Kartbild från BMB. (Större version finns i artikeln)

Allt om cruisingen och Vårmönstringen

På lördag är det nypremiär för Vårmönstringen på Lindeskolans grönområde efter ett par års sejour på Fornaboda Travbana. Nypremiären förväntas bli rik på såväl nya inslag som utställare och publik.-Mycket pekar åt en kanondag. Vi har fått mycket god respons från olika delar av landet, så vi är förväntansfulla, kommenterar Hans ”Basse” Eriksson, SHRA.

Vårmönstringen kommer att innehålla mycket nyheter på programmet i år. SHRA har arbetat fram ett bredare koncept som skall sätta prägel på nypremiären och som besökare skall man verkligen märka förändring, förklarar de ansvariga på SHRA.
-Vi har förnyat Vårmönstringen en hel del. Som besökare får man även chansen att vinna riktigt fina priser sponsrat av olika företag från närområdet. Vi kommer att satsa på så mycket mer än ”bara” en utställning och det kommer att märkas också, förklarar Hans Eriksson.

SHRA är naturligtvis inte bara finbilar och andra entusiastfordon. Därför ger man utrymme för hela motorklubbens register.
-Därför kommer vår dragracinggren också att få utrymme här. Så om folk tröttnar på finbilarna kommer vi ha en Pro Stock (dragracingbil) på plats. Och den får man faktiskt provsitta också om man vill, berättar Hans Eriksson.
Även motorcyklarna får mer utrymme i det nya upplägget. Enligt planeringen skall alla motorcyklar parkeras längs den gångväg som snirklar sig genom hela området.
-Tanken är att skapa ett långt pärlband av motorcyklar över utställningsområdet.

Tävlar om resor och bensin
SHRA har fått ett gott stöd från olika sponsorer och detta kommer besökaren till gagn. En entrébiljett kommer därför inte enbart att öppna Pärleporten till motorriket – utan fungerar också som en lott med chans att vinna fina priser.
-Det är jätteroligt att företag ställer upp. Polar Resor t ex har skänkt en valfri resa till ett värde av 2500 kr. Den lottar vi ut under dagen. Men det kommer mer: totalt fem bensincheckar á 1000 kr och ett presentkort på 5000 kr på bildelar ska också lottas ut. Sedan lottas även frikort ut till våra övriga motorarrangemang i år, säger Hans.
Sistnämnda priser kommer från Windahls i Nora, Go Trading i Lindesberg samt SHRA själva.

Cruisingen blir lite annorlunda i år med anledning av pågående arbete i centrala Lindesberg. Kort och gott skall cruisingleden följa samma riktlinjer som all annan trafik just nu. Det innebär att leden sträcker sig mellan rondellen vid Statoil till rondellen vid Lidl. I norrgående riktning är det Kristinavägen som gäller hela vägen. Södergående går från Kristinavägen via Skolgatan, Kungsgatan och ner Södra Torggatan till Kristinavägen igen. Se kartbild.
Cruisingen startar i samband med att Vårmönstringen stänger kl. 16:00. Trafikregleringen sker som vanligt och kl. 22 stängs centrum för all onödig trafik.

Lördagens hålltider
09:00 – Vårmönstringen öppnar
11:00, 12:00, 13:00 – Chassibesiktning av dragracebil
11:30 (cirka) – Fordonsprogrammet avtäcker deras bygge: en Rat Rod.
14:30 – Prisutdelning
16:00 – Vårmönstringen stänger – cruisingen öppnar
21:00-01:00 Livemusik vid arenan (begränsat antal biljetter.)
22:00 – Cruisingen stänger.

Entré vuxna 100 kr, 50 kr för pensionärer och skolungdom upp till 15 år.

Publicerad 11 maj 2011 klockan 15:32

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Braedyn Tutton agerade poänggörare mot Hylte/Halmstad Foto: Timmy Lundegård

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i laget som ledare inför lördagens hemmamatch, Hylte/Halmstad gästade Arenan och med en tung inledning för hemmalaget så såg det tidigt svårt ut för Linde Volley att gå hem med seger.

25 januari 2020 klockan 19:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Nu söker polisen volontärer i lokalpolisområdet. Foto: Polismyndigheten

Nu kan Du bli polisvolontär

På fredagen meddelade polisen i Lindesberg, att man nu kommer att rekrytera så kallade polisvolontärer, som skall kunna arbeta vid polisens sida vid till exempel större evenemang och i andra sammanhang där volontärer kan vara till polisens hjälp.
– Polisvolontärer har betytt mycket för polisen på andra håll, till exempel i Stockholm och närmast i Örebro. Nu utökas den här verksamheten, vilket innebär att även vårt lokalpolisområde ingår och det ser jag som väldigt positivt, kommenterar kommissarie Stefan Toll, lokalpolisområde Lindesberg där även Nora och Ljusnarsberg ingår.

