En seger och tre förluster blev Lindesberg Volleys facit i den egna turneringen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Blandade resultat för Linde under helgens hemmaturnering

Helgen bjöd på cupspel mot fyra olika motstånd för Lindesberg Volley. Tillsammans med Örebro Volley arrangerade klubben en egen träningsturnering, med matcher i Idrottshuset på lördagen och Arenan på söndagen. Efter en fin start med vinst mot rivalen blandade Linde i resultaten och Freja Morén summerar helgen.

Normalt sett är Lindesberg Volley och Örebro Volley bittra rivaler på volleybollplanen. Men den här helgen gick klubbarna ihop för att arrangera en gemensam träningsturnering, med sammanlagt fem lag och tio matcher. Första halvan av turneringen avgjordes i Idrottshuset under lördagen och därefter spelades cupen klart i Arenan på söndagen.

För Lindesbergs del öppnade laget mot just Örebro, en match som spelades tidigt på lördagsmorgonen. Men trots trötta huvuden och ben stod Linde för en fin start och laget gick ifrån via två raka setvinster. Även tredje set vanns av laget via siffrorna 25-22, något som gav seger med klara 3-0.

– Jag tycker att vi gjorde det bra, det var vår bästa match under den här helgen. Ifjol vann vi bara en match mot Örebro och det känns som att vi närmat oss, menar Freja Morén.

Linde-centern och hennes lag föll därefter mot Hylte/Halmstad med omvända siffror, 0-3, innan det på söndagen bar hem till Bergslagen. I Arenan drabbade Linde vid lunchtid samman med finska topplaget LP Viesti. Matchen slutade med en klar förlust, även om hemmalaget spelade upp sig mot slutet. I den avslutande turneringsmatchen föll ett slitet och hårt matchat Linde återigen via 1-3 i set mot Sollentuna.

– Det känns fortfarande som att vi inte riktigt känner varandra på planen, det är lite osäkert. Sen märks det att vi behöver en spelare och den spelaren är ju Nette (Peit) som vi väntar på. Just nu flyttar vi runt på olika positioner och har en del skador, då är det svårt att spela ihop sig, förklarar Freja.

Reser till Finland om två veckor

Just Nette Peit är en spelare som Linde räknat med ska få en central roll under kommande säsong. Den estniska landslagsspikern är dock för tillfället otillgänglig. Tillsammans med sitt Estland kvalspelar hon, ett kval som kan komma att hålla Nette borta från Elitserie-spel till början på november.

Det innebär att den övriga Linde-truppen tvingas att gå runt på ont om spelare. Till helgens cupspel flyttades därför Ida Larsson upp från division 1-laget och talangen fick även speltid mot Sollentuna. Sett över hela helgen landade Linde på en vinst och tre förluster, ett facit som gav Freja Morén flera svar.

– Från igår tar vi med oss servemottagningen, den var helt suverän. Det tycker jag verkligen att spelarna i baklinjen ska ha en stor eloge för. Idag var mottagningen inte lika bra, men däremot spelade vi med ett bättre försvar än tidigare.

Den kommande veckan går Lindesberg Volleys A-damer tillbaka till träningsplanen. Fullt fokus riktas mot den säsong som stundar, med premiär 8:e oktober borta mot RIG Falköping. Dessförinnan ska ytterligare träningsmatcher hinnas med och Linde reser om två veckor till Finland för en ny turnering. Det är ett upplägg som tilltalar Freja.

– Det är jättebra och också skönt att få spela mot utländska lag. Jag föredrar det mot att möta lag som vi ska ställas mot under säsongen. Man lär sig mycket mer om man bara kan fokusera på sig själv istället för på motståndet, vilket blir lättare mot ickesvenska lag.

Lindesberg Volleys samtliga resultat från turneringshelgen:

Örebro Volley-Lindesberg Volley
Resultat: 0-3 (22-25, 20-25, 22-25)

Hylte/Halmstad-Lindesberg Volley
Resultat: 3-0

Lindesberg Volley-LP Viesti
Resultat: 0-3 (12-25, 20-25, 18-25)

Lindesberg Volley-Sollentuna
Resultat: 1-3 (23-25, 15-25, 25-16, 26-28)

Publicerad 18 september 2016 klockan 22:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

17 februari 2020 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Varierat resultat under nya Norrlandsturnén

En ny norrlandshelg väntade Lindlöven som inledde helgen med en seger mot Umeålaget Tegs SK Hockey efter att krossat sina motståndare i den andra perioden med 3-0, under söndagen blev det tuffare konkurrans där Piteå visade sig vara starkast på hemmaisen.

