Freja Morén är igång med träningen och laddar för sin femte säsong i Lindesberg Volley. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Nya spelschemat släppt: ”Kan bli heta derbyn”

Katrineholms avhopp fick volleybollens Elitserie att rita om spelschemat helt. Nu är det nya schemat släppt. Linde Volley tar plats i den norra poolen och Freja Morén säger vad hon tycker om det, försäsongen och sin nya tränare.

För ett par veckor sedan kom beskedet att Katrineholm dragit sig ur volleybollens Elitserie. Beslutet kom inte som någon större överraskning för Lindesberg Volley, som kände till klubbens ekonomiska problem. Men effekterna av avhoppet blev att spelschemat tvingades att ritas om och säsongsförberedelserna startade om på noll igen.

Under ytan har dock Linde Volley fortsatt att jobba på. Laget är nu inne på sin tredje träningsvecka och rutinerna börjar återigen att sitta. Men allt är inte som det tidigare varit i laget. Istället för Johan Isacsson är det nu Teemu Sarna som sköter träningarna, en finländare som redan börjat sätta sin prägel.

– Alla tränare är ju väldigt olika. Jag har haft många tränare och vissa gillar att spela mycket och andra grillar att träna mycket teknik. Där skiljer sig Johan och Teemu. Johan gillar att spela ihop ett lag, medans Teemu gillar att gå igenom detaljer och den typen av träning gillar även jag. Därför känner jag kanske att jag är nöjd, säger Freja Morén om tränarbytet.

Spikern är en av de sex spelare som blivit kvar sedan förra säsongen. Ny in i Linde-truppen är slovakiskan Martina Konecna, med meriter från spel på väldigt hög nivå. Men laget har även kryddats av ett par klart yngre namn, däribland Elsa Arrestad från de egna leden. Freja konstaterar att man fortfarande har någon plats att fylla ut men ser stor potential i truppen.

– Vi har ett ganska ungt lag i år, men de spelare vi har kvar sen förra året och Martina som vi har fått in har ju mycket erfarenhet. Sen har vi några yngre tjejer som är med, de behöver lite mer skinn på benen. Så småningom tror jag att de är med och slåss om en startplats.

”Lindesberg har bäst träningsanläggning i Sverige”

Freja har hunnit bli 25 år och går nu in till sin femte säsong i Linde-tröjan. Hon poängterar att hon minsann inte spelat längst i laget (”Margie ligger före mig haha”), men tillägger också varför hon trivs så bra i Bergslagen.

– Jag tycker först och främst att Lindesberg har bäst träningsanläggning i hela Sverige. Det finns gym, restaurang och fina hallar och det kan man inte få någon annanstans. Sen är ju Lindesberg en ganska liten stad, så det blir väldigt familjärt. Man möter alltid mycket folk på stan och nu när jag har varit här i några år är det många som känner igen mig. Det tycker jag är väldigt trevligt.

Nu knackar en ny säsong på dörren och Freja är laddad för vad som komma skall. Avhoppen från såväl Katrineholm som Göteborg har skapat en mindre serie, där samtliga åtta lag är garanterade en slutspelsplats.

– Det blir spännande. Jag vet att många lag avvaktar med att hämta in proffs. Nu har vi fått två avhopp och det blir bara åtta lag, så jag kan väl anta att vi har en säker slutspelsplats. Där kommer det att bli tufft och Hylte/Halmstad har värvat bra, säger Freja och fortsätter.

– Sen tror jag att Örebro kommer att skrälla. De har fått in riktigt bra spelare, det ska bli kul att se hur de får ihop det. Jag tror att det kan bli heta derbyn mellan Örebro och Linde i år.

Och just derbyn kommer det att bli mycket av. Detta står klart efter att Elitserien presenterat sitt nya spelschema, som är uppdelat i två pooler med fyra lag i vardera. Linde tar plats i den norra poolen tillsammans med Sollentuna, RIG Falköping och Örebro Volley. Grundserien inleds den 3:e oktober hemma mot RIG och Freja ger sina tankar kring uppläget.

