Trots en ny heroisk insats tog playoffspelet på söndagen slut för Patrik Näslunds Lindlöven. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Playoffresan över för Lindlöven, utslaget efter förlängningsdrama

Den framgångsrika säsongen är tyvärr till ända för Lindlöven. I det tredje och direkt avgörande playoffmötet borta mot Piteå föll laget med 1-2, sedan motståndet säkrat segern tre minuter in i den andra förlängningsperioden. Resultatet innebär att Piteå vinner matchserien med 2-1 och Löven är därmed utslaget.

Det tredje och avgörande playoffmötet mellan Piteå och Lindlöven följde samma mönster som de båda tidigare. Det innebar att spelet redan från start böljade, men utan att några öppna lägen bjöds. I en avvaktande matchupptakt skaffade sig Lindlöven chansen i spel fyra mot tre. Laget fick inte till något vidare tryck där, men kunde ta över halvvägs in i perioden.

Chansmässigt var det fortsatt tätt, med ont om ytor i offensiven. Med fyra minuter kvar att spela visades så David Berg ut för Löven och Piteå kunde etablerade sitt tunga powerplay. Simon Åkerström prickade där stolpen och skotten var många mot Mattias Petterssons målbur. Men målvakten agerade säkert och Löven höll 0-0 perioden ut.

I andra fick sedan Pettersson fortsätta att arbeta, när Piteå klev ut med en hård press. Mitt i den pressen kom dock Lindlöven loss i en omställning och Robert Lantosi fick läge att avsluta. En rörig situation uppstod runt Piteåmålet och Löven tilldömdes straff. Den utnyttjade Anton Tano, genom att med ett rappt avslut stänka in 0-1 bakom Joel Vännström.

Lantosi var bara minuten därpå mycket nära att utöka och Lindlöven kom in i en bra fas. Efterhand kunde dock Piteå flytta fram spelet och återta kommandot. Hemmalaget skapade även flera heta kvitteringschanser, bland annat via ett öppet skottläge för Magnus Isaksson.

Lalanders mål godkändes aldrig

I samband med en svängig spelsekvens stoppade sedan Pettersson ett friläge för Erik Wikgren med en fin räddning. Men med kvarten spelad fick dock Piteå slutligen betalt, när Isaksson pressade in 1-1 från nära håll. I en framstöt kort därefter fick dock Max Lalander chansen för Löven och nöp till. Skottet gick in och Lövenspelarna jublade, men domarna uppfattade inte situationen och dömde därmed inget mål.

– Regler är regler. Domarna åker omkring i mittzonen och det är inte lätt att se pucken när man inte är med i spelet. Det är fullt förståeligt, men samtidigt ska de se till att vara bättre positionerade, menar Lövenkaptenen Patrik Näslund som upplever situationen som väldigt avgörande.

– Ja, givetvis är det så att det hade förändrat matchbilden om vi hade fått 2-1 där.

Den tredje perioden öppnade sedan med ett tidigt jätteläge för Piteås Emil Wrenman, en chans som Pettersson stoppade. I övrigt var det Lindlöven som klev ut starkast och laget spelade väldigt lugnt över hela banan. Gästerna tog även över taktpinnen alltmer i en mycket snålspelad slutperiod. Med sex minuter kvar åkte så Albin Gunnarsson på ett matchstraff, men via ett urstarkt boxplay höll Lindlöven fast vid likaläget.

Till förlängningen stod sedan lagen för en tempoökning och det var verkligen ett driv i anfallsspelet. Piteå hade till en början greppet, men Lindlöven tog alltmer över kommandot. Det var också gästerna som hade de klart bästa chanserna, bland annat via Anton Tano efter en mycket märklig sargstuds. Även Alexander Selin hade ett jätteläge från nära håll på en lättvindig retur från Joel Vännström.

”Jag är sjukt stolt över alla”

Efter att Löven sedan fått inleda den andra förlängningsperioden i powerplay växlade snabbt Piteå upp. Wallgren drog till med en riktig projektil som Pettersson styrde undan och hemmalaget bet sig fast i offensiven. Det ledde fram till en chans för Jani Savolainen, som med klockan på 2.58 hittade luckan bakom Pettersson till det matchvinnande 2-1 till Piteå. Därmed förlorade Lindlöven matchserien med samma siffror och laget är nu ute ur playoffspelet.

– Det är klart att det är tungt. Så är det alltid när det plötsligt tar slut, fast man känner att man står mitt i elden, säger Patrik Näslund efter nederlaget.

Mitt i besvikelsen är kaptenen samtidigt full av beröm för sättet som Lindlöven genomför matchen på.

