Med +16 i plus/minusstatistiken var Henrik Warman tongivande under hösten. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Backen tillbaka från det Allsvenska lånet:”En mycket lärorik period”

Efter en fenomenal höst spelade Henrik Warman till sig en utlåning i BIK Karlskoga. Tillbaka från det HockeyAllsvenska äventyret har den talangfulle backen samlat tankarna och laddat om. Nu står Henrik redo för den mycket intressanta vårserie som Lindlöven imorgon kliver in till.

Med ett imponerande backspel var Henrik Warman en stor del i Lindlövens framgångar denna höst. Laget stormade stundom fram genom HockeyEttan Västra, med en femteplats precis bakom Allettanstrecket som slutplacering. Henrik själv landade på åtta inspelade poäng, med smått fantastiska +16 i plus/minusstatistiken.

Backens fina siffror ådrog sig tidigt intresse från HockeyAllsvenskt håll, där BIK Karlskoga redan i somras inledde diskussioner med Henrik. Under höstens landslagsuppehåll fick han så chansen att träna med laget och satte då nya starka intryck. När Karlskoga mitt i det intensiva decemberschemat fick ett par backskador kallades Henrik in, efter att Lindlöven gått med på att släppa 22-åringen på lån.

– Det var skikul. Det är ju liksom det som man strävat efter och kämpat för de senaste åren. Därför var det riktigt kul att få testa på och även känna att man klarar av att spela på den nivån, säger Henrik om den Allsvenska upplevelsen.

Sammanlagt landade han på tre matcher i Karlskogadressen. Laget hann under denna tid med att med uddamålet förlora mot Leksand, Björklöven och Almtuna. Henrik själv fick varierande speltid, men matchades flitigt och kan se tillbaka på en lyckad vända i Allsvenskan.

– Överlag är jag nöjd med vad jag presterade i de tre matcherna. Den andra matchen kom jag in i riktigt bra och den prestationen var allra bäst. Då var det inte samma nervositet som i den första matchen, så man kunde spela med ett större lugn i kroppen.

”Man har mindre tid att tänka”

Bortsett från en kort period i Örebro Hockeys dress för fem år sedan var matcherna i Karlskoga Henriks första i HockeyAllsvenskan. Att ställa om till den miljön från livet i HockeyEttan var självklart en omställning för 22-åringen.

– Framförallt är det tempot och farten i allt. Man har mindre tid på sig att tänka och man måste fatta ett beslut, spela på första tanken och hoppas att det är den bästa. Sen är det kanske inte tyngre spelare, men tacklingarna smäller hårdare, förklarar Henrik som utvecklats av lånet till Karlskoga.

– Jo, men det är klart att det var en mycket lärorik period där. Det kändes som att man lärde sig något nytt varje dag. Nu vet jag på vilket sätt man ska förhålla sig för att kunna spela på den nivån. Det är sådana saker som jag kan ta med mig tillbaka till ”Linde” och träna vidare på där.

Sedan flera veckor tillbaka är det just Lindesberg och Lindlöven som återigen är Henriks hemmaplan. Truppen har tillsammans tränat intensivt för att göra sig redo för den vårserie som stundar och tränare Jussi Salo har inte gett sina spelare alltför mycket vila. Henrik själv trivs med att vara tillbaka i Löven, men några diskussioner om nya vändor till Allsvenskan har det inte blivit ännu.

– Vi har inte talat så mycket om det. Just nu är det Lindlöven som gäller och där kommer mitt fokus att ligga, betonar Henrik.

”Vi har världens möjlighet”

För tillfället är dock Lindlövens backbjässe satt ur spel. En febrig Henrik har tvingats att stå över de senaste dagarnas träning och det mesta tyder på att han missar morgondagens seriepremiär mot Grästorp. Löven går i övrigt in till vårserien med goda vibbar, inte minst med de sju bonuspoäng man inleder med.

– Det är ju en fördel och det känns som att det är ganska viktigt att ha med sig de där poängen, om man ska kunna vinna serien och nå playoff. Vi har världens möjlighet nu att ta oss dit vi vill, vilket är att spela playoff. Det är där som fokus kommer att ligga och når vi det kan vad som helst hända, resonerar Henrik och pekar ut de främsta hoten.

– Så som det kändes efter hösten är det Skövde, Arboga och vi som kommer att tampas om de där två platserna.

Även om han själv inte kan spela kommer Henrik att följa utgången av måndagens viktiga match. Lindlöven kliver in till spel som tabelletta, en placering som man hoppas kunna hålla fast vid genom den 14 omgångar långa serien. För att hålla hela vägen fram till playoff förklarar Henrik vad som blir viktigast.

– Det gäller att vi går in till den här matchserien och fortsätter att spela så som vi gjort. Speciellt som vi gjorde i de två sista matcherna, när vi vann mot både Tranås och Mariestad. Nu ska vi fortsätta på den vägen, för vi har spelat riktigt bra hela hösten.

Det här är Henrik Warman:
Född: 6:e februari 1993
Bor i: Örebro
Position: Back
Klubbar: Örebro Hockey, Linköping J20, Vita Hästen, Kumla, Lindlöven, BIK Karlskoga

Publicerad 27 december 2015 klockan 21:25


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna bjöd på hela nio mål per match, efter en enkel seger mot Teg under lördagen blev det betydligt mycket tuffare under söndagen där Piteå utmanade om tre tabellpoäng.

26 januari 2020 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Braedyn Tutton agerade poänggörare mot Hylte/Halmstad Foto: Timmy Lundegård

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i laget som ledare inför lördagens hemmamatch, Hylte/Halmstad gästade Arenan och med en tung inledning för hemmalaget så såg det tidigt svårt ut för Linde Volley att gå hem med seger.

25 januari 2020 klockan 19:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två ...

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

Foto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF
Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK v...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust efter en seg inledning
Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att f...
16 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de gästar Lindehov under onsdagskvällen, trots att det tidigare mötet mot Hudiksvall inte blev som planerat så slutade matchen med Lindeseger vilket innebär att revanschsuget hos gästerna lär vara högt.

14 januari 2020 klockan 00:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma ...

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots problem under matchens gång för Lindes del så slutade det med en överlägsen seger.

28 december 2019 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snart kan judofesten börja
På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de ...
5 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2020-01-28 16:38