– Jag har kollat igenom det, men inte riktigt memorerat hur det ser ut. Men det ser ut som att vi får rätt många matcher och vi kommer att få möta Örebro mycket. Det är för tidigt nu att lägga upp en game plan inför matcherna. Än så länge fokuserar vi mycket på teknikträningarna och inte så mycket på spel, det kommer senare.

Linde Volleys samtliga Elitserie-matcher:
3/10 16.00 Linde Volley-RIG Falköping
11/10 16.00 Linde Volley-Örebro Volley
17/10 17.00 Sollentuna-Linde Volley
11/11 19.00 Örebro Volley-Linde Volley
14/11 16.00 Linde Volley-Gislaved
28/11 16.00 Linde Volley-Svedala
5/12 17.30 RIG Falköping-Linde Volley
13/12 16.00 Engelholm-Linde Volley
16/12 19.00 Linde Volley-Sollentuna
20/12 14.30 Hylte/Halmstad-Linde Volley
5/1 19.00 Linde Volley-Sollentuna
17/1 14.00 Örebro Volley-Linde Volley
30/1 17.00 RIG Falköping-Linde Volley
9/2 19.00 Sollentuna-Linde Volley
13/2 14.00 Gislaved-Linde Volley
20/2 15.00 Svedala-Linde Volley
27/2 16.00 Linde Volley-RIG Falköping
2/3 19.00 Linde Volley-Örebro Volley
5/3 16.00 Linde Volley-Engelholm
12/3 15.00 Linde Volley-Hylte/Halmstad

Publicerad 3 september 2015 klockan 13:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna bjöd på hela nio mål per match, efter en enkel seger mot Teg under lördagen blev det betydligt mycket tuffare under söndagen där Piteå utmanade om tre tabellpoäng.

26 januari 2020 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Braedyn Tutton agerade poänggörare mot Hylte/Halmstad Foto: Timmy Lundegård

En tung inledning stoppade Linde Volley

Med Linde Volleys stora poänggörare Katrina Janssen tillbaka efter sitt OS-äventyr i Thailand så fanns hon med i laget som ledare inför lördagens hemmamatch, Hylte/Halmstad gästade Arenan och med en tung inledning för hemmalaget så såg det tidigt svårt ut för Linde Volley att gå hem med seger.

25 januari 2020 klockan 19:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemmamatchen avgjordes i sista sekunden

Det var dramatik på högsta nivå när matchen mellan LIF Lindesberg och Tyresö Handboll skulle avgöras under ...

Tuff hemmamatch väntar Linde Volley

Efter en mardrömsstart på det nya året där Linde Volley inte lyckats få med sig någon setpoäng i någon av sina två ...

Hockeyhelg i Lindehov

Med flera dubbelmatcher spelade i Norrland är det dags för Lindlöven att själva arrangera en riktig hockeyhelg inom AllEttan med match ...

Foto: Hasse Persson

Ny hemmamatch väntar LIF

Med helgens förlust mot Amo bakom sig så laddar LIF Lindesberg om och hoppas på revansch i dubbel mening när Tyresö gästar Lindesberg Arena under torsdagskvällen. Nio matcher kvarstår inom den allsvenska säsongen och med en tabell som är den jämnaste på åratal så är varje poäng viktig att få med sig för att undvika en plats i det negativa Division 1-kvalet.

21 januari 2020 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Dubbla matcher för Lindlöven

Efter onsdagens förlust mot AllEttans tabelletta Hudiksvall där Lindlöven inledde med ett segt spel i den första perioden som mot slutet stod för matchavgörande så var det en ny norrlandsturnè när helgen kom, Kiruna IF inledde som motståndare under lördagen för att sedan lämna motståndartiteln till Boden dagen därpå.

