhattar har hittats i ett hus i utkanten av Lindesberg. Fyndet gjordes i samband med att fastigheten skulle rivas, uppger polisen.
– Det är konstaterat att det rör sig om skarp ammunition av olika slag, säger Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

28 maj 2020 klockan 10:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen
PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhållsarbeten är en lösning från Lindesbergs kommun. Därmed kan fö...
27 maj 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Flytt av förskolebarn får kritik
Enligt ett förslag från barn- och utbildningsförvaltningen föreslås förskolan Haga i Lindesberg slås ihop med Grönsiskans förskola redan frå...
27 maj 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar
Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt flerfamiljshus med tolv lägenheter totalt. Sex...
26 maj 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-05-26

2020-05-25

2020-05-24

2020-05-22

2020-05-22

2020-05-21

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-20

2020-05-19

2020-05-18

2020-05-18

2020-05-18

2020-06-07 09:02