Med avkast 19.00 drar Jacob Nelsons LIF på onsdag igång kvalspelet hemma i Arenan. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF-profilerna har ordet inför kvalet: ”Årets LIF-upplaga väldigt komplett”

På onsdag börjar LIF Lindesberg sin kvalkamp mot IFK Skövde, med målet att åter nå Elitserien. I en artikelserie på tre delar tar därför LindeNytt kvaltempen på klubben. Först ut att ge sina tankar är Damlagets kapten Emma Hultgren, Norgeproffset tillika Lindesbergssonen Binai Aziz och den brandgula kultspelaren Erik Axelsson.

Hur är kvaltempen hos dig?

Emma: Kval är ju jättespännande. Jag hoppas och tror att LIF kommer göra en bra kvalomgång och sen får vi se hur långt det räcker.

Binai: Tempen är alltid på topp hos mig när vi pratar LIF Lindesberg!

Erik: Kvaltempen är väl inte jättehög eftersom att jag bor i Borlänge. Men så klart finns det lite puls, med tanke på att det är två av mina forna klubbar som möts.

Vad skulle en uppflyttning till Elitserien betyda för LIF Lindesberg som förening och Lindesberg som stad?

Emma: Det finns såklart många saker som skulle vara bra med en uppflyttning. Inte minst för att locka fler till handbollsgymnasiet i Lindesberg eller för att få behålla de yngre talangerna som finns i föreningen.

Binai: Det är ju inget snack om att det är ett kvitto för allt hårt arbete som spelarna och administrationen har lagt ner. Sen är det också imponerande att lilla Lindesberg klarar av att producera fram ännu ett lag som eventuellt kommer att få spela i handbollens finrum, och det tror jag alla Lindesbergare är väldigt stolta över, inklusive mig själv. Uppflyttning eller inte så är LIF otroligt viktig för Lindesberg som stad med alla diverse arrangemang som klubben företar sig. Både vad gäller stor som liten, gammal som ung.

Erik: Jag vet av egen erfarenhet att det betyder oerhört mycket för både staden och föreningen att ha LIF i högsta serien. Staden/kommunen får bra reklam när man syns i riksmedia och det skulle betyda mycket för föreningen, med tanke på alla duktiga ungdomar som kommer underifrån. Det blir lättare att behålla dem.

Hur kommer du att följa matcherna?

Emma: Hemmamatcherna kommer jag att se på plats i Lindesberg Arena.

Binai: Kommer nog inte att följa matcherna live, men kommer säkert att prata med ett par spelare före och efter matcherna.

Erik: Första hemmamatchen ser jag med största sannolikhet på plats, de andra följer jag via nätet.

Vad ser du som den främsta styrkan i denna upplaga av LIF?

Emma: Jag tycker att LIF har en bred trupp med många olika spelartyper, vilket absolut är en fördel. De har även ett bra försvars- och målvaktsspel.

Binai: Jag tycker ju årets upplaga av LIF är väldigt komplett, där många är med och bidrar med det som de är bra på. Det finns flera duktiga spelare som kan kliva fram när det gäller och man är inte lika beroende av en enskild spelare. Solid bredd helt enkelt.

Erik: Jag ska erkänna att jag har faktiskt inte sett LIF spela så mycket, men jag följer dem hårt via nätet och då verkar det som att man har en relativt bred trupp. Man står inte och faller med en eller två spelare. Sen har man spetsspelare i Fatlum och ”Jocke”, som kommer att betyda mycket.

Vilket typ av motstånd är IFK Skövde?

Emma: Jag har inte sett IFK Skövde spela i år, så jag har lite dålig koll.

Binai: IFK är lite som LIF skulle jag vilja påstå. Många kompetenta spelare, men som till skillnad från LIF inte verkar ha självförtroendet i år.

Erik: Anfallsstarka och kontringsstarka, men har väl haft en del problem försvarsmässigt denna och förra säsongen. Många spetsspelare framförallt i ”Krille” Svensson, Rasmus Wremer och Stegefeldt.

Vad kommer att bli avgörande för att LIF ska lyckas i kvalet?

Emma: Vi i damlaget föll precis i vårat kval till division 1 och det berodde nog mycket på att vi inte riktigt vågade tro på att vi skulle klara det. Så jag tror att nyckeln är att våga satsa fullt ut och att tro på att laget har kapacitet att ta klivet.

Binai: Som jag sa nyss så tror jag att självförtroendet och flytet som LIF har och som IFK saknar är det som kommer avgöra till LIF:s fördel. Det är skittungt att sluta på en kvalplats och vara i riskzonen för att åka ur och spela mot ett lag som har haft en bra säsong och vill upp. Vid sådana tillfällen slår ofta motivation klass.

Erik: Försvar och kontring, samt att sprida målskyttet över många spelare. Då blir man farliga över hela banan.

Sist men inte minst; hur slutar matchserien?

Emma: 3-2 till LIF.

Binai: Hoppas verkligen att kvalserien går till fem matcher, då sådana matcher verkligen skapar underhållning. Men om jag fick gissa/hoppas så tror jag LIF tar hem det på ett dramatiskt manér, 3-2.

Erik: 3-2 till LIF.

Publicerad 10 april 2016 klockan 12:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på grund av det rådande coronaläget och gällande förbud för folksamlingar med fler än 50 personer. Dock är eventet inte inställt – men framflyttat till september istället.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen med coronasmittan och förstod att det kan komma att påverka oss också, berättar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA Lindesberg.

2 april 2020 klockan 11:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska Handbollsförbundet genom ett pressmeddelande att kvällens hemmamatch mot Aranäs kommer att spelas inför tomma läktare.

11 mars 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med ...

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF...

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets tabelletta Kumla, bortamatchen inleddes tungt för WSK som först i den sista perioden kom in i spelet men trots detta lyckades man ändå tvinga in matchen i ett förlängningsspel.

8 mars 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål...

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Arkivbild Foto: Okänd

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista bortamatch där Per-Ols IBF stod för motståndet, trots ett 3-målsunderläge inför den sista perioden så reste sig WSK och såg länge ut att kunna vända resultatet till sin fördel med fick se sig slagna med 35 sekunder kvar.

29 februari 2020 klockan 20:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley är klara för kvartsfinal
Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på plats så bjöd Linde-laget på ...
29 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven segrade Playoff-matchen
Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-04-09 04:57