Linde Volleys förberedelser

Genrepet är i full gång och lagen förbereder sig för öppningsmatcherna om tre veckor. Elitserien 2015/16 ser ut att kunna bli något extra men jag är lite tveksam på Lindes chanser. Man har fortfarande mycket tid kvar tills det faktiskt gäller men arbetet har börjat och en växel till måste läggas i om man ska ta en medalj 2016.

Försäsongen är till för klargöra den produkt som sedan ska ut till försäljning. Det är nu som laget måste justeras så att det kan stå redo för match när RIG Falköping kommer på besök om tre veckor. Jag kan själv relatera starkt till försäsongens ibland lite drastiska improvisationer och den känslan som ibland uppstår av ”fan, det där trodde jag inte skulle bli ett så stort problem”. Just nu sitter jag nämligen och skriver detta direkt in i Notepad då mitt Word-program har kraschat, improvisation krävs och ibland öppnar det nya dörrar. Den känslan av att saker kan gå fel även i den sista stund tror jag vi alla kan få ibland. Men som tränare, och som suppoter, behöver man inte misströsta om inte allt är perfekt inför seriestarten. Som vi alla vet så finns det många halvdana produkter som släpps ändå och som i längden lyckas ändå. Windows 10 har ju fått genomgå ett visst antal modifieringar sedan det släpptes och ändå verkar det ta hemmen med storm. Det är där grundserien kommer in. Teemu Sarna har fortfarande tid på sig att finslipa det lag som ska stå sig som starkast när slutspelet kommer.

Jag måste dock säga att jag tycker torsdagens första intryck av det nya Linde var ett gott sådant. Ser man i stort så är det ju faktiskt inte en så stor skillnad på startsexan jämfört med förra säsongen. Av Martina Konecna kan vi förvänta oss ungefär desamma som vi fick av Nette Peit och annars så är det samma spelare som står kvar på banan. Det som oroar mig mest är servemottagning. Therese Granlund gjorde ett stort jobb från sin liberoposition och den kommer bli svår att axla för någon så ung och oprövad som Anna Lennartsson. Förhoppningsvis kan Marjorie Giordano och Martina Konecnas rutin stötta Anna i sitt uppdrag.

Att inte ha en proffsspelare på passarpositionen kan jag också tycka är en knepig situation. Rebecca Andersson gjorde visserligen ett bra jobb förra hösten men jag är fortfarande tveksam ifall Rebecca håller den nivå som krävs. Visserligen har Linde inte fyllt sin utlandskvot och man skulle kunna spara den sista platsen för att plocka in någon vid jul, som man gjorde med Yslany Kelly. Det finns både för och nackdelar med det agerandet. Fördelen är att spelaren då kommer på ett kortare kontrakt, det blir billigare för klubben och kanske kan man få en ännu bättre spelare. Nackdelen är dock att Linde i så fall ska klara sig med endast en passare under hela hösten. Detta sänker träningsnivån och skapar en riskabel situation på match ifall Rebecca skulle skada sig.

Det är få lag som klarar av att ta hem ett SM-guld med en svensk passare. Senast det hände var 2012 när Linde tog hem guldet med Josephine Tegenfalk. Det var alltså tre år sedan och det är tyvärr få svenska passare som håller nivån för att axla den tuffa rollen. Nej, ska det bli en ny titel hem till Lindesberg så pekar allt på att man kommer behöva köpa in en passare. Om hon sen kommer bli presenterad redan i nästa vecka eller om hon kommer efter jul kan jag inte svara på men jag kan anta att Lindes klubbledning har gjort samma analys som jag.

Jag skulle även vilja avsluta veckans text med att berömma Teemu Sarna för att han slängde in både Anna Lennartsson och Elsa Arrestad i hetluften redan på lagets första träningsmatch. Jag har tidigare lyft hur viktigt det är med återväxt inom det svenska elitklubbarna och kritiserat Linde för att inte göra sitt jobb på den punkten. Teemu verkar ha en hälsosam, ur svensk volleybolls perspektiv, inställning till elitvolleyboll och det tycker jag bör lyftas fram. Hoppas att det fortsätter så, så vi kan se ett slagstark Linde även när Margie lagt skorna på hyllan.

Publicerad 11 september 2015 klockan 13:49

Michael Jestin , 073-903 68 24 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna bjöd på hela nio mål per match, efter en enkel seger mot Teg under lördagen blev det betydligt mycket tuffare under söndagen där Piteå utmanade om tre tabellpoäng.

26 januari 2020 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Braedyn Tutton agerade poänggörare mot Hylte/Halmstad Foto: Timmy Lundegård

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i laget som ledare inför lördagens hemmamatch, Hylte/Halmstad gästade Arenan och med en tung inledning för hemmalaget så såg det tidigt svårt ut för Linde Volley att gå hem med seger.

25 januari 2020 klockan 19:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två ...

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

Foto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF
Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK v...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust efter en seg inledning
Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att f...
16 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de gästar Lindehov under onsdagskvällen, trots att det tidigare mötet mot Hudiksvall inte blev som planerat så slutade matchen med Lindeseger vilket innebär att revanschsuget hos gästerna lär vara högt.

14 januari 2020 klockan 00:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma ...

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots problem under matchens gång för Lindes del så slutade det med en överlägsen seger.

28 december 2019 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snart kan judofesten börja
På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de ...
5 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2020-01-27 21:33