Seger när LIF öppnade cuphelgen

Det blev vinst för LIF Lindesberg i lagets premiär av Bergslagens Sparbank Cup. Trots att fem ordinarie spelare stod över mötet med RP Linköping kunde LIF ta hem segern, det via 29-27 (13-11). LIF ledde matchen igenom och Tobias Pettersson konstaterar att laget tar kliv i rätt riktning.

På fredagskvällen öppnade årets upplaga av Bergslagens Sparbank Cup och klockan 20.00 var det dags för värden LIF Lindesberg att kliva in i handlingarna. På andra sidan stod RP Linköping, nykomling i Allsvenskan. LIF kom till spel något sargade och på läktaren följde normala startspelare som Fatlum Ahmeti och Sébastien Ehnevid matchen.

Trots det kunde hemmalaget öppna piggt. Redan från start kopplade LIF greppet om matchen och de brandgula gick upp till ledning med 6-2. Den ledningen drygades sedermera ut till fem bollar, mycket tack vare ett starkt försvarsspel. Längst bak ingav Niklas Jansson lugn mellan stolparna och målvakten noterades för flera fina parader, däribland en straff.

– Vi var täta, stod samlat och jobbade bra med intensiteten. Sen kan vi bli ännu tuffare tycker jag. Men en träningsmatch är också just en träningsmatch, då är kanske inte de sista procenten där i kampviljan, säger LIF-tränaren Tobias Pettersson om försvarsspelet.

Mot slutet av den första halvleken tappade däremot laget såväl i defensiven som på resultattavlan. Halvtidssiffrorna skrevs därför till knappa 13-11, men omedelbart efter vilan kunde RP gå ikapp med två snabba mål. LIF återtog dock snabbt kommandot och laget höll en uddamålsledning långt in i halvleken.

Efterhand kunde man även rycka ifrån till 20-16, där flera av målen kom till via kvicka omställningar. Som mest var avståndet uppe i sex bollar innan RP kunde närma sig målmässigt. Avslutningen blev sedan öppen och målrik, där LIF ändå höll ett fast grepp om sin ledning. Hemmalaget vann till slut med 29-27 och tog därmed sin tredje seger på sina fyra spelade träningsmatcher.

Ny match på söndag: ”Guif blir betydligt tuffare”

– Vi har en period i andra halvlek där vi spelar bra försvarsspel och leder med sex mål tack vare det. Där har vi chansen att döda matchen, men vi slarvar lite och de kommer tillbaka sista tio minuterna. Men jag tycker ändå att vi genomför matchen på ett bra sätt, summerar Tobias Pettersson vinsten över RP Linköping.

Tränaren ställde upp med ett lag utan fem ordinarie spelare. Sébastien Ehnevid, Joakim Bååk, Fatlum Ahmeti, Freddy Lindblad och Sebastian Hammar fanns alla vid sidan av och det öppnade upp för andra att visa upp sig. En som fick chansen och tog den var målvakten Niklas Jansson, men även junioren Felix Samuelsson fick göra sina två första A-lagsmål.

Offensivt fortsatte LIF på den sedan tidigare inslagna vägen. Laget skickade med råge godkända 29 bollar i nät, där samtliga utespelare utom Karlo Seric skrev in sig i målprotokollet. En starkt bidragande faktor till den fina målproduktionen var kontringsspelet, där LIF ofta ställde om via långa uppspel.

– Det var bra fart i spelet totalt sett. Det är så vi vill ha det, då får vi kanske också leva med de perioder vi har i andra halvlek med lite tekniska fel, resonerar Pettersson.

Vinsten över RP Linköping innebär att den nytillträdde tränaren nu vunnit tre av sina fyra försäsongsmatcher med LIF. Viss oro spred sig dock i Arenan under slutminuterna, då sexmålsskytten Jesper Nilsson leddes av med smärtor efter en duell. Rapporterna säger dock att det inte ska vara någon fara med vänsternian och Jesper spelar förmodligen på söndag. Då avslutar nämligen LIF helgens cupspel med match mot Guif och Pettersson är inställd på kamp.

– Det blir betydligt tuffare så klart, men den uppgiften ser vi fram emot. Jag tror absolut att det är bra med variation i motståndet. Även om segrar inte spelar så stor roll är det alltid skönt att vinna. Sen är det också bra att få lite tuffare motstånd att testa sig mot, som exempelvis Guif.

Matchfakta LIF Lindesberg-RP Linköping:
Resultat: 29-27 (13-11)
Publik: 217
Mål LIF: Jacob Nelson 6, Jesper Nilsson 6, Bashkim Gashi 4, Jesper Jakobsson 3, Gustaf Ekström 3, Oskar Erixon 2, Felix Samuelsson 2, Linus Olausson 2, Albin Järlstam

Publicerad 19 augusti 2016 klockan 21:55


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar...

Lindlövens slutspelsäventyr är över

Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda m...

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi
Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. Efter att truppen tog tre raka segrar ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen
Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig spelartruppen nästsist i tabellen, vilket ...
15 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby
För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de båda lagen i en ny slutspelsserie n...
14 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

För första gången någonsin så går Lindlöven till semifinal! Även den tredje matchen mot Vallentuna slutade med seger och därmed sveper sig Lindlöven till semifinalen! Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i kvartsfinalen mot Vallentuna och går till semifinal efter slutspelets första tre matcher. Detta innebär att säsongen fortsätter för Lindlöven som för första gången får sätta sina skridskor på isen för ett fortsatt slutspel och är därifrån ett steg närmare Allsvenskan.
– Oavsett vilket lag vi möter så känner jag att vi är redo, säger Jonas Dufåker.

9 mars 2024 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

Både Torslanda och LIF Lindesberg var i ett stort behov av poäng. Torslanda fick segerjubla till helgen och bytte därmed plats med LIF i tabellen. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda lagen var i ett stort behov av poäng till den Allsvenska tabellen. För LIF Lindesberg så tog det över nio minuter innan man fick igenom sitt första mål i matchen. Även om målskillnaden mellan lagen i matchen inte var stor, så blev det helt klart avgörande.

4 mars 2024 klockan 15:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har ...

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin

Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så ...

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal

Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i ...

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter...

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen

Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. ...

Vilken hjälte! Jonathan Frykholm stod emot samtliga 47 skott från Väsby och höll därmed nollan. Det tappra jobbet gav Lindlöven tre mycket viktiga poäng till tabellen. Foto: Hasse Persson

bildspel Hamburgare och tvåmålsseger i Lindehov

När restaurangkedjan Brödernas lag, Väsby IK HK, gästade Lindehov så käkades det hamburgare på läktaren. Som en rolig pik på Väsbys nya partner för säsongen, så hade Lindlöven egna hamburgare till pangpriser. En lyckad förtäring för föreningen som även fick en lyckad onsdagskväll på isen, där Lindlöven höll sig lugna och kontrollerade Väsbys 47 målförsök.

21 februari 2024 klockan 23:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper
Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt ...
21 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Två röda kort fällde LIF Lindesberg
Med två röda kort, en skadad spelare och två frånvarande nyckelspelare så var det hela fem viktiga spelare som försvann från den tillgängliga ...
8 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Sports Camp läggs ned efter 10 år
Under tio somrar har Linde Sports Camp varit en omåttligt populär sommarlovsaktivitet för kommunens unga. Genom åren har över 1000 barn deltagit ...
7 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-01-24

2024-01-23

2024-01-21

2024-01-21

2024-01-18

2024-03-28 15:00