"Lizette &" 22 andra är redo för festival. Pressbild: Sofia Lundberg

Alla band klara för Rockviken

Sommarens stora rockfest, Rockviken, har nu signat upp totalt 23 band och har därmed fyllt kvoten. Nu börjar nedräkningen på allvar till då portarna öppnas för tvådagarsfestivalen i Frövi.

Rockviken kommer i år att ha två scener och därmed har man också en bredare lineup av band som kommer att spela under festivalens två dagar, 25-26 juli. Totalt 23 band, sju fler än i fjol, har arrangören knutit till Rockviken 2014.
– Rockviken har beskrivits som en stor festival i litet format, och det kan vi absolut känna igen oss i, säger Kenny Nilsson i ett pressmeddelande på måndagen.
– Även om vi har en relativt liten festival är vi oerhört noga med allt runt omkring! Vi som driver festivalen har många års erfarenhet av festivaler, både som publik och som artist. Vi vet hur vi själva vill ha det när vi kommer till en festival, och det försöker vi  åstadkomma här. Vi satsar på att ha det bästa ljudet, häftigaste ljuset och godaste langosen jämfört  med andra festivaler i vår närhet – ingenting får lämnas åt slumpen om vi ska bjuda våra besökare på  en grym upplevelse, fortsätter Kenny.

Här är samtliga band som är redo för Rockviken
(Info av Rockviken)

BULLET (Växjö) bildades 2001 och har släppt fyra album. Efter vida europaturnéer, och
förbandspelning till AC/DC på Ullevi, är det nu dags för Frövi att få en dos av Bullets Accept- och AC/DC-doftande rock n’ roll – sommarens enda Sverigespelning!

JORN (Norge) leds av den fantastiske sångaren Jörn Lande. Jörn har under åren figurerat i olika bandkonstellationer med medlemmar från Whitesnake, Helloween, Edguy och Black Sabbath. Med över sju miljoner sålda album bakom sig tar nu Jörn sitt band till Frövi för en energisk livekonsert.

ELECTRIC BOYS (Stockholm) borde inte ha undgått någon när de under tidigt 90-talskördade stora framgångar både hemma i Sverige och ute i världen. Med Conny Bloom i spetsen levererades topphiten ”All lips n hips” som roterade flitigt på MTV. Efter tre album, ett par världsturnéer och ett samarbete med Svullo (någon som minns låten ”För fet för ett f**k”?) splittrades bandet. Sedan 2009 är de tillbaka igen och i dagarna släpptes deras andra skiva sedan återföreningen; ”Starflight United”.

WOLF (Kumla/Örebro) bildades redan 1995 och arbetar just nu med sitt sjunde album. Bandet turnérar flitigt runt om i Europa men äntligen kommer de hem för att bjuda på sin klassiska heavy metal så som Iron Maiden och Judas Priest skapade den under början av 80-talet.

AMMOTRACK (Skövde) har genom åren haft en rad låtar roterandes i radio och några av de mest spelade är ”Scream for your mother”, ”Shout”, ”Living like an angel” och ”Hitman” som röstats fram av lyssnarna som favoriter i Bandit Rock och Sveriges Radio P3.  Ammotrack har gjort sig ett namn på den svenska rockscenen efter år av flitigt turnerande. I våras var bandet aktuella i melodifestivalen där de tog sig till ”andra chansen” innan resan var över för deras del. Det tackar vi för då bandet nu haft gott om tid att förbereda sig för sitt framträdande på Rockviken istället för att tävla i Danmark… 

SMASH INTO PIECES (Örebro) var en given succé förra året och vi kunde inte motstå tanken på att låta grabbarna komma tillbaka redan i sommar. Sedan förra besöket har bandet bland annat turnerat i såväl Japan som Europa. Topprecensioner och fina prisnomineringar har de redan gott om, och vi är övertygade om att de tillhör den svenska musikexportens framtid! Kom ihåg att du såg dem i Frövi…

THE HAWKINS (Arboga) är ytterligare ett gäng från Frövis omnejder på väg uppåt! Med en blandning av historiens olika rockgenres skapar de något eget, originellt och otroligt svängigt. Inför Rockviken värmer de upp med en spelning på anrika Sweden Rock Festival.

