Lindlöven står på sex raka segrar. I fem av dessa har Charlie Torstensson vaktat målet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Målvakten om comebacken och AllEttan: ”Det kan hända riktigt bra grejer”

Han vann tre av de fyra första matcherna åt Lindlöven, men efter det blev Charlie Torstensson mystiskt skadad. Nu är nyförvärvet tillbaka och har visat upp storspel när laget radat upp segrar. Med AllEttanbiljetten säkrad slog LindeNytt en signal till Charlie för att höra efter om framgångarna och comebacken.

Det är uppehåll i HockeyEttan Västra för tillfället. För Lindlöven innebär det en chans till återhämtning, träning och även lite firande. Laget blev i söndags klart för spel i AllEttan och efter måndagsträningen bjöds spelartruppen på tårta. Framgången har gett många reaktioner utifrån och i samband med derbysegern över IFK Arboga var det glada miner i Lövenlägret.

– Det var mycket glädje på många håll och en härlig känsla. Man fick njuta där på kvällen, men sen vet vi att det gäller att ladda om. Gör vi inte jobbet nu blir det en jäkligt tuff vår, betonar Charlie Torstensson.

Målvakten är dessutom allt annat än ensam om att resonera så. För även om AllEttanbiljetten är säkrad och även om det är uppehåll i serien sliter Lindlöven hårdare än på länge. Laget spelar inte match förrän onsdag nästa vecka och har helgen helt ledig, men innan dess väntar några tuffa dagar. Löven har beslutat sig för att dra nytta av breaket i spelschemat.

– Ja, det är verkligen skitbra just att få möjligheten att vila. Eller vila gör vi ju inte. Det är den värsta tänkbara träningen just nu haha! Men det är ett väldigt bra läge till att kunna förbereda sig, förklarar Charlie.

Uppehållet följs av tre avslutande omgångar i höstserien, matcher av akademisk betydelse för redan klara Lindlöven. Spännande tider väntar för klubben, som alltså har spel i AllEttan Södra efter jul att se fram emot. Men Charlie Torstensson går inte med några tankar på det.

– Nej, absolut ingenting från min sida. Det är bara här och nu som gäller och jag ser fram emot den här träningsveckan. Den hade kommit oavsett om vi varit klara för AllEttan eller inte och det blir viktiga matcher de tre som är kvar.

Ser positivt på skadeperioden: ”Haft turen att inte behöva stressa tillbaka”

Målvakten har haft en höst som bjudit på både vin och vatten. När säsongen startade var Charlie tränaren Jussi Salos förstaval mellan stolparna och nyförvärvet ledde även Lindlöven till tre vinster på de fyra inledande matcherna. Därefter kom en skada som totalt satte stopp för Charlies framfart. Han hölls utanför spel i sex veckor och missade tio matcher, men när 23-åringen väl kom tillbaka gjorde han det med stil.

– Det blir lite vad man själv gör det till. Den här tiden har varit väldigt positiv för mig och jag har kunnat träna mig ännu bättre, just i och med att jag kört på fysiskt. Sen hade jag så klart hellre velat spela matcher, men jag har haft två val. Antingen kan du välja att se skadan som något negativt eller så kan du välja att se den som en möjlighet, berättar Charlie om skadeperioden.

Målvakten vill själv lyfta fram det arbete som Lindlöven gjorde under tiden om han saknades. Ett flertal korttidslån från Örebro Hockey hämtades in och Christoffer Ulvestav avlastade även på målvaktsposten, något Charlie menar underlättat rejält.

– Från mitt håll var det aldrig några frågetecken om när jag skulle gå på is. Hade jag varit tvingad in i målet hade det varit en annan sak, men nu har jag haft turen att inte behöva stressa tillbaka. Jag är tacksam mot ”Ulven” och Örebromålvakterna som varit här och gjort det bra.

Samtidigt är skadan för fortfarande något av ett mysterium för alla utan insyn i Lindlövens omklädningsrum. Ledarstaben meddelade aldrig vad som höll Charlie borta och inte ens efter sin comeback vill han avslöja anledningen.

– Nej, det finns egentligen ingen mening med det. Det viktiga är att jag är igång nu igen. Jag är bara tacksam över att få spela hockey och det är det viktigaste.

Att målvakten trivs med att spela är lätt att förstå. Återkomsten mellan stolparna har blivit en stor succé, med fem raka vinster för laget och bara åtta insläppta mål. Redan i comebacken slog Lindlöven tillbaka toppmotståndet med Mariestad med 3-1 och Charlie stoppade 36 avslut.

– Det var en riktigt bra match att börja med – Mariestad på hemmaplan, vilket inte många utifrån trodde att vi skulle kunna vinna. Men det gjorde vi och en av de största sakerna som gjort att det gått så pass bra resultatmässigt är att vi hållit oss ödmjuka. Oavsett vilket motstånd vi möter har vi alltid varit ödmjuka och pratat i de termerna. Det tror jag är jätteviktigt, menar Charlie.

Kan mäta sig med topplagen: ”Tvivlar inte en sekund”

Ledda av sin galna formtopp och sina sex raka segrar slog Lindlöven alltså in matchbollen i söndags. Via 5-2 i bortaderbyt mot IFK Arboga säkrade laget sin AllEttanbiljett, en serie som Charlie har meriter från spel i vid två tillfällen. Då har klubbadressen varit Kallinge/Ronneby och 23-åringen vet exakt vad som väntar Löven.

– Det är en jättetuff serie och alla lag kan vinna precis alla matcher. Det ska man vara väldigt ödmjukt inför, förstår man inte det blir det jobbigt. Men jag vet att alla inne i vårt omklädningsrum är medvetna om att det krävs fullt fokus och att komma upp med maxprestationer i stort sett varje match.

HockeyEttan Västra bildar en AllEtta med lagen från Södra serien, där Kristianstad och Troja/Ljungby redan nu är klara. Lindlöven placerar sig samtidigt som tvåa i Västra och har under hösten besegrat samtliga lag utom tabellsjuan Grästorp. Efter jul ingår laget i en spetsserie tillsammans med nio riktiga topplag. Charlie Torstensson konstaterar att det är motstånd som Löven redan visat sig vara redo att tampas med.

– Jag tror att Borlänge, Mariestad, Skövde och de där lagen som är i toppen på den här serien håller en väldigt hög klass. Vi har spelat bra och vunnit mot alla de lagen. Kan vi spela bra och vinna mot lag i Västra kan vi absolut spela bra och vinna även mot lag från Södra serien. Det tvivlar jag inte en sekund på, slår Charlie fast och blir mer allvarlig.

– Sen måste jobbet göras och det poängterar jag hela tiden. Vi kan bara förbereda oss på bästa möjliga sätt och spela på absolut max när matcherna kommer. Gör vi det tror jag att det kan hända riktigt bra grejer.

Charlie Torstenssons comeback i siffror:
Spelade matcher: 5
Vinster: 5
Förluster: 0
Insläppta mål: 8
Räddningsprocent: 93,7

Publicerad 30 november 2016 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens drömmar om semifinal lever
Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-04-19 23:15