Herman Arenvang är nöjd med att få chansen att inleda Allsvenskan hemma. FOTO: Hannes Feldin

Allsvenska spelschemat klart: LIF inleder hemma

Rimbo Roslagen hemma den 19:e september blir LIF Lindesbergs första uppgift för säsongen. Det står klart efter att Svensk Handboll släppt det Allsvenska spelschemat. Men innan säsongens 26 omgångar tar vid kommer först Binai Aziz och hans Bodö på besök.

Det har skissats på det Allsvenska spelschemat under flera veckors tid. Klubbarna har fått ge sina åsikter, matcher har flyttats om och pusselbitarna har fallit på plats. Nu har slutligen Svensk Handboll gått ut med det färdiga schemat, som innehåller 14 lag och 26 omgångar.

För LIF Lindesbergs del inleds äventyret den 19:e september. Precis som förra året startar man med en hemmamatch, denna gång mot Rimbo Roslagen. När Herman Arenvang ger sina tankar om spelschemat gör han inga större utsvävningar.

– Det spelar ju egentligen inte så stor roll, alla lag ska ju mötas. Men jag tror att det är skönt att börja hemma, säger LIF-tränaren.

Efter premiären mot Rimbo har LIF två raka bortamatcher mot seriens nykomlingar, Alstermo och Country. Arenvang tror på två tuffa matcher och medger att han hellre mött nykomlingarna längre in på hösten. LIF:s matcher avlöser varandra fram till slutomgången den 23:e mars, men spelschemat innehåller ett två veckor långt juluppehåll.

– Man behöver nog ett break där runt jul i alla fall, för att kunna släppa tankarna på handbollen. Det är precis vad vi får med uppehållet nu också, kommenterar Arenvang.

Binai Aziz kommer hem för träningsmatch

Sett till de lag som finns med i årets Allsvenska är 10 samma som ifjol. Bland de nya bekantskaperna finns flera lag som kommer underifrån, men även Önnered som anslutit från Elitserien. Bland förhandsfavoriterna pekar Herman Arenvang ut ett IFK Ystad som rustat truppen rejält.

– Sen kommer det nog att bli samma lag i toppen i år igen. Önnered kommer att ligga där, eftersom de ramlade ur och ändå har sin Elitserie-rutin. OV och Västerås kommer att vara däruppe också, det har de varit de senaste fem-sex åren, förklarar tränaren och fortsätter.

– Om vi ska avancera i tabellen så måste vi bli bättre och utvecklas. Det hoppas vi ju på att vi ska lyckas med.

Men innan det att Allsvenskan drar igång har LIF en försäsong att ta hand om. Klubben har planerat in ett flertal träningsmatcher, där man i dagsläget ser ut att inleda hemma mot Guif den 9:e augusti. Helgen därpå får man besök av både Hammarby och norska Bodö, med LIF-sonen Binai Aziz i laget. Totalt väntas LIF hinna med ett tiotal träningsmatcher och Arenvang är nöjd med den siffran.

– Ett tiotal matcher är rätt så lagom. Problemet är ju att Elitserien drar igång i början av september, så det är svårt att få matcher mot Elitserie-lag i september. Då blir det istället att man får möta våra egna motståndare eller lag från någon serie under oss.

LIF:s samtliga Allsvenska matcher:
19/9 17.00 LIF-Rimbo Roslagen
27/9 16.15 Alstermo-LIF
3/10 16.30 Country-LIF
10/10 17.00 LIF-Önnered
17/10 17.15 VästeråsIrsta-LIF
21/10 19.00 LIF-Tyresö
1/11 18.30 Warta-LIF
8/11 17.00 LIF-Skånela
14/11 15.00 Varberg-LIF
21/11 17.00 LIF-IFK Ystad
27/11 19.00 OV Helsingborg-LIF
3/12 19.00 LIF-IFK Tumba
12/12 16.00 Vinslöv-LIF
19/12 17.00 LIF-Vinslöv
6/1 16.00 IFK Tumba-LIF
16/1 17.00 LIF-OV Helsingborg
23/1 15.00 IFK Ystad-LIF
31/1 17.00 LIF-Varberg
7/2 16.00 Skånela-LIF
10/2 19.00 LIF-Warta
20/2 17.30 Tyresö-LIF
25/2 19.00 LIF-VästeråsIrsta
6/3 16.30 Önnered-LIF
12/3 17.00 LIF-Country
19/3 17.00 LIF-Alstermo
23/3 19.00 Rimbo Roslagen-LIF

Publicerad 8 juli 2015 klockan 17:31


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats i ett playoff-spel till Hockeyallsvenskan, trots den goda nyheten så var det blandade känslor hos ”Löven” som förutom en överlägsen seger under lördagen bjöd på ett mindre imponerande spel under söndagens hemmamatch.

9 februari 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust för LIF Lindesberg
Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lö...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust
Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen. Efter en förlust ...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Elitseriens tabellfyra intar Arenan
Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det nya året så finns det ä...
6 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där hemmalaget dessutom lyckades ta hem full pott till AllEttans tabell, säsongens sista dubbelmatch på hemmaisen väntar nu Linde-laget och med en mäktig vändningsseger mot Väsby bakom sig så finns ett stort självförtroende hos hemmalaget.

6 februari 2020 klockan 13:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvällen, ett 3-målsunderläge hindrade dock inte Linde-laget från att gå mot tre tabellpoäng då de efter en målrik sista period vände hela matchen för att sedan avgöra i förlängning.

5 februari 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt...

Annons

Dags för Philip Gehrman att ge sig in i kampen om EM-titeln. Foto: Privat

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år

Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en Volkswagen Polo Supercar som Johan Kristoffersson tidigare kört.

31 januari 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan

Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlä...

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen...

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans...

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hockeyhelg i Lindehov
Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både...
23 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar LIF
Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena ...
21 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven
Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-01-03

2020-01-03

2019-12-28

2019-12-15

2019-12-14

2019-12-13

2019-12-12

2019-12-11

2020-02-19 07:15