19 januari 2020 klockan 21:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Flera lindehästar prisades på travgalan
Det bjöds på god mat och trevlig underhållning hos showrestaurangen Eztrad i Örebro när travåret för 2019 skulle summeras, totalt 16 priser ...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff bortamatch för LIF
Med Fatlum Ahmeti tillbaka i laget efter VM-kvalspel med Kosovos landslag så begav sig LIF Lindesberg till Alstermo där revanschmötet mot Amo HK v...
19 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust efter en seg inledning
Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att f...
16 januari 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Fredrik Stenfelt

Lindlöven siktar mot tredje raka segern

Med två raka segrar bakom sig så är det ett formstarkt Lindlöven som tar emot tabell-ledande Hudiksvall HC när de gästar Lindehov under onsdagskvällen, trots att det tidigare mötet mot Hudiksvall inte blev som planerat så slutade matchen med Lindeseger vilket innebär att revanschsuget hos gästerna lär vara högt.

14 januari 2020 klockan 00:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som i den tidigare Örebromatchen fick Linnea Skogsberg bära den vita Libero-tröjan Foto: Timmy Lundegård

Årets första bortaförlust för Linde Volley

Under lördagen spelade Linde Volley årets första bortamatch där lagbussen tog sikte mot Linköping, tre set spelades där Lindesberg hade svårt att komma in i matchen och trots ett starkt tredje set så kunde inte Linde-tjejerna hålla upp ledningen hela vägen till slutet.

12 januari 2020 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Derbyförlust på hemmaplan

Det blev en tuff årsinledande match för Linde Volley under lördagseftermiddagen när ett derby mot Örebro skulle spelas på ...

bildspel Storslagen årsinledning av LIF Lindesberg

Efter att avslutat året med en relativt enkel bortaseger mot RP Linköping så fortsatte LIF Lindesberg på samma ...

Volleybollderby i arenan

Med ett tufft 2019 bakom sig där flera skador har spökat för Linde Volley och hindrat laget från att spela på topp så laddar laget...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg avslutade året med vinst

Det var ett blåklätt LIF Lindesberg som befann sig i Linköping under lördagskvällen där årets sista match inom Allsvenskan väntade, trots problem under matchens gång för Lindes del så slutade det med en överlägsen seger.

28 december 2019 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, fö...

bildspel Tuff årsavslutning för Linde Volley

Med Linde Volleys nya poänggörare Braedyn Tutton skadad så fick den tidigare Linde-spelaren Rebecca Andersson delta som ...

LIF Lindesberg öppnar för en julig årsavslutning

I samband med LIF Lindesbergs sista allsvenska hemmamatch för året så bjuder LIF Lindesberg in till en ...

Årets sista match väntar Linde Volley

Volleybollsäsongen är nu i sin halvtidspassering och på lördag spelar Linde Volley sin sista hemmamatch för året d...

Lindlöven hyllar sin supersupporter med egen match

Under förra säsongen arrangerade Lindlöven den så kallade Röös-matchen, då man hyllade en av sina mest...

Snöplig förlust mot Skånela

Handbollsallsvenskan närmar sig sin mittpunkt och med 12 matcher bakom sig så är Skånela det enda laget som det orangea LIF ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust mot obesegrade Engelholm

Det blev en lång resa för Linde Volley under söndagen när truppen tog sig till skånska Ängelholm där Elitseriens hittills enda obesegrade lag väntade, matchen blev en tuff historia där Linde aldrig bjöds in i matchen och trots att Linde-tjejerna kunde utmana i det tredje setet så var skåningarna helt enkelt för tuffa.

8 december 2019 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Guld och silver för hemmalagen
Favoriterna höll för trycket. Inför en fullsatt arena lyckades Frövi judos damlag bli svenska mästare för fjärde året i rad. Herrarna fick ...
7 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Snart kan judofesten börja
På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av lag-SM i judo. Totalt 18 lag från hela Sverige är anmälda, och de ...
5 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

VM-guld till Amanda Orrbo
Det allra första världsmästerskapet i judo för personer med Downs Syndrom gick av stapeln under helgen i portugisiska Guimarães. Efter tre hä...
2 december 2019 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2019-12-01

2019-11-30

2019-11-29

2019-11-28

2019-11-28

2019-11-24

2019-11-23

2019-11-20

2019-11-17

2019-11-17

2019-11-16

2019-11-15

2019-11-13

2019-11-10

2020-01-27 18:46