LANCER (Karlstad) har sina rötter i klassiska band som Iron Maiden, Helloween och Gamma Ray, men lägger till detta sin egen personliga och nyskapande prägel. På Rockviken utlovar bandet en stenhård lektion i hur melodisk metal ska levereras, och vi tvivlar inte på att löftet kommer att uppfyllas!

SIDEBURN (Stockholm) är ett välkänt band inom stonerrock-genren i Sverige. Fyra album har bandet släppt, och till Rockviken kommer de förstärkta av sin nya sångare Dimitri Keiski, vinnare av TV3’s True Talent 2011.

SIR REG (Köping) spelar keltiskt punk/rock i samma liga som Dropkick Murphys och Flogging Molly. De har tidigare kammat hem flera utnämningar ute i Europa, och i våras blev de nominerade till svenska BANDIT ROCK AWARDS i kategorierna ”Årets svenska genombrott” och ”Bästa svenska album”. Räkna med en riktig folkfest…

SIPHON FUEL (Göteborg) bildades 2009 och är nu ett av de större undergroundbanden i Sverige och de har en trogen fanbase som följer bandet i vått och torrt. Bandets storhet ligger i deras vilda, energiska och ösiga live-framträdanden. 2013 släppte Siphon Fuel sitt kritikerrosade debutalbum ”Buckle Up”, musikaliskt kan det beskrivas som en blandning av Accept, Motörhead och AC/DC.

LOOKS LIKE LUCY (Örebro) bildades 2011 och har redan hunnit med ett par turnéer i Europa. Just nu är de aktuella med speedway-laget Indianernas nya kampsång som släpps i dagarna. I höst går bandet in i studio igen, men innan dess blir det ett besök på Rockviken.

THE BOATSMEN (Örebro) beskriver själva sitt sound som ett upphetsande fylleslagsmål mellan The Ramones (snabba, korta låtar), MC5 (gitarrsolo-energi) och The Beach Boys (sångharmonier!). Vad mer behöver sägas? Efter ett par Tysklandsturnéer är det nu dags att besöka Frövi, och vi kommer vara redo för en extatisk liveshow!

LIZETTE & (Stockholm) har blivit nominerade till Aftonbladets Rockbjörnen i kategorierna ” Årets Genombrott”(2012), ”Årets Livegrupp” och ”Årets Hårdrock/Metal” (2013). Musikaliskt handlar det om industriell rock/metall med mycket inspiration från band som Nine Inch Nails.

THE BLOAKES (Örebro) är ett psykedeliskt influerat rockband med rötter i 60-och 70-tal. Med en blandning av dåtidens musikunder som The Beatles och Pink Floyd och nutidens våg av ny pskydedelia är deras musik lika aktuell nu som den var för 50 år sedan.

LEAP (Kumla/Frövi) är ett explosivt band med rötterna i 80-talets hårdrock blandat med modern heavy metal! Med influenser som W.A.S.P., Skid Row, Dream Evil, Hardcore superstar , Crash Diet mfl så har LEAP skapat en mix av hård och svängig rock´n roll. LEAP inledde förra årets festival och kommer nu tillbaka för en lite generösare speltid!

THE SIGOURNEY WEAVERS (Ludvika) kommer till Rockviken för att representera norra delarna av Bergslagen med sin blandning av pop, ska och arenarock. Bandets nya album ”Blockbuster” släpps i Augusti.

STRATUS (Örebro) levererar svängig 60-/70-talsrock i stil med Cream, Sabbath och Zeppelin. Du kommer få uppleva allt mellan tunga riff och brinnande gitarrsolon när de tar dig med på en resa till Stratusfären!