16 februari 2020 klockan 23:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot G...

Viktiga tabellpoäng på spel

Att LIF Lindesbergs Division 2-lag fick visa upp sig på helplan inför helgens allsvenska match strax innan jul blev en stor succ...

bildspel Kurs i falltrygghet ger äldre stärkt självförtroende

1 600 dödsfall per år orsakas av fallolyckor, och så många som fyra personer över 65 år avlider ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Styrkebesked inför OS: Brons i Paris för Anna Bernholm

Frövi Judos stora OS-hopp Anna Bernholm fortsätter att visa vilken otrolig form hon är i. Vid helgens Paris Grand Slam plockade hon hem ett brons efter en övertygande match mot den regerande världsmästarinnan Marie Eve Gahie.

10 februari 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Lindlöven är klara för Playoff

Efter lördagens seger mot Kiruna så är det fysiskt omöjligt för AllEttans bottenlag att slå ut Lindlöven från en plats i ett playoff-spel till Hockeyallsvenskan, trots den goda nyheten så var det blandade känslor hos ”Löven” som förutom en överlägsen seger under lördagen bjöd på ett mindre imponerande spel under söndagens hemmamatch.

9 februari 2020 klockan 19:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaförlust för LIF Lindesberg
Med 0-4 på poängtavlan efter de första fem minuterna mot de Allsvenska nykomlingarna Kärra HF så såg det ljust ut för LIF Lindesberg under lö...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uppåtgående form trots en ny förlust
Det blev en tuff match som väntade Linde Volley när tabellfyran Sollentuna gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen. Efter en förlust ...
8 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Elitseriens tabellfyra intar Arenan
Fyra matcher återstår inom Elitseriens säsong och trots att Linde Volley har haft svårt att hitta vinnarformen inom det nya året så finns det ä...
6 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Säsongens sista hockeyhelg på Lindehov

Senast som det spelades dubbelmatcher i Lindesberg så bjöd Lindlöven hemmapubliken på en riktig målfest där hemmalaget dessutom lyckades ta hem full pott till AllEttans tabell, säsongens sista dubbelmatch på hemmaisen väntar nu Linde-laget och med en mäktig vändningsseger mot Väsby bakom sig så finns ett stort självförtroende hos hemmalaget.

6 februari 2020 klockan 13:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Seger efter en makalös vändning

Med 3-0 efter den andra perioden såg det svårt ut för Lindlöven att spela hem en bortaseger mot Väsby under onsdagskvällen, ett 3-målsunderläge hindrade dock inte Linde-laget från att gå mot tre tabellpoäng då de efter en målrik sista period vände hela matchen för att sedan avgöra i förlängning.

5 februari 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny bortaförlust för Linde Volley

Årets fortsätter på den negativa trenden för Linde Volley, Jönköping var nästa destination där Gislaved stod som motst...

Förlust på hemmaisen trots dröminledning

Trots en härlig inledning där Lindlöven spelade till sig en ledning inför den andra perioden så blev det de lå...

bildspel En fartfylld uddamålsseger för LIF

Kontraktförlängning, ny bilägare, överraskade lotterivinnare och en helt igenom underhållande handbollsmatch till fritt...

Annons

Dags för Philip Gehrman att ge sig in i kampen om EM-titeln. Foto: Privat

Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år

Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en Volkswagen Polo Supercar som Johan Kristoffersson tidigare kört.

31 januari 2020 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven föll mot tabellettan

Efter att brutit den negativa resultattrenden på Lindlövens hemmais så begav sig laget till dalarna där tabellettan Borlä...

Fri entré när AIK gästar arenan

Flera av LIF Lindesbergs olika partners bjuder in alla som vill se riktig handboll till Lindesberg Arena under fredagskvällen...

Lindlöven hoppas på nya poäng

Med en lyckad helg på hemmaisen där Lindlöven, efter två målkalas mot Teg och Piteå, spelade hem sex poäng till AllEttans...

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna ...

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i ...

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Foto: Timmy Lundegård

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två spelade matcher mot Örebro och Linköping så är det dags för match igen när de tidigare svenska mästarinnorna från Hylte/Halmstad som gästar arenan.

23 januari 2020 klockan 14:26 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hockeyhelg i Lindehov
Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match under både...
23 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny hemmamatch väntar LIF
Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena ...
21 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla matcher för Lindlöven
Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-01-19

2020-01-19

2020-01-16

2020-01-14

2020-01-12

2020-01-04

2020-01-03

2020-01-03

2019-12-28

2019-12-15

2019-12-14

2019-12-13

2019-12-12

2019-12-11

2020-02-19 07:16