– Jag är sjukt stolt över vad alla gör, vilket krig som alla lägger och vilket hjärta som alla visar. Försvarsspelet är helt enormt och ”Matte” i målet är sagolik. Men det som saknas är mer framåt.

Förlusten i Piteå sätter även punkt för Lövens säsong, en säsong som varit mycket lyckad. Laget slutade femma i höstserien, dominerade vårserien stort och var nu marginaler från spel i playoff 2. När han ser tillbaka på lagets resa kan Näslund känna stolthet.

– Den här förlusten tar ju lite tid att smälta… Men jag tycker att vi gör en fantastiskt bra vårsäsong och jag är stolt över alla. Vi har verkligen kommit ihop som ett lag, efter att först ha varit ett hopplock av spelare. Alla ger precis allting för varandra och det är förbannat kul att se.

Matchfakta Piteå-Lindlöven:
Resultat: 2-1 2.sd (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Publik: 653
Skott: 46-23
Mål Lindlöven: 0-1 Anton Tano straff

Publicerad 21 februari 2016 klockan 19:12


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Kristoffer Schöldström är ny ordförande för SHRA Foto: Timmy Lundegård

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan meddela att man nu har fyllt stolen, trots inledande tveksamheter om den höga posten så står den 25-åriga Kristoffer Schöldström som ny ordförande och har redan nu planerna klara för klubbens framtid.

20 mars 2020 klockan 07:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

Foto: Timmy Lundegård

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i Stadsskogsskolans idrottshall med kvalspel till herrettan ställs in, beslutet kommer från innebandyförbundet där reaktionerna i hemmalaget WSK Lindesberg var starka.

13 mars 2020 klockan 16:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor utan matchspel så är det dags för laget att visa upp sig på nytt där man under de nästkommande matcherna kommer att spela mot Lund för att hålla sig kvar i kampen om SM-guldet.

12 mars 2020 klockan 14:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan

Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. Nu står hon nominerad i kategorin Årets Nykomling på Svenska Parasportgalan som går av stapeln den 30 mars på Scandic Continental i Stockholm.

10 mars 2020 klockan 10:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

Sista hemmamatchen väntar för LIF

På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i nästa säsongs Allsvenska serie men motståndet är tufft där tabellettan Aranäs besöker arenan, ett lag som måste vinna för att behålla sin viktiga placering i tabellen.

9 mars 2020 klockan 14:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé

Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo ...

Seger när WSK avslutade damtvåan

Det var dags för WSK Lindesberg att avsluta sin säsong i damtvåan där de under söndagen tog sig till vidarespelets ...

Loppet om Elitseriekvalet är över

Handbollsallsvenskan närmar sig sitt slut och under lördagen åkte LIF Lindesberg till Stockholm för att ta chans till ...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

bildspel Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

7 mars 2020 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Herrtvåan avslutas med hemmamatch

Det är dags att sätta punkt för grundspelet inom Division 2, WSK Lindesberg är redan klara för slutspel men har en sista ...

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn fö...

Tuff match för WSK i sista hemmamatchen

Med tre raka segrar bakom sig sågs WSK Lindesberg lite som favorit i B-slutspelsmatchen mot Pålsboda på hemmaplan, ...

Playoff-äventyret fick ett tidigt slut

Efter gårdagens succé i Lindehov hade ännu fler supportar samlats för att heja fram Lindlöven till seger i den avgö...

Förlust i sista bortamatchen

Med WSK Lindesberg klara för slutspel inför herrettan så begav sig laget till Fagersta för att spela grundspelets sista ...

Linde Volley är klara för kvartsfinal

Det var ett formstarkt Linde Volley som befann sig i skånska Svedala för grundsäsongens sista bortamatch, väl på ...

Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

28 februari 2020 klockan 23:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK tar sikte mot slutspelsseger
Med tre raka segrar bakom sig så ser det ut som att WSK Lindesbergs damlag kommer att fortsätta nästa säsong i division 2, B-slutspelets ...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Viktig match väntar LIF
Med fyra matcher kvar av den Allsvenska säsongen så ser det svårt ut för LIF Lindesberg att ta sig till ett elitseriekval, tabellen är dock en j...
28 februari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindesimmets målgång försvinner när Gröna bron rivs
Stängningen och beslutad rivning av Gröna bron påverkar inte enbart gång- och cykeltrafiken i området. Det ger även ett visst huvudbry för fö...
27 februari 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-02-26

2020-02-25

2020-02-23

2020-02-23

2020-02-22

2020-02-21

2020-02-20

2020-02-20

2020-02-19

2020-02-17

2020-02-16

2020-02-16

2020-02-14

2020-02-13

2020-03-30 19:23