LES GORDONS (Örebro) är bandet som alltid levererar till hundra procent. De har blivit jämförda med band som Mando Diao och The Hives, vilket de såklart ser som smickrande. De tänker dock inte stanna där, Les Gordons satsar på att ingen som har besökt en spelning med dem någonsin ska glömma det. Med en nysläppt singel, och arbetet med debutalbumet i full gång är en sak säker: Les Gordons är här för att stanna!

ANYONE FOR TENNIS (Örebro) musik karakteriseras likt deras liveframträdanden som väldigt energifulla och fyllda med spelglädje och med kärlek till musiken såväl som till publiken. Något som ofta beskrivs vara till bandets fördel är den mångfalden som infinner sig i deras repertoar; musiken sträcker sig från minimalistisk pop till elektriska klimax ”större än livet självt” och vidare till snabba rocklåtar och svallande ballader. Anyone For Tennis släppte nyligen (12 april 2014) sitt debutalbum ”Welcome Midlife Christ”, en 15 spår lång skiva, som fått mycket bra kritik av både nya och gamla fans samt från media i allmänhet.

DAZED (Lindesberg) är en 70-talsinspirerad kvartett som kommer från gnällbältets djupaste skogar för att framföra tung, ”groovig” blues/rock.

R/C SIDEBURNS (Lindesberg) eller Radio Controlled Sideburns som det egentligen står för är ett relativt nystartat band som bildades våren 2013 under majbrasans sken. De består av fem utvalda profeter vars uppgift är att sprida och upplysa världen om den allsmäktiges existens, ”God of Space Genocide”. De spelar en genre som de själva kallar ”östung rock” och håller nu på med sin första EP som kommer släppas i sommar. De bjuder alltid på en intensiv show med en energi som smittar av sig.

BROTHERS OF ANOTHER MOTHER (Kumla) har i år tagit sig hela vägen till riksfinalen i musiktävlingen Musik Direkt, men redan på distriktsfinalen i Örebros Konserthus tidigare i vår vann de juryns specialpris – en spelning på Rockviken. Det här blir också årets yngsta inslag på Rockviken – Stefan, Mattias och Sanny är 14 år men har spelat tillsammans i ca 6 år!

Publicerad 12 maj 2014 klockan 14:05

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskärningarna på Storå och Freja vårdcentral.
– Det är helt fel väg att gå, säger Rolf Östman, Vänsterpartiets ledamot i nämnden.

25 april 2024 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Poeten Jimmy Alm ska leda workshops tillsammans med unga från Frövi. Foto: AnnaCarin Isaksson

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta tillvara på barn och ungdomars tankar kring utvecklingen av Frövi. Med hjälp av poeten Jimmy Alm ska deras idéer och drömmar formas till en utställning på Frövifors pappersbruksmuseum.
– Det här är ett led i att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och utveckla litteraturen i länet, säger Mirja Mattsson, utvecklingsledare på Region Örebro län i ett pressmeddelande.

23 april 2024 klockan 12:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap
Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Nä...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax
Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några ...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kjell och Sture fann inte bara bättre hälsa, utan även en vänskap i bassängen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett led att spara pengar. För pensionärerna som varje torsdag tränar i bassängen på Lindesbergs lasarett, är det dock ingen tvekan om att den gör nytta.
– Det här är bland det bästa jag har gjort, jag blir 80 år i år och har idrottat hela livet, men man får krämpor oavsett, säger Sture Gustavsson.

19 april 2024 klockan 09:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle vara kvar på Lindeskolan. Detta var nämligen inget som hade kommunicerats ut inför det kommande mötet på måndag.
– Vi och många fler blev förvånade, säger Sofie Krantz (S).

11 april 2024 klockan 16:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB
När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred ...
11 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-25 20:11