24 januari 2020 klockan 14:36 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ny lokal och nya idéer för Lindesnickarn

Nästan trettio år har gått sedan Kenneth Andersson startade sitt företag Lindesnickarn i Lindesberg, och numera ä...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

När snöröjningen uteblev prioriterades röjning av sly istället

Snöröjning och halkbekämpning är ordinarie arbetsuppgifter för Samhällsbyggnad ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Lindesbergs lasarett sjätte bästa i landet

När Dagens Medicin under onsdagen tillkännagav sin årliga ranking över landets bästa sjukhus, placerade sig Lindesbergs lasarett på en sjätteplats i kategorin mindre sjukhus 2019. Det är den bästa placeringen man haft sedan rankingen startade 2012.

23 januari 2020 klockan 10:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hockeyhelg i Lindehov
Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både...
23 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

ICA-Pers bolag har köpt ”Strandsfastigheten”
Den 5500 kvadratmeter stora industrifastigheten på Bandygatan, som huserar tryckeriverksamhet sedan många år, har sålts. Ny ägare är samma bolag...
22 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Misstänkt cannabis togs i beslag
Polisen i Lindesberg beslagtog under tisdagskvällen en mindre mängd cannabis. En man i 25-30-årsåldern misstänks nu för ringa narkotikabrott ...
22 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sedan i december ger Linde energis stora ackumulatortank ett konstnärligt intryck i mörkret. Foto: Fredrik Norman

Upplyst fjärrvärmetank blev konstverk i vintermörkret

Sedan den 19:e december framträder Linde energis 46 meter höga ackumulatortank mycket tydligt i vintermörkret för förbipasserande. Sedan dess har den nämligen varit upplyst under dygnets mörka timmar, som på sitt sätt skapar ett konstnärligt inslag i industriområdet.
– Det här har varit ett önskemål från styrelsen ända sedan tanken stod färdig, att göra något fint av den, förklarar Johan Gunnarsson som arbetar som tekniker på Linde energi och har ansvarat för att få till en belysning som klarar uppdraget.

21 januari 2020 klockan 15:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Socialdemokraterna kritiserar regionens trafikförslag – önskar återremiss

På onsdag ska Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län besluta hur lä...

Bankens verksamheter på Kungsgatan i Lindesberg flyttar temporärt till Nora

I höstas meddelade Bergslagens Sparbank att man ville samla all kraft under ett ...

45 extra välfärdsmiljoner till länet: ”Glad att regeringen har lyssnat på oss”

På måndagen presenterade regeringen och samarbetspartierna deras...

Annons


Arkivfoto: LindeNytt

Tonårstjej sexuellt ofredad i Frövi

En man i 30-årsåldern med brunt hår och iklädd en svart väst samt marinblå huvtröja, söks av polisen sedan denne misstänks ha utsatt en tonårstjej för ett sexuellt ofredande.

20 januari 2020 klockan 10:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som ...

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan

Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle...

Tuff bortamatch för LIF

Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet...

På måndag öppnar Folktandvården och Vårdcentralen i Bergsparken

Under fredagen går de sista flyttlassen från Folktandvården och Vårdcentralen i ...

Replik på ”S och C svarar M på kritiken”

INSÄNDARE/DEBATT: S och C saknar plan för hur integrationsarbetet i våra skolor ska genomföras. Moderaterna ...

Full koncentration råder i köket när finalrätterna lagas. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Unga kockar möttes i matduell på Lindeskolan

Det stod mellan ”Fetaostlax med pasta” och ”Ugnsbakad lax med potatismos och grönsaker” i dagens Kockduell som gick av stapeln på Lindeskolan. Två rätter och två lag skulle bedömas av tre lokala kockar som tillsammans utgjorde årets jury.

16 januari 2020 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rädda Barnens mjukdjur tröstar olycksdrabbade barn
Nu har brandstationen i Lindesberg fått nya "medarbetare". Det är Rädda Barnen i Bergslagen som förmedlat ett trettiotal mjukdjur från IKEA. ...
16 januari 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Fotgängare påkörd – förd till sjukhus med skallskada
UPPDATERAD. En person har förts till sjukhus med ambulans sedan denna blivit påkörd av en backande bil i området Stadsskogen i Lindesberg. - ...
16 januari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter en seg inledning
Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att f...
16 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-15

2020-01-15

2020-01-15

2020-01-14

2020-01-14

2020-01-14

2020-01-14

2020-01-13

2020-01-13

2020-01-13

2020-01-12

2020-01-10

2020-01-10

2020-01-10

2020-01-26 13:04